voltran - sekvent

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

voltran - sekvent

stize u ponedeljak najzad prvi voltran sekvent (barem kod mene) a u utorak je ugradnja pa da vidimo kako ce se pokazati!!!! obavetavacu vas kako se ponasa! Sto se tice cena za razliku od ostalih sekventa je dosta jeftiniji a nesto malo skuplji od lamda kontrol sistema!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
  • TAZZ
    Banovan
    • 30.05.2005
    • 1409
    • NBGD,SERBIA

Hajd pada vidimo i to....

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

E i mene to interesuje,jel bi mogao skoro da uzmem neko cudo sa plasticnom granom
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• galileo5
        CBC Veteran
        • 31.03.2005
        • 131
        • Leskovac, South Serbi

Postoji stara i nova verzija Voltran SGI sistema, ona starija se steluje onim rucnim testerom, dok novija ima dosta napredniji nacin komunikacije preko CAN protokola.
        Moji utisci vezani za taj uredjaj nisu nimalo sjajni, razlog je dosta nestabilan rad, pogotovo kod 4cyl. i manje zapremine motora.
        Posle same ugradnje mozda motor radi perfektno, ali posle samo par kolometara ocajno. Razlog tome je jako lose resen princip rada samih dizni koje i pored nekog fabrickog stelovanja nemaju jednak zazor i prostor za otvaranje pa ih je potrebno naknadno stelovati.
        Kod 6 cyl. je malo drugacija prica, motor radi malo stabilnije, ali to ne znaci da radi pravilno, jer u principu svaki cyl. dobija razlicitu kolicinu gasa. To se nekako "pegla" zbog vece zapremine i rasterecenosti kod 6 cyl. motora, ali slozicete se da to nije resenje.
        Jos jedna mana je i sam kvalitet izrade, pogotovo dizni i onog razdelnika-distributera koji u sebi ima neki "filter" i na kraju zatvarac koji naravno ne dihtuje kako treba, ....
        Voltran SGI zadovoljava ono "kolko para tolko muzike", ali da ne bude sve tako crno, moram da kazem da ima i dosta njih koji nikad nisu dosli zbog ikakve reklamacije na taj uredjaj, sto ponovo govori o neujednacenosti i nestabilnosti samog uredjaja i naravno proizvodjaca.

Sve u svemu taj uredjaj tesko nalazi mesta u mojoj radionici, sto ne znaci da sa nekom novom verzijom u buducnosti nece.

Pozdrav

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Re: voltran - sekvent

Originally posted by ada
          stize u ponedeljak najzad prvi voltran sekvent (barem kod mene) a u utorak je ugradnja pa da vidimo kako ce se pokazati!!!! obavetavacu vas kako se ponasa! Sto se tice cena za razliku od ostalih sekventa je dosta jeftiniji a nesto malo skuplji od lamda kontrol sistema!
          @ada

Ima li vec prvih utisaka ??? Nadam se da je tvoje nejavljanje izazvano neizlazenjem iz auta nakon ugradnje, jer te "ne mogu istjerati" iz njega...???

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Mozda ne moze da upali

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

nazalost imali smo smrtni slucaj u familiji! to je razlog zasto uredjaj nije jos uvek ugradjen!!! bice od nedelje!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

uredjaji stigli ali bez titla ne engleski mada koliko cujem ni to nije bio dori problem da ga ugradi!!! cujem da je imali problema sa isparivacem??? doro! daj misljenje sta je i kako????

Comment

• TAZZ
                  Banovan
                  • 30.05.2005
                  • 1409
                  • NBGD,SERBIA

DA Dr. Dora.....

Prichaj ....
                  Reci....

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Što volem kad me neko proziva i priča o mojim poslovima, ma samo tako...
                    Uredjaj radi, problem je što je prejak za slab motor a dizne su uzete za 100 Kw. Ostalo kad budem znao šta pričam.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Gumetina
                      Banovan
                      • 12.12.2004
                      • 1082
                      • Novi Sad

Evo da se i ja oglasim,

radi se o sad vec "starijoj" varijanti v-sgi (noviji je vogas sgi).

Steluje se preko CAN-busa (je8o ga konstruktor) koji je vise nego problematican...

posle duzeg stelovanja radi kao sat, dizne se cuju samo pri vecem gasu, a na uporednoj crti sa referentnom benzinskom mashinom, razlika izmedju plina i benzina je u 1/2 metra... toliko je i kvacilo moglo da proguta....

Inace radi se o Yugu 1.1i sa 62ks a dizne su do 150ks.

Dora, care kralju, hvala sto me nisi oterao u q.... zbog mojih abmicija sa diznama!

Za sad nemam problema, niti bas nekog iskustva, tek sam sprzio 2. bocu po redu i vozi se non-stop pun gas, sto dovodi da sam do sad presao vise od 300km za 1600din. (ali pun gas)

kad predjem u penzionerski mod javicu koliko cirka

poz

RAle

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

Pa to znachi da ga je Dr DORA napravio samo tako...
                        Svaka chast...

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

@ada

Uradi li ti sta po ovom pitanju...?

Comment

voltranov sekvent nije upshte losh!kod mene u servisu se ugradjivao 3 puta i nije imalo nikakvih problema(jedino podeshavanje parametra).

oni koji ugradjuju voltranov sekvent treba da obrate paznju na dugme za pregacivanje u kabini, tj. plastika se lako topi na suncu!

i dal neko ima softver na engleskom(moj na turskom)

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

Mali OFF, ako vam ne nabavimo software na engleskom, moracemo vam naci (povoljno) Tursko-Srpski rijecnik...

Comment

Working...
                              X