Ma te parazite bih vesao sa zadovoljstvom,muka mi je od takvih likova,sve cine da ti iskamce pare za nista
CannonBall presents: EPOPEJA SA ATESTIRANJEM
Collapse
X
-
Ali danas sam resio i ovo atestiranje, otisao u Novi Sad, platio 2802din. i zavrsio sve za 10 min, i moj vam je predlog ko nije zavrsio sa atestom neka ide u Novi Sad.Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
posto i meni sad treba ova informacija , a tema je odlicna i jedva je pronadjoh , doduse malko je otisla u off ali vredi procitati sve , ali me samo cudi sto nije lepljiva kad uglavnom sve lepo pise o atestu , pa pisem ovaj post uglavnom da malko osvezim temuBolje biti sretan nego pametan
Comment
-
-
evo i ja zavrsio, danas:
***Atest za GAS
(ako neko nije znao kako to funkcionise ovih dana evo):
1. na tehnicki pregled po uput za Atest za gas za Ljermontovu. tu trazite da vam urade molbu (imaju obrazac, bar ovi u AMSS kod kojih sam ja radio). placate 550din taj kobajagi tehnicki (dva registraciona lista) i taksu za GAS 1193din.
2. Ljermontova, salter br. 1. obavezno mora vlasnik kola licno da podnese zahtev, inace nema nista od toga... zavrsava se za 2 min, ako imate sve kompletno.
3. fotokopiranje originalnih atesta
- Boce
- Sistema
kao i
- Racuna firme koja vam je odradila ugradnju
- Saobracajne
4. kad ste sve to iskompletirali, zajedno sa papirima iz Ljermontove predajete u AMSS, deo za atestiranje. sacekate u redu oko 1 sat (traje oko 12 do 15 min po kolima) i ako je sve u redu, zalepe vam atest na bocu i "TNG" nalepnicu s unutrasnje strane zadnjeg stakla i dobijete papire za dalje. ovo kosta 3600din.
5. vracate se na onaj isti tehnicki u okviru AMSS gde vam jos nesto overavaju, dopunjavaju, sta znam...
6. sa svim tim najzad u SUP gde vam promene saobracajnu (mora da se menja zbog promene tezine praznog vozila) da vozite na GAS, i to bi bilo to.
poz..
Comment
-
-
U vezi računa: Da li je baš neophodan, prošle godine ga nisu tražili? Fiskalni pretpostavljam da ne traže, pošto nisu svi u sistemu PDV-a.
I naravno, ne pristajem na nikakvo lepljenje nalepnica, kad budu lepili BENZIN tad nek lepe i TNGA da ne pričam na kakvim sam sve kolima viđao nalepnice AMS i TNG, čak i na onima sa unutrašnjim punjenjem.
Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Ja sam recimo sam ugradjivao sebi gas. Jel' to znaci da ne mogu da ga atestiram?
Inace da li mi neko moze reci kako to funkcionise u Novom Sadu na fakultetu. Da li je ista procedura ili ne.
Konkretno me interesuje gde prvo trebam da idem?
Da ne pricam da je kod nas u Temerinu u sup-u stalno guzva (Efektivno radno vreme od 8 do 12:30) a ni informacije nece da ti daju dok ne sacekas svoj red.
Izgleda da cu za ovo morati da uzmem godisnji da bi nesto uspeo da uradim.
Pozdrav!Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Comment
-
-
Da ne bude zabune, neki kazu da se uput uzima u supu a neki na tehnickom???
Inace ako mi na ftn-u nadju neku zamerku, da li moram ponovo nesto da placam ili samo ponovo da dodjem sa istim papirima...?
Pozdrav!Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Comment
-
-
ajd da vas malo iznerviram
imao sam u samari LPG i atest je izgledao ovako (u pitanju je PL) - pri ugradnji uredjaja dobio sam u servisu nekoliko papira kojima ugradjivac potvrdjuje da je sve OK, kopije certifikata uredaja i sl. sa svime time sam otisao u saobracajni odsjek u opstini, kupio znacku za 1,5euro, ispunio formular A4 i predao sve to i saobracajnu dozvolu. za pola sata sam dobio saobracajnu nazad sa udarenim pecatom da auto posjeduje LPG. i to je sve!
izvinjavam se za OT - hocu da kazem da je sve to pitanje birokratije i pravne regulacije...
ugradjivac MORA da uradi prema normi i ako se nesto desi on odgovara za posljedice. isto tako NE SMIJES da vozis auto sa LPG bez atesta.
i jos nesto - uredjaj koji je jednom ugradjen na auto mu je "pripisan" u arhivu. mozes da ga demontiras ali nemoze vise da se ugradi na neki drugi autoZovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Ja sam izgleda jedan od retkih koji je odradio atest bez problema. Kupio sam auto sa ugradjenim plinom iz Italije, ali sam menjao sve osim boce u sarvisu Rasic. Kad mi je prosle godine isticala registracija, uradio sam i atest.
Procedura je bila sledeca:
tehnicki pregled - tamo sam dobio uput za atest
sup Lermontova - nazvrljana molba na parcetu papira
Ivan T mi je zakazao pregled u AMSS - gotovo za 30 minuta, sa sve papirologijom
tehnicki pregled - zavrsavanje papira
lokalni sup - registracija
Vreme - jedan ceo dan
Novac - oko 5500 din (atest i tehnicki)
Kuriozitet - ispod poklopca rezervoara mi se sipa i plin i gorivo. Po zakonu ne moze, ja dobio atest.
Comment
-
-
Originally posted by savkeDa ne bude zabune, neki kazu da se uput uzima u supu a neki na tehnickom???
Inace ako mi na ftn-u nadju neku zamerku, da li moram ponovo nesto da placam ili samo ponovo da dodjem sa istim papirima...?
Pozdrav!
Kad dobiješ uput onda pravac mašinac, Sredom od valjda 8 do 13 sati...
SUP 1080 a atest 3600, račun ne traže pa možeš i sam ugraditi...
Comment
-
-
Originally posted by Heinz
I naravno, ne pristajem na nikakvo lepljenje nalepnica, kad budu lepili BENZIN tad nek lepe i TNGA da ne pričam na kakvim sam sve kolima viđao nalepnice AMS i TNG, čak i na onima sa unutrašnjim punjenjem.
ko u naredno vreme bude radio atest u Beogradu nek se naoruza strpljenjem jer lab u Vinci i na Masinskom ne rade zbog kolektivnog godisnjeg odmora...zato je tolika guzva u Ruzveltovoj.....
Comment
-
Comment