problem sa Daciom Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vacuumpack
    CBC Član
    • 18.06.2007
    • 11
    • sombor

problem sa Daciom Logan

kupio sam daciu logan proslog oktobra i isporucen mi je sa ugradjenim uredjajem BRC sequent 24 za auto gas. ugradnja je obavljena kod valjda jedinog ovlascenog servisera za logane u beogradu. odmah posle nekoliko prvih dana sam primetio problem, najcesce ujutro kad ga startujem ili uopste kad je auto potpuno hladan, u vidu podrhtavanja, promene broja obrtaja, od visokog do vrlo niskog (kao da hoce da se ugasi). to sve traje obicno nekoliko minuta i cim prebaci na plin podrhtavanje nestane, motor dalje radi potpuno sinhrono. dakle problem je prisutan samo dok auto radi na benzin. vozio sam ga na servis na staro sajmiste 4 puta jer sam mslio da je problem sa benzinom ali nista nisu uradili. menjali su sve moguce... ali 'dzaba posla'... nedavno sam poceo da pretrazujem po internetu o slicnom problemu i dodjoh do ovog foruma koji me je samo za jedan da osvestio i naucio mnogo. tu sam saznao o resetovanju ECU-a. pokusao sam po datom opisu (10 minuta bez minus kleme, pa nekoliko minuta sa otvorenim vratima...) nije se nista znacajno dogodilo. da li je kod ovog uredjaja nesto drugacije? da li sam trebao klemu da otkacim dok motor radi?

hteo bih da ustanovim da li je to problem pa da odem u servis da mi ugrade taj relej. mada bih radje da mi to urade ivan ili dora (bez obzira na garanciju) ali koliko shvatam oni ne rade ovu vrstu uredjaja.

unapred havala...
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Dobrodosao!

Po opisu problema koji imas od prvog dana kupovine automobila, sve govori da uredjaj nije nastelovan kako treba. Benzinski ECU se adaptirao na nove podatke i otuda verovatno nepravilan rad kod jutanjeg (prvog) paljenja.

Reset ti nije potreban kod sekvencijalnog ubrizgavanja(pogotovo ne na nacin koji si predlozio), a ja ne radim sa BRC uredjajima. Evo kantakt telefona coveka koji je nekada radio sa tom firmom,, i verujem da moze da ti odradi pravilnu kalibraciju. 011/3075225
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• vacuumpack
      CBC Član
      • 18.06.2007
      • 11
      • sombor

hvala IvaneT na brziom odgovoru.

ujutru cu odmah pozvati prosledjeni kontakt.

vi stvarno ozbiljno shvatate vas posao kad posle provedenog dana na poslu imate snage da odgovarate clanovimja foruma u ponoc.

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Ovo mi nije posao, vec dobra volja u slobodno vreme, koje je nazalost u kasnim satima. Kad smo vec kod toga "Laku, noc zelim", sutra se radi.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• vacuumpack
          CBC Član
          • 18.06.2007
          • 11
          • sombor

laku noc takodje. i hvala na slobodnom vremenu!

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

posto se cesto vozim taxijem a to su vrlo cesto logani na plin,barem je tako ovde kod mene na taxi stanici, nisi jedini veruj mi... svi oni imaju BRC plin i ima ih dosta koji su imali probleme... maltene svaki je imao neko zezanje sto govori o strucnosti tog servisa gde je ugradjivan i stelovan, a mozda i o kvalitetu uredjaja ko zna...

Sto rece jedan taksista BRC-PRC

Comment

• vacuumpack
              CBC Član
              • 18.06.2007
              • 11
              • sombor

i ja sam verovatno razmisljao na isti nacin kao vecina taksista: nov auto je nov auto, pa jos plin, to je to. ovo je moj drugi auto na plin, prvi je bio lada niva i plin mi je ugradio prea iz tavankuta i sve je bilo ne moze bolje. posle takvog iskustva nije bilo ni trunke razmislljanja da li ponovo da ugradim gas. kontaktirao sam peru koji se ogradio (kao i vecina ozbiljnih majstora) od BRC-a, ali je nisam imao drugu mogucnost nego da pristanem na uslove hit auta koji isporucuje logane, a to je taj servis i taj uredjaj. no, nije ni to najgore ako resim problem. da li znas da je neko od tih taksista resio problem naknadnim setovanjem/stelovanjem kod nekog ozbiljnog majstora?

malopre sam zavrsio razgovor sa majstorom ciji kontakt mi je prosledio ivant i predlozio je da prvo pokusam u ovlescenom servisu elettrico gas u cvijicevoj 40 gde je uredjaj i ugradjen (da li neko zna nesto vise o njima) da objasnim problem jer mi je svakako vreme za redovan servis. zbog garancije. napominjem da mi je auto bio nekoliko puta (4) u redovnom servisu na starom sajmistu u hit autu, ali nisu dijagnostikovali problem sa gasom nego su bezuspesno 'lecili' benzinski deo motora. tako da auto nije niko od 'gas-majstora' do sada ni tretirao. tek ako oni nista ne rese poserticu ivantovu vezu.

well...

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Ivan ti je dao telefon od coveka koji je uradio preko 50 logana kao i neki drugi ovlasceni servisi koji su imali ugovor sa Daciom. Ja sam ih uradio preko 20-tak i problem je postojao samo jeda...to je sa plinskim diznama koje su curele pa su masovno menjane u garantnom roku.

Doticni verovatno nece da se petlja jer je auto pod garancijom...ali ako ne uspes nista da uradis slobodno idi kod njega i problem ce verovatno biti resen.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• vacuumpack
                  CBC Član
                  • 18.06.2007
                  • 11
                  • sombor

neverovatno da su dizne 'prosvirale' za tako keratko vreme. problem je prisutan od pocetka (vec u drugoj nedelji ako ne i pre...). nego, samo se nadam da je kvar sad bar lociran: oblast - gasni deo motora. u hit autu su pokusavali u toliko navrata da rese benzinski deo pa nemam razloga da sumnjam da je neki problem koji oni nisu mogli da otkriju. navodno su menjali sve moguce i vracali kad im se nije pokazala promena na bolje. auto mi je stajao po 20-ak dana kod njih jer su navodno mogli da rade samo onda kad je problem bivao uocljiv, a to je vreme kad je motor potpuno hladan, dakle ujutru i duzi period nepaljenja, jer kad se motor zagreje on prebaci na plin, a tada je sve ok.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

?itam ovo par dana i pokušavam da budem neutralan to jest fin... Ovo samo potvrdjuej moje mišljenje da je to bio loš uredjaja a još lošiji servisi koji su ga ugradjivali i održavali, isto tako ovo važi i za motorne majstore. Elementarno neznanje...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

Originally posted by Dora
                      moje mišljenje da je to bio loš uredjaj
                      BRC PRC uredjaj

Inace sto se tice odgovora na pitanje da li su taksisti resili problem, svi su pricali istu pricu... isli su puno puta tamo gde je i ugradjen ti su nesto cackali, ispostavi se da ne poprave, onda idu opet... onda kao radi ok jedno vreme, pa onda opet pocne da zeza itd... sve us vemu ljudi su nezadovoljni i zale se sto po pola dana gube u servisu umesto da voze i zaradjuju pare...

a za detalje mogu pitati sledeci put kad se budem vozio sa nekim od njih. (uvek manje vise isti stoje na mojoj taxi stanici).

Comment

• BARTONE
                        CBC Senator XXL
                        • 25.09.2006
                        • 398
                        • Bor

Re: problem sa Daciom Logan

Originally posted by vacuumpack
                        da li sam trebao klemu da otkacim dok motor radi?
                        ni u snu ne pomisljaj na tako nesto
                        jednom Dora rece--nemoj da ti ECU ispusti carobni dim--

Comment

• vacuumpack
                          CBC Član
                          • 18.06.2007
                          • 11
                          • sombor

dora,

sta predlazete? ne zelim da zbog ustede para imam stalno problema. nije mi stalo ni do garancije, uostalom sta mi je ona znacila sve ovo vreme. prosto imam problem da odlucim cemu da se priklonim. ne zelim da narednih 5/6 meseci provedem odlazeci kod majstora. pa jedini razlog zbog cega sam kupio auto je i bio da ne moram da visim po servisima...

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Imaš više rešenja, najlakše ili bezbolnije je da e obratiš na taj telefon što su ti dali pa da vidiš ako ?ovek prihvati, uradi?e kako treba. Tamo gde si do sada išao o?igledno da ti spasa nema.
                            Druga varijanta je da se ostavi zadnji deo i da se stavi nešto što radi ili što neko zna namestiti kako treba.

Problem sa BRC-om je softver i klju? za podešavanje za koji su mi tražili 200 evra (davno) ili da ja ugradim a do?i ?e mali iz BG-a da mi naštelba uredjaj i naplati štelbanje 150 evra ofkors.... Mislim kad bih se zakop?avao na ledjima, otprilike tako ti je sa svim ostalim nonBRC krštenim majstorima. Sad ti vidi dalje sam šta ti je ?initi...

Bilo ih je dosta što su dolazili kod mene i nijedan i slovima nijedan nije radio kako treba ali nisam mogao pomo?i iz gore navedenih razloga.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vacuumpack
                              CBC Član
                              • 18.06.2007
                              • 11
                              • sombor

hvala dora na odgovoru,
                              moram malo da se saberem od ove prepiske i od mora ovih informacija sto sa ovog foruma, a sto sa interneta uopste. jos jednom cu kontaktirati ivanovu vezu.

Comment

Working...
                              X