Kod mene se polusintetika ( MOBIL SPECIAL S 10W 40 ) vec tri godine pokazuje kao pravo resenje jer ga motor sa 171000 km na intervalu zamene od 5 do 7 hiljada + filter potrosi oko 1 do 2mm od max,a do 140hiljada nije bilo nikakve potrosnje (auto sam uvezao sa 27K). U pitanju ja iskljucivo gradska voznja (TAXI) gde ima dosta cukanja po semaforima,voznje kreni-stani,grejanja zimi,neretko i agresivnije voznje (mada se kontrolisem)
Isto ulje koristi i moj brat u BMW E-36 takodje je konvertovan na gas,nije TAXI koji je presao 255K i na itervalu zamene od 8K motor ime minimalnu potrosnju oko 1do 2mm od max,pritom se taj auto malo ostrije vozi.
Po meni je polusintetika najbolje resenje po pitanju das-dobijes,samo treba da uzmes original i uvek mu skratis interval zamene bar za 2 hiljade i radi sve kako treba
Isto ulje koristi i moj brat u BMW E-36 takodje je konvertovan na gas,nije TAXI koji je presao 255K i na itervalu zamene od 8K motor ime minimalnu potrosnju oko 1do 2mm od max,pritom se taj auto malo ostrije vozi.
Po meni je polusintetika najbolje resenje po pitanju das-dobijes,samo treba da uzmes original i uvek mu skratis interval zamene bar za 2 hiljade i radi sve kako treba
Comment