Ne izbacuje više nikakvu grešku, a razlika u voltaži zadnje lambda sonde na benzin i plin je 0,04V.
Zavoli Zeta S
Collapse
X
-
Originally posted by Dora View PostHirurg ne budi tvrdoglav, obe sonde "čitaju" gasove, neće valjda cigle. prva je u funkciji korekcije smeše a druga u funkciji provere ispravnosti katalizatora.. Prva u zavisnosti od konstrukcije ide najčešće od 0.2 do 0.8 a druga je obično tu negde oko 430 milivolti što ne mora biti tačno jer savremeniji motori rade namerno u osiromašenoj smeši.
Prva ima oscilacije a druga je mnogo mirnija.
Доставио поштар "Поште Српске"
Comment
-
-
Nema više Check Engine otkako sam očistio isparivač, filteri novi i pritisak podešen na 1.5bara (po Zavoli Zeta S), bio je na 1.2bara kad su ga majstori podešavali na začepljenom isparivaču. Uradio sam autokalibraciju na dobro zagrejanom motoru (radna temp)/isparivaču i tu mapu doradio dok mi FT benzinskih dizni nije došao u +/- 0.05ms, a i manje pri radu na benzin i plin. Isproban više puta na otvorenom putu juče i danas, u svim režimima vožnje do crvenog. Nema nikakvih upisanih stalnih ni povremenih grešaka na Volvo diajagnostici. Parametri pri radu na gasu identični parametrima pri radu na benzinu. Mislim da je to to. Hvala na savetima.
Comment
-
-
Sad bar znaš princip štelovanja što mnogi majstori ne znaju
Comment
-
Comment