Turbo motori i gas

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Jel sekvencijalni?
    Nije sekvencijalni. Na autu je zamenjen isparivach, umesto obichnog je stavljen Lovatov za Turbo motore i zamenjen je meshach. Ostatak instalacije nije menjan a auto je naravno proradio na gas onako kako treba.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

U pitanju je bila Dedra.
      Ugradnja gasa u turbo motore, a kada su u pitanju klasichni sistemi, iziskuje puno rada i strpljenja. Nakon ugradnje je obichno potrebno provesti dosta vremena da se sistem fino ushteluje. Auto treba probati u voznji, a neretko je potrebno zameniti po par difuzora u meshachu da bi se dobile odgovarajuce performanse. Pored svega ovoga jedan od najbitnijih faktora je opshte stanje motora.
      Kod motora koji ne odaju idealno stanje nekada je lakshe odbiti mushteriju i ne narushiti ugled sebi, nego po svaku cenu samo ugraditi uredjaj i chekati nesretan zavrshetak.
      Sa izlaskom sekvencijalnih sistema ubrizgavanja gasa u drugoj polovini proshle godine stvar je puno olakshana.
      Pozdrav Ivan

Comment

Ugradnja gasa u Subaru sa turbo motorom -da ili ne?

Pozdrav gospodo!

Ovo mi je prva poruka, pa da vas ne bi nervirao kao neke na drugim forumima, bicu kratak!

Imam veliku zelju (i manjak para!) da u bliskoj buducnosti nabavim neki Subaru sa turbo-om (zelja je Impreza, stanje nasih putema kaze Forester)
        Problem u "studiji isplativosti" je gorivo!
        Bokseri ga vole opasno, pa jos turbina...

Na Sajmu sam slucajno natrcao na BRC stand, neki od servisera prikazao na zidu celu shemu sekvencijalnog sistema, sa posebnim naglaskom na Keihin brizgaljke.
        Kaze covek moze on to da ugradi i posebno podvukao da je sve to originalna italijanska oprema. (kako citam ovde, mozda bas i nije!).

Na sajtu www.lpg.be sa proverio i Subaru Belgium i Subaru Nederland ugradjuju Necam-Coltec, neki EGI sistem (electronic gas injection ...izgleda nije sekvencijalan), ali samo u motore bez turbine.

A Subaru bez turbine je kao zena bez ****...vrsi posao, ali nije to to...

Krenem da trazim dalje, vidim da se ugradjuju neki od Landijevih sistema, kao i Autogas(tako nesto!), Princ i sl....opet ista prica, nista za turbo masinu!

Vialle-a nisam ni proveravao, mada bi realno LPI sistem bio pun pogodak.

Lovato se uopste ne spominje! Malo mi je Ivan dao nadu u bolju buducnost obavestenjem da ima turbo masinu+gas.

Znaci li to da je Lovato u medjuvremenu poceo da pravi adekvatan sistem za Subarue, uz sve odgovarajucu ECU za upravljanje ubrizgavanjem gasa?

Konkretno stanje je ovako:
        - verzija koja mene interesuje nema varijabilni razvod ventila
        - interkuler je na samoj usisnoj grani, sto znaci da bi eventualni povratni plamen verovatno napravio stete oko 500-600EUR
        - prihvatam opciju da zbog ogranicenosti brizgaljki na oko 40kw po cilindru, auto u voznji na gas ne razvija punu snagu (nesto kao economy mode)
        - mislim da koristi bas platinaste svecice!

Toliko od mene!

Unapred zahvaljujem na svim savetima, idejama, sugestijama.

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Pozdrav i dobrodoshao!

Shto se tiche LOVATA sistem FAST je pravo sekvencijalno ubrizgavanje gasa i kao takvo radi adekvatno i na atmosferskim kao i TURBO motorima.

Osnovni parametar koji ovaj uredjaj koristi je vreme otvaranja benzinskih brizgacha, koje se "kopira" i pretvara u realno vreme otvaranja gasnih.

Maximalna snaga koju uredjaj zadovoljava za 4-cil motore je 160kW.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Re: Ugradnja gasa u Subaru sa turbo motorom -da ili ne?

Originally posted by ludi Misha
            Toliko od mene!

Unapred zahvaljujem na svim savetima, idejama, sugestijama.
            Ne daviš i dobrodošao
            Ivan ti je već odgovorio na pitanje a ja bi samo da dodam da je ovo primer kako treba da izgleda pitanje. Svi podaci dati a i jasan cilj šta se želi.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Zahvaljujem se na Dorinim komplimentima!

Moram samo da dodam da je koncizno izrazavanje posledica visegodisnjeg druzenja sa nekim bivsim Panoncima (jednom je Dora cak ugradjivao gas u teget keca!), koji su me naucili jako vaznim stvarima u zivotu!

U svako slucaju ako nabavim gorepomenutu ljutu makinu, pre nego sto se ozenim, eto mene na ugradnju!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Zahvaljujem se na Dorinim komplimentima!

Moram samo da dodam da je koncizno izrazavanje posledica visegodisnjeg druzenja sa nekim bivsim Panoncima (jednom je Dora cak ugradjivao gas u teget keca!), koji su me naucili jako vaznim stvarima u zivotu!

U svako slucaju ako nabavim gorepomenutu ljutu makinu, pre nego sto se ozenim, eto mene na ugradnju!
                Ah de me nadje, Panonci su legende.....
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Kad covek malo nije lenj, onda svasta sazna!

Subaru Italia je poceo na atmosferske motore da ugradjuje ubrizgavanje gasa u tecnom obliku!
                  Ne pise ciji je sistem (valjda Vialle?!?!).

Medjutim, takodje sam nasao clanak, napisan od strane dva talijanska inzenjera (neki profani), koji tvrde da ovaj sistem jos uvek nije potpuno razvijen.
                  Clanak je dugacak, u .pdf-u, pa ako ga neko trazi, moga ga proslediti.

Za Ivana: mozda si vec cuo za Flashlube Valve Saver kit...navodno, napravljen je bas za turbo motore sa ugradjenim gasom.
                  Da ga nisi mozda vec testirao?

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Kad covek malo nije lenj, onda svasta sazna!

Za Ivana: mozda si vec cuo za Flashlube Valve Saver kit...navodno, napravljen je bas za turbo motore sa ugradjenim gasom.
                    Da ga nisi mozda vec testirao?
                    Spravica je napravljena za motore koji hladjenje ventila imaju samo preko benzina.
                    Nisam testeriao napravu jer se ipak radi o ulju koje treba dozirati preko usisne grane u motor. Mislim da je dobar marketinshki trik i da moze da izazove vishe shtete neko koristi.

Strada katalizator, lambda sonda ....(proizvodjach kaze drugachije ali...)

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Sad mi nesto pada na pamet sistem GDi motora, sa direktnim ubrizgavanjem benzina.
                      Moram malo da prostudiram injektore, ako nista drugo za tecno ubrizgavanje gasa
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by BOOST
                        Sad mi nesto pada na pamet sistem GDi motora, sa direktnim ubrizgavanjem benzina.
                        Moram malo da prostudiram injektore, ako nista drugo za tecno ubrizgavanje gasa
                        Hmmm,
                        nshta bez josh jednog raila sa injektorima koji mogu da rade na -40` i kusur. Ostatak bi i mogao nekako da se iskoristi.

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

OK.. a sto nebi mogli GDi injektori da rade, ubusisti rupu u glavu i instalirati ih.
                          Glava je dovoljno topla i gas se neubrizgava u hladnu zonu da bu zamrzo. Injektora nije briga da li je tecnost -40 -90 ili +20 dok god je tecnost.
                          move your mind

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

OK.. a sto nebi mogli GDi injektori da rade, ubusisti rupu u glavu i instalirati ih.
                            Glava je dovoljno topla i gas se neubrizgava u hladnu zonu da bu zamrzo. Injektora nije briga da li je tecnost -40 -90 ili +20 dok god je tecnost.
                            Dok je u technom stanju i u protoku nalazi se na -43`. Kod LPi sistema ubrizgavanja gasa poenta i jeste da se technost ubrizgava u izuzetno maloj kolichini da bi prilikom samog ubrizgavanja doshlo da pretvaranja iz technog u gasovito stanje a zahvaljujuci temperaturi motora.

Nevidim svrhu za josh jedan rail GDi injektora kada vec postoje oni koji su prilagodjeni za TNG.

Comment

• BOOST
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

OK.. nisam nikad video gde su pozicionirani injektori LPi sistema, dakle gde je tachka isparavanja, mislim na mehanicku poziciju injektora.

Gde?
                              move your mind

Comment

• *IvanT*
                                CBC Senator XXL
                                • 30.01.2005
                                • 3234
                                • Srbija, Beograd, Kara

OK.. nisam nikad video gde su pozicionirani injektori LPi sistema, dakle gde je tachka isparavanja, mislim na mehanicku poziciju injektora.

Gde?
                                Injektori su pozicionirani na samom kraju usisne grane, tako da do ventila vec stize gas.

Comment

Working...
                                X