potrošnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ossskar
    CBC Član
    • 03.07.2009
    • 12
    • pančevo

potrošnja plina

pomozite ljudi imam od skora opel asconu 1.6 karburator i ima gas lovato .ima automatski menjač. u gradu mi troši 20litara plina da li je to normalno .motor je u extra stanju
  • mexa
    CBC Veteran
    • 13.04.2009
    • 154
    • lazarevac

Re: potrošnja plina

kakvi normalno smrdi li plin

Comment

• ossskar
      CBC Član
      • 03.07.2009
      • 12
      • pančevo

hvala

Comment

• dris
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 172
        • Novi Sad

normalna je ta potrosnja jedino ako u prikolici okreces jagnje i na istom plinu

salim se jesi li resio problem ? i kako?

Comment

• ossskar
          CBC Član
          • 03.07.2009
          • 12
          • pančevo

resio sam počeo sam da sipam plin na mol pumpi potrošnja je oko 14l u gradu

Comment

• yiipi
            CBC Veteran
            • 08.05.2008
            • 120
            • Beograd

a gde si do sada sipao? Da znamo da zaobilazimo tu pumpu ako je u bgd

Comment

• ossskar
              CBC Član
              • 03.07.2009
              • 12
              • pančevo

radi se o pančevu a izmedju ostalog tu je i omv pumpa

Comment

• vandaman
                CBC Član
                • 09.11.2009
                • 18
                • srbija

14 L je još uvek prevelika potrošnja za taj auto! Trebalo bi ga štelovati ponovno i istestirati.Godinama sam vozio kadeta sa istim motorom i verovali ili ne potrošnja plina mi je bila ista ili čak manja od potrošnje benzina a razlika u brzini i snazi jedva primetna!

Comment

• Chibbyka
                  CBC Član
                  • 28.11.2007
                  • 71
                  • Jagodina

Originally posted by vandaman
                  14 L je još uvek prevelika potrošnja za taj auto! Trebalo bi ga štelovati ponovno i istestirati.Godinama sam vozio kadeta sa istim motorom i verovali ili ne potrošnja plina mi je bila ista ili čak manja od potrošnje benzina a razlika u brzini i snazi jedva primetna!
                  Pa onda nam odaj tajnu!
                  Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Obožavam ovakve odgovore, Askona i Kadet su baš isti auto, samo je boja drugačija...

kako troši manje plina od benzina, lako... Benzina troši ko blesav pa plina troši manje, to jest normalno.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pilauda
                      CBC Član
                      • 30.08.2006
                      • 46
                      • Blok 64

Ja imam eskorta 1.6 karburator, automatik i potrosnja ne prelazi 10l, tako da to je ocigledno mnogo, da dodam da auto nije "lenj", oce da povuce i fino radi na leru, znaci nije ustinut

Comment

• vandaman
                        CBC Član
                        • 09.11.2009
                        • 18
                        • srbija

Kadett 1,6i i askona 1,6i imaju identične motore s tim da je askona neznatno teža.Ako sam u zabludi ispravi me...
                        Što se tiče potrošnje plina i benzina meni je kadett (kog sam vozio davno ali me sećanje još služi) trošio od 6-9l benzina a plina max 8l mada sam ga gazio k'o budalu a na benzinu obuvao ''tanje đonove''
                        A da se svaki auto u svojoj režiji može naštelovati da troši manje plina nego kada ga našteluje servis uverio sam se više puta.Da bi ti objasnio čitav postupak štelovanja ''na uvo-gas'' trebalo bi da odemo jedan čitav dan na pecanje pa da pričamo natenane ali pokušaću ovde ukratko:
                        -pretpaljenje se na plinu može i treba povećati
                        -automobilom se izađe na otvoren put, gazi se nemilosrdno i traži se tačka paljenja na kojoj motor daje svoj max pa kada se pronađe idealna tačka paljenja prelazi se na štelovanje plina na isti štos.
                        Verovali ili ne: na mestu gde auto najbolje ''čupa'' je i potrošnja najniža.

edit by little: pripazi na rečnik

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

ja nisam rekao da je 14 litara mala potrošnja. Moj komentar se odnosio da troši manje plina od benzina, ako to ovde pokušavaš da ubediš nekog ne vredi jer ćeš patentirati perpetum mobile. Jedini način da bude tako je da benzina srče više nego što je fabrički propisano (znatno više) i tada će sa ispravnim plinskim uredjajem stvarno trošiti manje plina u odnosu na benzin u litrama.

To koji je auto malo ili znatno teži ima blage veze ali ne preterano. Ima tu stila vožnje, korišćenja vozila u smislu kratke relacije, česta paljenja ili duže relacije, vožnaj u BG ili Sirigu, kvalitet motora pa do naduvanosti guma i još mnogo toga da bi neko kazao "taj auto mora da troši toliko jer je meni trošio toliko" i to nije pravilo.

Isto tako mene ne možeš da ubediš da ti je auto trošio 6 do 9 litara benzina "tanke vožnje" a 8 litara plina patosiranjem pedale. Može u dva slučaja, prvi sam već opisao a drugi je da se vukao kao slina ako prvi način nije tačan. Da troši manje i ide bolje, nemože.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vandaman
                            CBC Član
                            • 09.11.2009
                            • 18
                            • srbija

Auto koji se vuče ko slina (kako ti kažeš...) uvek troši više nego onaj koji lako prihvata gas i dobro vuče! Trenutno vozim daewoo nexiu 1,5 OHC(kadett u drugom modernijem izdanju...)i to samo na gas (''zavoli'' uređaj) jer kad sam ga kupio bez gasa bio je veliki potrošač benzina.U servisu su mi rekli da je sve ispravno ali poneki jednostravno ''srče'' i to im je mana.Uređaj sam montirao u ''interautu'' na Paliću (provereno dobar servis za ugradnju gasa!) i odmah su mi iz iskustva rekli da ne očekujem previše jer sve nexie sa tim motorom koje su radili trošile su minimalno 12 l plina.U to sam se uverio već posle par dana vožnje (sutradan sam otputovao na jug Srbije) a po povratku sam odlučio da uzmem stvar u svoje ruke i gle čuda: moja nexia sada troši max 10l plina a gazim je muški, tovarim dosta robe, ponekad vučem prikolicu...Ide odlično, na leru radi meko i ne osetim nikakvu razliku u snazi ili krajnjoj brzini plin-benzin.Iz šale sam otišao u ''interauto'' nakon par hiljada pređenih i kada su ga stavili na kompijutersku dijagnostiku uhvatili su se za glavu uz povike: ''Ovo ništa ne valja, sve treba preštelovati!'' Nasmejao sam se, odmahnuo rukom, zahvalio se i otišao!
                            Evo već treću godinu je kod mene, sada ima 260 000 km u motoru a ona još ide kao i prvoga dana posle mog štelovanja...

Comment

• slavko_bgd
                              CBC Senator XXL
                              • 24.03.2009
                              • 771
                              • Batajnica
                              • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by Dora
                              Obožavam ovakve odgovore, Askona i Kadet su baš isti auto, samo je boja drugačija...
                              Samo da dodam, im'o sam ja istu takvu ŠKODU, samo žutu!!!

@VANDAMAN:

Kolega, vidim da znaš stvari. Samo dva pitanja za tebe:
                              1. Koliko da povećam predpaljenje kad vozim na plin i kako da ga izmerim?
                              2. Nije mi najjasnije to "gaziš ga nemilosrdno i tražiš idealnu tačku paljenja"?

Pitam jer imam problem na mojoj "petici", slabo mi vuče i čini mi se da troši više nego što bi trebalo.
                              Kad je cepam pun gas nešto mi smrdi u kolima, ali ne mogu da odredim šta i čuje se velika buka.
                              Kako najbolje da je uštelujem "na uvo", da me ne za...bavaju u servisima?

Hvala unapred i pozdrav!
                              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                              X