On se može ručno podesiti obično u rasponu od 6 do 16 bara, a kako navodi ''nijebitno'', od 7 do 24 bara

Ja prilicno lose stojim sa ovom materijom oko pritisaka, jasne su mi situacije kada nemamo vazduha u rezervoaru (pritisak zavisi od temperature i mjesavine), kada imamo samo vazduh (zavisi samo od temperature i pocetnog pritiska).
Situacija kada vazdusni "jastuk" i mjesavinu propana i butan, nisam siguran da mi je potpuno jasna. Ako sam dobro shvatio pritisak je tada zbir pritisaka koje bi imao sam stlaceni vazduh npr. 5 bara ( recimo rezervoar napunjen 80%, prije punjenja se nalazio na atmosferskm pritisku i da se temperatura vazduha ne mijenja ) i pritiska koji bi imala smjesa propan butan da nema tog "jastuka".
Znaci cak i ako je pritisak samog vazdusnog "jastuka" veci od pritiska isparavanja smjese propan butan smjesa ce i dalje isparavati i uspostavice se pritisak koji je zbir ta dva pritiska.
Ja sam prvobitno mislio da ako je pritisak koji nastaje sabijanjem vazduha veci od pritiska isparavnja smjese da smjesa nece ni isparavati, ali kao sto rekoh slabo stojim sa materijom

Ovo nazalost ide kontra moje ideje jer se relativno lako mogu prekoraciti granice dozvoljenog pritiska u rezervoaru

Sta knjige kazu ima li tog vazduha ili nema

Comment