Pozdrav ljudi! Jedva sam nasao ko uopste ima ovaj uredjaj pa sam evo konacno nasao ovaj post! Mogu reci da sam srecan dok sam citao jer dosta ljudi ovde zna o cemu se radi..Naime ,ja sam vlasnik Lancia Kappa 2.0 sa ugradjenim BRC FLY GAS sistemom.S'tim sto NEMA majstora za njega kod nas.Jednostavno NEMA..Ne znam sta da radim pa sam resio da ovde opisem svoj problem:
Na benzinu radi sve super, cim prebaci na metan ler gas skace gore dole od 500-900 obrtaja..Javlja se stucanje,cimanje u toku voznje,menjao sam svecice,bobine,filter vazduha i opet sve isto..Kontam da je problem u CNG-u..Ja imam taj distributer samo sto je za 5 cilindra..Takodje se izuzetno oseca razlika u snazi..Jednom sam mu nasao pokidane zice kod dzeka koji vodi u senzor pritiska od uredjaja.Sredio te zice ali problem nije resen..Ne gasi se i to vec je problem iskljucivo u cimanju i stucanju kao i neravnomernom ler gasu..Kad dodirnem papucicu gasa kao da ne radi jedan cilindar..Kad dam vise on povlaci..Na benzinu sve perfektno bez ijedne greske..Molim vas pomozite
Update,primetio sam da nemam nikakav filter izmedju isparivaca i distributora i ne znam jel on obavezan?Mogu neke slike da slikam sutra pa da ostavim
Ja sam iz Aleksinca i kad sam isao u KS da tocim metan na pumpi su mi rekli da nema u Krusevcu servisera za moj uredjaj i da zbog toga sto je jako star nema niko ni interfejs niti to neko popravlja..Receno mi je da "teram dok teram"..Ja mislim da moze da se popravi jer je u pitanju sigurno neka sitnica..ALi moracu izgleda sam jer ne mogu da ga zakacim na interfejs zbog "kabla kojeg nema niko" ..
Ja sam iz Aleksinca i kad sam isao u KS da tocim metan na pumpi su mi rekli da nema u Krusevcu servisera za moj uredjaj i da zbog toga sto je jako star nema niko ni interfejs niti to neko popravlja..Receno mi je da "teram dok teram"..Ja mislim da moze da se popravi jer je u pitanju sigurno neka sitnica..ALi moracu izgleda sam jer ne mogu da ga zakacim na interfejs zbog "kabla kojeg nema niko" ..
Tako se i meni činilo da je neka sitnica a kad ono tamo medjutim 5 bajpasova i kojekake sitnice pride...
Pa zaista procitao sam ovde iste price koje su meni pricali : "Zameni kompletni deo ispod haube" .Prvo to nije malo para da se tek tako menja ,za krsteni uredjaj za petaka ili sestaka treba dosta..Nije klasicni cetvrtak...E sad ja bih slikao sve i pokazao vam o cemu se konkretno radi..Video sam da ovde ljudi dosta zna oko svega.Potreban mi je interfejst takodje..U ludilu sam verujte Vido sam da je neko ovde resavao taj problem sa onim smart distributorom a moj je takodje star..Pa ne bi bilo lose da se taj isti javi pa da pomogne malo Btw. da li mogu da dobijem broj telefona od tog Gorana?
Pa zaista procitao sam ovde iste price koje su meni pricali : "Zameni kompletni deo ispod haube" .Prvo to nije malo para da se tek tako menja ,za krsteni uredjaj za petaka ili sestaka treba dosta?
Kad dobiješ takav odgovor,od servisera koji su ovde na forumu,a s obzirom da niko nije u sukobu interesa(u tvom slučaju),onda to znači da je to dobronameran savet,koji je proistekao iz nekog dugogodišnjeg iskustva.
Evo slikao sam uredjaj..Pre nego sto pregledate sve slike opisacu sta sam video,sta sam trazio itd :
1.Okrecao sam sraf na isparivacu NISTA SE NE DESAVA , dakle kao da nema nikakvu ulogu.Skroz sam ga zasrafio ne gasi se niti menja rad i odvijao ,isto sve.
2.Nasao sam jednu zicu na slici koja nije nigde zakacena (otkacila se ili ne znam) i pokusao da je "vratim" gde je bila ali cim ubodem u jedan dzek od dizne auto zadrhti i ugasi se sto znaci da pojma nemam sta sa njim da radim
3.Barometar ne radi uopste
E sad sta da radim?Da li da skidam Distributor pa da cistim ili sta vec ,pomozite?
Tebi očigledno nije jasno da taj sistem neće raditi ni serviseri koji bi to po sili zakona morali, znači ovlašćeni srviseri. Ostala boranija kao ja i slični je sa indignacijom odbijala da plati blesavu cifru za interfejs i obuku i pri tome ugradjuje (mnogi se neće složiti) loš uredjaj. Loš u smislu odnos cena kvalitet, znatno veća cena za sumnjiv kvalitet u odnosu na druge.
To bi reklo da nemamo pojma oko tog uredjaj imaš u Kikindi servis, potraži na internetu ili potraži electrico ili elektriko (ne znam tačan naziv) iz BG-a koji je uvoznik i ostalo šta ide uz to za BRC, reći će ti gde ti je najbliži servis a garantujem ti kao što zemlja nije ravna ploča da će ti reći baci to i stavi najnoviji BRC.
Znači nemamo iskustva i tako ne možemo pomoći a BRC servisera nema. Mušterije to jest zadovoljni vozači će ti još manje pomoći jer oni ne znaju ni ovo što ja znam a to je ništa. Oni znaju manje.
Kad sam se već namlatio da pišem. Otežavajuća okolnost je što imaš metan koji i tako ne rade svi po državi jer ga nema, osudjen si na BG i valjda Čačak ili Kraljevo. Po modelu i starosti taj je sistem stariji od mene ako gledaš ekvivalent u godinama, praistorija, prošao je značajno više kilometara nego što misliš, daleko više značajno Volem ove pleonazme i gotovo
Iz togg razloga sam napisao ono oko bajpasova, ti bi voleo da je sitnica, meni lično je svejedno ali navijam za tebe da je sitnica jer nemam ništa od toga da ti imaš štetu a ja nemam korist ali iskustvo kaže da je dotrajalo. Ako ga i okrpiš sada nekako na sledećem ćošku će da te dočeka...
Hvala ti na odgovoru..Izgleda da ce tako i biti..Kompletno novi uredjaj Landirenzo koji ugradjuju 30tak km od mene u Nisu..Nista drugo mi ne preostaje nego to..Hvala ako nista bar to sto nemam iskustva oko plinskih uredjaja ne znam ni da procenim dal je nesto za zamenu ili ne.Jos kad sam kupio auto trazio sam servis da se to proveri i popravi,servisira sta god..Medjutim mrka kapa i to je to..
Kontaktirao sam MEKADOGAS iz BG-a i rekli su mi da mogu da servisiraju moj uredjaj i da ce uciniti sve da ga poprave i da popravka moze biti od 30 pa do 800e ukoliko treba sve da se menja..Mozda je problem paljenje,mozda neki drugi faktor ,neka sitnica..Rekli su mi da cak umesto tog distributora mogu da stave dizne ili da se zameni ECU,bilo sta drugo ukoliko moze da se popravi..Ako ne,nema mi druge nego da dam 800e i ugradim uredjaj na koji imam garancije 7 godina i da me vise ne boli glava.Nisu male pare ali vozim auto koji trosi 15 litara benzina.
Comment