Re: Emisija SAT "Voznja na plin u zimskim uslovima"
Nalupetali su se posteno i sto je najgore, dali si puno pogresnih informacija - pogotovo za venturi uredjaje.
Najgore mi je bilo kad su rekli da se na venturiju prebacuje sa benzina na plin a nisu rekli da mora da se potrosi benz preko medjupolozaja pa tek onda na plin...
Bilo je jos nekih bisera da venturi sam prebacuje na benz kad nestane plina itd...Bilo je jos toga ali ne mogu da se setim...
Ivane,
jos u proslu nedelju sam odgledao deo emisije o voznji na plin u zimskim uslovima i slatko sam se nasmejao, dok su moji ukucani belo gledali da li sam normalan.
Ovaj Alvirko je potpuno odlepio, a strucnjak iz AMSS ili ti vec neke druge institucije, mogao bi barem da se pripremi sa tacnim informacijama za emisiju na "nacionalnoj" televiziji.
Delovi koji su meni ostali u glavi:
- Sto se tice punta, to je automobil sa direktnim ubrizgavanjem ima kompletnu automatiku (komentar je suvisan, a puntac je daleko od direktnog ubrizgavanja),
- Jugic radi na benzin i covek pritisnu dugmence na gas (ne saceka da automobil potrosi kolicinu benzina koja se nalazi u karburatoru nego ga zagusi) i kaze eto sta se desava ukoliko ne sacekate da se dovoljno zagreje motor (barem 1/3 na kazaljci od temp.) dolazi do toga da se zaledi rasprsivac (koji se inace zaledi jedino ukoliko nesto nije uredu sa rashladnim sistemom ili ne daj boze glavom),
- I na kraju kad rece strucnjak, i na ovom sistemu kao i kod punta sa direktnim ubrizgavanjem motor kada ostane bez napajanja gasom automatski (automatika) prebacuje na benzin sto apsolutno nije tacno.
Voleo bih da sam ti video facu dok si gledao SAT!
Od kad yugo sam prebacuje na benzin?
A i cinimi se da je zaboravio na polozaj neutral kad se prelazi sa benzina na plin,verovatno mu se zato i ugasio...
edit:tek sad vidim dok sam ja kucao ljudi vec napisali par postova...
Nego Ivane sad ce da te cimaju svi kojima si ugradjivao plin u yugice sto se njihov sam ne prebacuje na benzin
Imam utisak da se sagovornik malo zbunio, sto zbog prisustva kamera, sto zbog toga sto mu voditelj krati svaku recenicu i upada u rec. Sumnjam da covek veruje u ovo sto je rekao o zaledjivanju isparivaca, nego mu je tako bilo lakse da kaze "palite na benzin i vozite dok se ne zagreje" za samo 10 sekundi.
Naravno da je nedopustivo da se takve greske pojave na RTS-u. Urednika verovatno vise zanima reklamni prostor za vreme SAT-a nego ono sto sagovornici imaju da kazu.
edit : da ne bude zabune : ne gledam SAT i nijedan od one dvojice mi nije nikakav rod...
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Pa zar te mešetare treba shvatati ozbiljno? Obadvojica su stvarno stručnjaci!Tužno je što predstavnik kuće koja vrši ATESTIRANJE gasne instalacije tako lupeta.
Šta mislite koliki su tek stručnjaci ostali atestirci ako im je ovaj perjanica? Hm,da nije ovako tužno umro bih od smeha!
Na stranu to da li neko od nas voli ili ne nachin na koji se snima SAT emisija i prilozi.
Ali ovo je emitovano na drzavnoj televiziji prvi program.Treba da im se uputi mejl ili dopis,da se izvinu u nekom prilogu u sledetjoj emisiji i isprave ove "pogreshne informacije" (najblaze recheno).
neka organizacija ugradjivacha autogas opreme bi bila najadekvatnija za tako nesto..mada svi mi koji vozimo ili smo vozili na autogas godinama,znamo koliko je dato netachnih informacija .. narochito u vezi venturi gas sistema,sastva letnjeg zimskog gasa .itd..
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
i kaze eto sta se desava ukoliko ne sacekate da se dovoljno zagreje motor (barem 1/3 na kazaljci od temp.) dolazi do toga da se zaledi rasprsivac (koji se inace zaledi jedino ukoliko nesto nije uredu sa rashladnim sistemom ili ne daj boze glavom),
inače isparivač ledi jer plin iz tečnog prelazi u gasovito stanje tj. isparava, širi se , a rashladna tečnost svojom temperaturom treba da spreči zamrzavanje.ako motor dovoljno nije zagrejan ne moze ni tečnost da zagreva isparivač.....izvinjavam se inače nisam gledao emisiju SAT
Problem je što je to komercijalna emisija pa se više pažnje poklanja na teatralne stavove i bombastične reči koje ostaju u ušima gledalaca ili slušalaca. Kad se uz to voditelj drži "svoje" teme teško je u nekoliko sekundi održati predavanje. Mogli suda pročitaju na ovom forumu ili mom sajtu kako sve to radi pa da ukratko prepričaju.
Panta zasigurno zna kako to sve radi ali je upao u gabulu, ja da kažem a onaj me prekine, učestvovao sam u takvim emisijama ali onda ja prekinem njega, no meni nije bilo bitno.
Emisija 0 bodova ali ovo čita 6000 ljudi a ono prati milion....
Comment