Iskljuciti benzinsku pumpu ili ne ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Iskljuciti benzinsku pumpu ili ne ?

Pozdrav svima

Evo da se pohvalim posle mesec i kusur i predjenih nekoliko hiljada km od ugradnje lovata u xm-a , sta reci osim da sam prezadovoljan kez , kako potrosnjom - koja se krece otprilike 8-13 , tako i perfomansama koje su za nijansu slabije (cca 10%) od benzina ali tako sam podesio i to je zanemarljivo.
    Od svih intervencija za ovo vreme imao sam samo jednu - prestelovavanje lera posle par boca (i zahladjenja) jer je poceo da se gasi na semaforu , ali to sam solidno odradio (bar mislim) samo mi je jednom vrlo blago detonirao , jbg malo sam preterao u osiromasenju smese a naglo dodao gas ali nista strasno pomerila se gumica ja je vratio i nastavio stelku , glavni regulator za protok naravno nisam dirao jer je bio optimalno podesen samo onaj za ler na isparivacu.

E sad imam jedno pitanje za strucnjake, prilikom ugradnje majstor nije imao u planu da stavi relej za iskljucivanje benzinsku pumpe pri voznji na plin , na moju opasku zasto ga ne stavlja ? on je rekao da moze i ovako i onako i postavio je relej i prekidac sa iskljucivanjem pumpe samo da ja odem do elektricara da mi dovede te 2 zice sa pumpe i rekao je da je dobro da radi pumpa zbog hladjenja dizni tokom voznje sto ima neke logike ali opet licno mislim da se one i ne greju u nekoj velikoj meri (posto koliko znam benzin ih vise hladi nago sama pumpa)i da je glupo da pumpa radi bez veze kad se vec vozi na plin. Srecom ovde ima dobrih strucnjaka pa mi recite sta je pametnije uraditi , iskljuciti je ili ne ?

Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Naravno da ne, tu nema dileme.
    Pumpa gura benzin Non-Stop i time hladi dizne koje se greju od motora. Kada je iskljucena dizne rade na suvo i brzo zapeknu ili crknu.

I jos nesto, kada prelazis na benzin, pritisak je spreman.

Znam da ti izgleda glupo sto radi na prazno, ali ona je do sada ceo zivot radila i nista joj ne smeta sto i dalje radi, samo je bolje za ceo benz. sistem
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• -Miki-
      Moderator
      • 09.11.2005
      • 708
      • Valjevo
      • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by M-power
      Kada je iskljucena dizne rade na suvo i brzo zapeknu ili crknu.

I jos nesto, kada prelazis na benzin, pritisak je spreman.

Znam da ti izgleda glupo sto radi na prazno, ali ona je do sada ceo zivot radila i nista joj ne smeta sto i dalje radi, samo je bolje za ceo benz. sistem
      Stvar je u tome sto dizne ne rade (postavljen je emulator) a s obzirom da svaki put kad palim auto , automatski palim na benzin tako da je iskljucena mogucnost da zapeknu ili crknu a povremeno i vozim bar 10-tak kilometara na benzin iz istog razloga . Sto se pritiska u sistemu tice to si u pravu ali u sustini ne treba mu vise od par sekundi da ga nabije i ovako. Da je radila pumpa ceo zivot jeste ali nije na prazno a ja bih posteno receno da joj malo produzim radni vek ako nije neophodna u radu na plin ... jbg nemam pojma , jos neko misljenje ?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Miki jel ti pitaš da dobiješ tačno odredjeni odgovor koji ti se svidja?
        Lepo ti je čovek objasnio šta, zašto i kako. Što je već mnogo puta do sada objašnjeno pitanje.
        Tako treba kako je uradjeno.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

Ok momci ostavljam sve kako je bilo , hvala na pomoci.

Pozdrav

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Malko OFF-a ali 8-13L jel po gradu (beogradu)?
            https://t.me/pump_upp

Comment

• -Miki-
              Moderator
              • 09.11.2005
              • 708
              • Valjevo
              • Honda Accord coupe cg4

8 otvoreno (normalna voznja nista preterano)
              13 po gradu (Valjevu )

Inace takva potrosnja je bila priblizno i na benzin (ali sad je ovde sa slabijim perfomansama jbg tako namesteno na plin) , zadnji put kad sam kontrolisao potrosnju na benzin pri cemu podrazumevam iskljucivo rezervoar od cepa do cepa (nista otprilike mi skala bila na ...) na putu Valjevo - Budva sa ukljucenom klimom non stop prosek je bio 8,1 l/100 km sto za ovoliki auto zaista nije mnogo, pa u sutini zato ga i ne prodajem posle 5 godina jer vecinu bivsih automobila sam do ovog staza u mom vlasnistvu vec menjao (..reno 4,golf dizel,audi 100 dizel i jos neki ) ali xm je vrlo zahvalan i rentabilan auto (ako nije krs !!! ).

PS: Djuka sta si ti radio sa tvojim , sredjen ?

Pozdrav

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Jos nisam. Doteran mi stranac, ali covek se malko zahebo. Naime auto je dosao i gle cuda imao je problem s ventilima (izgoreli). Lik mi kaze da lako otvorim motor i sredim stvar, pa i da malko pogledam i karike i lezajeve. Tu sam poludeo i rekao mu da imam i ja jedan na placu koji mora malko da se "pogleda".... Tako da je sada moja glava (motora) kod majstora (obrada) pa ako on proceni da je OK onda cu da ipak jurim blok... i sklapam sve nanovo. E onda cu da kacim slike i da jurim cika Boost-a za savete...

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Ta potrosnja mi je OK. Meni se u beogradu kretala i do 18L plina po gradu.

Comment

• -Miki-
                    Moderator
                    • 09.11.2005
                    • 708
                    • Valjevo
                    • Honda Accord coupe cg4

Hehheehe nasa posla (u vezi stranca) ok ako ti nesto treba u vezi motora pitaj na PP posto sam skoro sve to radio pa mi taze a inace i kod mene je glava bila losa, blok odlican (jos ima honove po hilznama) tako da sam prekaricio ,let. lezajevi dihtunzi i komp. glava - sad je stvarno extra.

Btw ima jedan kompletan motor 2.0i u Obrenovcu presao 110.000 ne bi bio mnogo (tako rece vlasnik) pa ako ti treba dacu ti broj pa se dogovori.

Izvinjavam se moderatorima za off thread.

Pozdrav

Comment

• nikolapanic
                      CBC Senator XXL
                      • 16.10.2005
                      • 657
                      • Petrovac

Ja ne mogu da nadjem topic gde je pisano o iskljucivanju benzinske pumpe a bas me intersuje jer je meni na autu iskljucena pumpa dok radi na gas.Imam takodje taj emulator sto nesto radi sa diznama ne znam ni ja sta.Dvojici mojih prijatelja(Omega i Safrane) je pumpa stradala a bila je stalno ukljucena i dok je auto radio na gas.Koliko moze da steti to sto mi je pumpa iskljucena dok radi na gasu i sta predlazete?Primetio sam da ste se malo udaljili od osnovne teme ali se nadam da ce mi neko pomoci.
                      Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Pumpa se iskljucuje jedino u slucaju, kada se radi o motoru koji je sa mehanickim (k jetronic) ubrizgavanjem.

U ostalim slucajevima pumpa mora da radi!!!

Inace je pumpa najnizi deo u sistemu ubrizgavanja, tako da i par kapljica vode koje mozete da imate u rezervoaru, mogu da prave problem, ako pumpa ne radi. Pored toga u celom vodu benzina uvek imate pritisak i auto je uvek spreman za sledece paljenje. Uloga je jos i u hladjenju brizgaca koji se daleko vise greju, ako nema protoka benzina kroz rail.

Majstor za gas koji vam iskljuci pumpu i kaze vam drugacije, nije majstor vec "majstor"
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nikolapanic
                          CBC Senator XXL
                          • 16.10.2005
                          • 657
                          • Petrovac

Na mom autu je Renix injection sistem(Renault 25 2.2i).I sta ja sad da radim?!

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

Sad ili odmah?

Ukljuci pumpu!
                            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nikolapanic
                              CBC Senator XXL
                              • 16.10.2005
                              • 657
                              • Petrovac

Znam da je negde na instalaciji stavljen neki relejcic ili prekidac preko koga ide struja do pumpe.Da li je potrebno samo to skinuti i povezati zice kao sto je pre bilo ili treba nesto raditi jos sa instalacijom(bilo gasnom ili elektro)?
                              Stvarno ste me poplasili sad sa ovim.Vec dugo vozim auto na gas,nisam imao nekih problema,ali me je ovo zabrinulo.

Comment

Working...
                              X