U koje modele se sigurno ne moze ugraditi gasni uredjaj?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• U koje modele se sigurno ne moze ugraditi gasni uredjaj?

Ona crna lista na Dorinom sajtu me naterala malo na razmisljanje, posto ovih dana opet nesto kombinujem za buduci auto.

Osim PSA V6 24v motora i onog Volvoa, za koje ste sigurni da se u njih ne moze ugraditi gas?

Pozdrav.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: U koje modele se sigurno ne moze ugraditi gasni uredjaj?

Originally posted by ludi Misha
    Ona crna lista na Dorinom sajtu me naterala malo na razmisljanje, posto ovih dana opet nesto kombinujem za buduci auto.

Osim PSA V6 24v motora i onog Volvoa, za koje ste sigurni da se u njih ne moze ugraditi gas?

Pozdrav.
    To sam malo nesrećno napisao pa nisi razumeo Može se u njih ugraditi gas, samo su kao ikebana, vrlo komplikovani po pitanju mesta.
    Zato su kod mene na crnoj listi...
    Smestiti dva miksera sa po tri cevi u onaj pakeraj je umetnost.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Citroen XM 3.0 V6
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Originally posted by M-power
        Citroen XM 3.0 V6
        Da,da i Pezo V6 motorni prostor dupke pun

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by Wiz
          Originally posted by M-power
          Citroen XM 3.0 V6
          Da,da i Pezo V6 motorni prostor dupke pun
          Oba su isti motor ali je naglasak na 24 ventila, e taj je ..... Dva u****...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Vidim da na sajtu imas komplikovanije automobile i one na crnoj listi. U cemu je razlika?
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

I jos nesto, kod kojih automobila nije preporucljivo ugraditi gas i zasto? Vidim da se ranije pominjao Ford, Honda vtec, ... U koje konkretno modele i motore ne moze da se ugradi gas odnosno nije preporucljivo i zasto?
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Logic
                CBC Član
                • 19.01.2005
                • 75
                • Bgd

ovo je bas super tema i bilo bi fino da sastavite "crnu list". i tako cemo svi doci kod vas da ugradimo plin

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Hehe. Bolje je da se cuti pa kad musterije pogore ventile da se samo klima glavom. Salu na stranu. Kod v-tec motora je konstrukcijski predvidjeno da se benzinom hlade ventili pa im LPG ne bi bas prijao. Kad bi mene neko pitao sta da kupi pa da u taj auto ugradi plin ja bi rekao nesto preko 1.6l sa hidraulickim podizacima ventila i naravno sa dobrim modernim paljenjem. Takodje treba racunati i na tank (oblik, velicina) da bi ostalo i nesto gepeka. U svakom slucaju treba dobro gledati sta se kupuje ne samo zbog gasa nego i uopste jer moze doci do jako po dzep neprijatnih iznenadjenja a u sustini da to bude sasvim prosecan auto. Znaci, samo "solidna baza" za sigurnu i udobnu voznju. Ako je za grad onda neki laksi model koji nema premca za zivahno startovanje sa semafora, no to i nije bas neki auto

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Mislim da sam vec negde napisao ....

Fordovi motori novije generacije tipa Z-tec od 08.`99 -
                    zapremina od 1.6l pa navishe.

Isti ti motori u Mazdama.

Kod njih je ugradnja fizichki moguca, ali se ne preporuchuje, zbog vec pomenutog sica ventila.

Drugu grupu predstavljaju automobili gde fizichki nije moguce postaviti uredjaj, mada ako se izabere sekvencijalno ubrizgavanje, gabaritno je uredjaj dosta manji, pa samim tim i lista automobila vrlo kratka, ako ih uopshte ima.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Pored Fordova Ztec od o8.`99 i Honde Vtec ima li jos koji proizvodjac u koji se ne preporucuje ugradnja?
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by Srdjan
                        Pored Fordova Ztec od o8.`99 i Honde Vtec ima li jos koji proizvodjac u koji se ne preporucuje ugradnja?
                        Honda Vtec nije na crnoj listi, niti je ikada bila.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by dranix
                          Hehe. Bolje je da se cuti pa kad musterije pogore ventile da se samo klima glavom. Salu na stranu. Kod v-tec motora je konstrukcijski predvidjeno da se benzinom hlade ventili pa im LPG ne bi bas prijao. Kad bi mene neko pitao sta da kupi pa da u taj auto ugradi plin ja bi rekao nesto preko 1.6l sa hidraulickim podizacima ventila i naravno sa dobrim modernim paljenjem. Takodje treba racunati i na tank (oblik, velicina) da bi ostalo i nesto gepeka. U svakom slucaju treba dobro gledati sta se kupuje ne samo zbog gasa nego i uopste jer moze doci do jako po dzep neprijatnih iznenadjenja a u sustini da to bude sasvim prosecan auto. Znaci, samo "solidna baza" za sigurnu i udobnu voznju. Ako je za grad onda neki laksi model koji nema premca za zivahno startovanje sa semafora, no to i nije bas neki auto
                          E bas zbog ovoga treba da znamo pre kupovine. Imam ugradjen gas i u principu sam veoma zadovoljan, ali posto cu menjati auto i kad ga budem menjao bice to benzinac pa cu ugraditi plin. Ono sto mene interesuje je da znam pre kupovine koje modele jednostavno da izbegnem. Zato majstori ako znate, napisite modele i motore koje da izbegavamo da bi se ugradjena instalacija isplatila, a ne da eventualno muku mucimo sa ventilima! Dosta je sto ne znamo da li odredjeni model ima plasticnu granu ili nema sad jos treba da gledamo da li cemo ugradnom gasa da spalimo ventile!
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Bilo je reci o tome u ovoj temi-crvenim slovima
                            http://idata4.network.biggnet.net/presh ... c&start=20
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ono sto mene interesuje je da znam pre kupovine koje modele jednostavno da izbegnem
                              ako bas ne kupujes novi auto ovih dana ne moras toliko da brines. opsti je trend pada cena opreme za sekvencijalno ubrizgavanje gasa tako da ces za sledeci auto vec imati mozda samo tu opciju a tada se ne postavljaju dileme koje imas. venturi sistemi su jos preostali u zemljama treceg sveta u sta i mi spadamo a i oni ce se relativno brzo sami od sebe ugasiti, na isti nacin kao sto su karburatori nestali u auto industriji.

za sekvencijalni sistem je totalno nebitno da li je u****n grana metalna ili plastican na primer, uvek je adekvatan sistem.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X