Originally posted by zoranbg
pumpa za benzin i plin
Collapse
X
-
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
-
-
Izvinjavamo se heheheheh. Meni i jeste yugo najcesci za ugradnju gasa. Odma kad je pocela rasprava strcao sam dole da vidim kako je postavljeni zvao komsu isto sa yugom i isto video kod njega. Reko ko je ovde lud.
A onda da se ne bih igrali gluvih telefona zvao sam gasadziju i pitao ko je od nas lud
A pljeska moze a i vi meni, tako da idemo na hasTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
izvini @Don....pitao sam M-powera,jer on rece da moj auto ima prelivnik..pa ga pitam sta je to.
A to sto si ti rekao kapiram...ima prelivnik pre karburatora,,,kapiram))
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Benzinski ventil ide uvek POSLE pumpe i tačka
Comment
-
-
Obrazlozenje,
iznad lonceta karburatora, tj iznad plovka se nalazi iglicasti ventil, koji zatvori dovod goriva kad je lonce puno, tako da tada pumpa radi sa punom instalacijom goriva od nje do karb. , kao i kada je izmedju pumpe i karb, elektro-ventil plinske instalacije, sto je isto kao kod normalnog rada pumpe. Ukoliko se ventil stavi ispred pumpe, znaci izmedju rezervoara i pumpr, javi se vakum tj. podpritisak koji je veci od normalnog/radnog sto dodatno napreze membranu pumpe i koja tada radi na suvo sto je isto nepovoljna okolnost.
Zato je uvek bolje staviti ventil izmedju pumpe i karbona, mada je najbolja varijanta sa povratnim tokom i ako ga nema napraviti ga.
Comment
-
-
Elem pogledao sam i ventil uistinu stoji posle pumpe za benzin. Ali mi nije jasno zasto onda iprazni sav filter za gorivo? Ovo resenje mi se uopste nesvidja, jer u filteru po prirodi stvari ima prvljavstina, a ako taj benzin nema gde da ode onda ode u karburator, sto dovodi do dosta brzeg prljanja karburatora. To onda i objasnjava zasto mi auto relativno tesko prelazi sa plina na benzin (moram da zviznem jak gas pri prelasku i ne smem da cekam u medjustepenu u protivnom mi se auto gasi).
Na kraju niko nije obrazlozio da li filter treba da se isprazni ili ne? Ja znam da imam povratno crevo ali koliko sam video ono nije povezano na pumpu jer iz nje idu samo dva creva, jedno ka njoj i drugo ka karburator (gde je ventil).
Elem obecao sam slike ugradnje pa cu ih poslati u sledecoj poruci!
Nevidi se najbolje pumpa al' cisto da prokomentarisete...
Comment
-
-
u filteru treba da ti bude goriva zat osto gorivo kruzi kroz sistem. a i daj te slike da bacimo pogled, i jesi li pogledao onu semu sto sam dao, da li ti ide kao sto je na njoj?Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
Comment