Ugradnja sequent-a u V12

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Originally posted by *IvanT*
    Čovek je mislio da je prvi BMW V12 u BiH na gas.
    Pa nije, jer sam ja jednog V12 uradio pre jedno 2 godine, i to je verovatno prvi u BiH, jer ne znam ko bi ga drugi uradio u to vreme, mada je nebitno skroz da li je prvi ili deseti.

Poenta je da Radic NEMA podrsku od fabrike i da NIJE ovlasteni distributer (znam jer ja jesam) i NIJE licenciran za ugradnju (jer mu ja niti fabrika tu licencu nismo dali) i da je izvesni servis iz Srbije koji mu je prodao opremu dobio malo po usima.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Znam kada si ugradio, ali ...čovek je mislio, nebitno.

Na kraju u tog BMW-a nije ni ugrađena oprema Zavoli već AC, a tu opremu Radić kupuje od "drugog" uvoznika. Ovlašćenja i sertifikati za servise su u Srbiji postali smejurija, ma koliko smo se trudili da to ima neku važnost i da stvarno pravi serviseri imaju sertifikate. Nadam se da će se situacija ovde popraviti, a kako je u Bosni, stvarno neznam.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bmw735i
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 258
        • Mostar
        • BMW 320i, 740i, 750i

Što se tiče ugradnje meni je malo bila neprofesionalna jer je radio nekoliko auto pored moga.
        Mada nema veze uredu je to nego je čovjek malo na svoju ruku (uostalom koji majstor nije, čak i ja, bez uvrede) i nije htio da uvaži neke moje sugestije ali nema veze. Šta je tu je plin radi malo se guši na niskim obrtajima i to je to. Zvjer je to proguta on sve. Pošto je danas kod nas uskrs nisam imao kad da promjenim razvodnike. Po riječima momka iz BMW servisa usisna guma dolazi u četvrtak a dotle mi je da se strpim i da ga manje vozam a više koristim ostala prevozna sredstva. Nećete vjerovati košta 22€.
        Dogovorio sam da donese nove dizne i promjeni ih pa onda uradi ponovo kalibražu. Samo me zanima Ivane i Doro jeli vi kačite lambdu na kontroler u ovom slučaju.
        BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
        Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• bmw735i
          CBC Senator
          • 07.05.2006
          • 258
          • Mostar
          • BMW 320i, 740i, 750i

Originally posted by 206
          Nije Radic niti prvi niti jedini koji radi sisteme kao tvoj u BiH (a pogotovo ne "sire" od BiH), ali neovlasteni servis i ugradjivac Zavoli opreme - to jeste.

Ne ocekuj puno po pitanju garancije ako nesto slucajno krene kako ne treba.
          Ma briga me za to jeli ovlašten ili nije ima da poštuje garanciju i završi posao kako treba inače će sam da se rani da ga ja nebih ranjavao.
          BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300

Comment

• bmw735i
            CBC Senator
            • 07.05.2006
            • 258
            • Mostar
            • BMW 320i, 740i, 750i

Originally posted by *IvanT*
            Znam kada si ugradio, ali ...čovek je mislio, nebitno.

Na kraju u tog BMW-a nije ni ugrađena oprema Zavoli već AC, a tu opremu Radić kupuje od "drugog" uvoznika. Ovlašćenja i sertifikati za servise su u Srbiji postali smejurija, ma koliko smo se trudili da to ima neku važnost i da stvarno pravi serviseri imaju sertifikate. Nadam se da će se situacija ovde popraviti, a kako je u Bosni, stvarno neznam.
            U BiH je anarhija što se tiče kupovine plinskih instalacija a u Hrvatskoj je prava tabu tema. Nigdje nema prodavnica gdje bih mogao da kupim npr novi isparivač ili rail dizni. U vas je otvorenije tržište što se tih stvari tiče. Uzeo sam radića da mi postavi jer je jedini pristao a nije mi se baš išlo do Novog Sada i Dore ili tebe Ivane na ugradnju radi kilometraže, vremenskih prilika, mog slobodnog vremena, konverzije valute, graničnih policajaca koji me gledaju kao da sam nafilovan. Jbg sory bez uvrede na predhodno ali daleko smo. Ako bude prilike dovući ću se jednom kad budem imao vremena do vas da vidite šta sam uradio na autu.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by bmw735i
              Samo me zanima Ivane i Doro jeli vi kačite lambdu na kontroler u ovom slučaju.
              Pošto ja radim tu vrstu uredjaja da ti odgovorim, nije neophodno da se spoji sonda za rad samog uredjaja ali je teško uraditi početnu kalibraciju bez nje.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Taj signal se ne koristi direktno kao podatak za rad sekvencijalnog sistema, ali je bitno imati uvid u rad sonde, što može pomoći u kalibraciji.

Comment

• bmw735i
                  CBC Senator
                  • 07.05.2006
                  • 258
                  • Mostar
                  • BMW 320i, 740i, 750i

Hvala na odgovoru. Iz teme STAG ubrizgavanje gasa sam i sam to zaključio ali sam htio da mi stručnjaci potvrde.
                  Kad budem išao na promjenu dizni izvest ću mu sa oba motronica po žicu da ih on spoji na centrale plina. To sam mu i prošli put predlagao ali nije htjeo da uvaži moje sugestije.

Comment

• gorky
                    CBC Senator XXL
                    • 08.06.2007
                    • 860
                    • Vojvodina,Kikinda

doro,jel to "onaj" radic što i u ns vaćari ljude?
                    ja nisam bio siguran pa nisam hteo da o nekom iznesem mišljenje ko se preziva možda isto
                    ako mislimo na istog radica smem da potpišem da će bmw morati neko ozbiljan da uradi,jer slovima i brojem od njih nisam video ni njedan auto da su uradili kako treba i da nema problema, ja lično sam uradio prepravku na 27 automobila do današnjeg dana koji su oni uradili,vodim preciznu evidenciju.na 6 automobila je kompletan uređaj promenjen,na svih 27 gasni ventil,na većini ugao boce i loše pozicionirani elementi,curenje gasa na štelerima i isparivaču i da ne nabrajam.niste mogli da pročitate da sam o nekom kolegi napisao ovako nešto ali dotični nikada neće imati tu čast da se nazovu mojim kolegama jer su sramota za sve nas koji se bavimo ovim poslom.još imam gorak ukus u ustima što sam ovo napisao ali eto bilo je jače od mene

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Taj, to je ispostava u Bosni.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

...koji ce uskoro da dobije tuzbu za lazno reklamiranje, neovlasteno zastupanje i obmanu kupaca.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bmw735i
                          CBC Senator
                          • 07.05.2006
                          • 258
                          • Mostar
                          • BMW 320i, 740i, 750i

Samo da znate u 200-300 metara postoje 2 radića u Srpskom Sarajevu. Jedan pravi a drugi Popović mislim. Ali im se radnje isto zovu. Moj BMW je spalio nekih 1000km bez problema malo štuca ali ide. Kad uhvatim vremena postavit ću slike instalacije da vidite kako to izgleda.

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

Da, postoje 2 "Radica", i bilo je tu i "stociraranja" jednom prigodom, zbog visekratnog laznog predstavljanja i "kradje" musterija... Posljedicno, i davanja izjava policiji...

Comment

• samir
                              CBC Član
                              • 07.03.2007
                              • 39
                              • Sarajevo

Cirkus pravi

Sretno sa BMW!!!!!!!!!!

Comment

• *IvanT*
                                CBC Senator XXL
                                • 30.01.2005
                                • 3234
                                • Srbija, Beograd, Kara

Proradiće već nekako. Bitno je da su svi delovi na broju.

Comment

Working...
                                X