[sekvencijalni] Koliko benzina potrošite pored gasa?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

[sekvencijalni] Koliko benzina potrošite pored gasa?

Gledam link što je neko pronašao, i malo sam zbunjen

Kakva su vaša iskustva za vožnju po gradu, zbog čestih startova i kratkih relacija?

Podelio bih proračun na dva dela, onaj gradski i vangradski, grubo je sastavljen kalkulator za moje potrebe (presečnu dužinu puta ne mogu da prihvatim kao paramater za nekoliko godina eksploatacije).
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

pa na benziinu motor radi dok je hladan, i normalno mnogo trosi, i ako izracunas predjenu kilometrazu samo na benzinu i kolicinu potrosenog benzina, ispasce da auto trosi nerealno mnogo benzina....
    sa 11-12 lit koliko obicno benzina sipam ne predjem ni 20-ak km....
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Razumem ja to
      Da li je realno uzeti npr. 1l benzina kao potrošnju na 100km uz vožnju na gas?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

To je jako tugaljiva računica i teško je izvući cifru bez duže vožnje u danima i kilometrima.

Ako 100Km potrošiš u jednom danu sa jednim ili dva paljenja auta je sasvim drugačije od ako to potrošiš na 5 dana i 20 paljenja auta.
        Isto tako da li je letnji ili zimski period.

Ne znam, možda je realna slika za urbane sredine da ide oko 1l na 100km.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bmw735i
          CBC Senator
          • 07.05.2006
          • 258
          • Mostar
          • BMW 320i, 740i, 750i

Ja iako nemam sequent trošim benzin na zagrijavanje jer mi je LCS namješten da prebacuje na 2500 obrtaja i 35 Celzija temperatura vode. Mjesečno potrošim oko 20l goriva i cirka 280l plina.
          Prosjek je računat od 15.10 do 20.11 znači dosta hladno razdoblje pa se motor sporije grije. Ljeti je to mnogo povoljnije u korist plina.

@Dora
          U temi poslkupio plin u hercegovini sam stavio ažuriranu listu punionica plina pa ako možeš dodati u temu "Spisak pumpi po gradovima SCG, CRO, A, SLO, BH" koja je lokana

izvinjavam se ali sam zahrđao u HTML kodu i ne snalazim se baš dobro sa linkovima.
          BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
          Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Da, to bi bila realnija računica u procentima a ne u litrama. Koliko benzina u odnosu na plin.
            Presekom raznih korisnika se dodje do statistike u procentima.

https.autogas.rs

Comment

• bmw735i
              CBC Senator
              • 07.05.2006
              • 258
              • Mostar
              • BMW 320i, 740i, 750i

Sory neznam kako da se izrazim u procetima ali stvar stoji ovako 16.5l LPG i 0.4l BMB na 100km mješovite vožnje. Svaki dan na posao van grada poslije posla po gradu i 2x u Sarajevo od toga jedanput po snijegu.
              BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Dora
                Ne znam, možda je realna slika za urbane sredine da ide oko 1l na 100km.
                Hm, znači li to da ako auto sada troši 9l benzina, posle ugradnje sekvencijalnog će trošiti npr. 9.5-10l plina + 1l benzina, odnosno ako se po ceni gleda (1l benzina = 2l gasa) trošiće recimo 11.5-12l plina umesto 9l benzina, što je u grubo 25-33% više?
                Još ako se uzme u obzir da zbog "higijene" brizgaljki treba 20-ak % puta voziti na benzin, sa sve aditivima za čišćenje, računica se komplikuje.
                Do sada sam vozio najprostije venturi sisteme i tu je razlika u sveukupnoj potrošnji bila daleko manja.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Vezano sa link sa početka, pogledajte default cenu za ugradnju LPG sistema (2200 eura)

Što se tiče venturija stvar je jednostavna jednom godišnje pred more sam sipao 30l benzina od čega je 20l isparilo, još 10l se trišilo tu i tamo kad ostanem bez plina i tako u krug...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• boris58
                    CBC Veteran
                    • 19.02.2007
                    • 196
                    • Cacak

ehm,
                    ne znam kolko ovo ima smisla racunati
                    regularno radnim danima imam nekih min 3 'ladna starta na kratkoj
                    relaciji.
                    ovako mesano, kad nema duzih vangradskih relacija, odnos je negde 6:1.
                    sto izadje 1.4 l na 100 km. i skoro nikad ne grejem auto, vec vozikam polako. ionako se zagreje posle 2 km

Comment

• bili
                      CBC Senator
                      • 13.11.2007
                      • 208
                      • NS

Posto sam od skoro na LPG-u, komplikovani proračun na maloj kilometraži (čitaj šacometrija) mi kaže da je potrošnja benzina daleko ispod 1 l na 100 km, računam negde oko 0,5 l, a možda i manje.
                      Doduše auto stoji u garaži sa grejanjem i na plin prebacuje posle 45 s, verovatno je to onaj period dok komp. proveri parametre i bla bla.
                      VW über alles.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Po onome što je napisao BMW735 to je daleko manje od litre ali ne znam stvarno kako bi se to izračunalo kad mnogo faktora utiče na to...

https.autogas.rs

Comment

• bmw735i
                          CBC Senator
                          • 07.05.2006
                          • 258
                          • Mostar
                          • BMW 320i, 740i, 750i

Originally posted by bili
                          Doduše auto stoji u garaži sa grejanjem i na plin prebacuje posle 45 s,
                          Moj davni san ali kako stvari stoje treba mi garaža sa min 2 mjesta od 5m.

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Imam 2 auta
                            yugo 55 i pasata 1.6
                            potrose po pola cepa od plasticne flaše benzina kad je temperatura napolju ispod -15. Godišnje oko 3-4 cepa benzina a nekad i manje.
                            Godisnje prodjem oko 25000km.
                            Smederevo je malo ja pravim relacije od 1-3 km najmanje 5
                            puta dnevno.
                            Pa eto kad uzimate prosek uzmite i moj
                            primer.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Reč je o sekvencijalnim sistemima a oni uvek pale na benzin bez obzira na spoljnju temperaturu.

Ja sa Opelom nisam za 4 godine potrošio ni kapi benzina jer nije imao rezervoar ali to nije tema ovde.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X