Iskljuciti benzinsku pumpu ili ne ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

I da se ne "rasplinem" previse,ali moram da postavim mozda malo "glupo" pitanje.Gde ide benzin kada auto radi na gas?Mozda je ovo vec neko pitao ali kao sto rekoh malocas,nisam nasao topic o ovome.
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Nema razloga za paniku. Ako je majstor stavio rele da isključi dizne jer tu treba drugačiji emulator (možda nije imao) onda je sve ok. Ako je stavio rele da isključi pumpu a nije isključio pri tome i dizne onda ne valja. Sumnjam da je tako nešto uradio jer bi imao problem sa prebacivanjem na gas.

U svakom slučaju ne diraj ono u šta se ne razumep i ako je radilo do sada radiće i nadalje.

Benzin ide nazad u rezervoar.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikolapanic
        CBC Senator XXL
        • 16.10.2005
        • 657
        • Petrovac

Nemam nikakvih problema ni sa cim.Kada prebacujem na gas,samo se cuje napred pod haubom "CAK" (na nekih 2500 obrtaja) i posle auto radi normalno.SADA IDEM DA VECERAM JER MI JE LAKSE!!!HVALA!!!

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

a bas me intersuje jer je meni na autu iskljucena pumpa dok radi na gas.Imam takodje taj emulator sto nesto radi sa diznama ne znam ni ja sta.
          Nije ti lakse!

Ovako ne valja.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Nikola , benzin samo kruzi i vraca se u rezervoar.
            Jos jednom hvala Ivanu,Dori i M-poweru na savetu , huh srecom ovaj majstor koji mi je ugradjivo radio je kako treba tako da nije iskljucivao pumpu a ja sam prvo pitao ovde pa onda resio da ostavim kako jeste

Pozdrav
            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Ajde sad svi lepo ponovo procitajte sta Nikola kaze!

Iskljucena je i pumpa i brizgaci!

Ne valja!

Ukljuci pumpu i ostavi taj emulator da radi svoj posao. Ostalo ne diraj. Ako neznas sam, idi do elektricara da ti ukljuci pumpu.

Comment

• nikolapanic
                CBC Senator XXL
                • 16.10.2005
                • 657
                • Petrovac

Znaci nista od vecere.Pa nista,u ponedeljak u servis pa da se zalim.A sta ako kaze da nista ne moze da fali da je ovako sve u redu?Predlozite nesto osim onoga,promeni servis.Sistem je Landirenzo.

Comment

• Saabo
                  Moderator
                  • 29.09.2004
                  • 1724
                  • Vrbas
                  • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Pa objasni majstoru... odstampaj ove postove i citaj sve redom, pa nek se cese majstor po glavi Probaj da ga ubedis, il ga pitaj da ti pokaze gde je relej za pumpu...
                  SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Ma taj relej je sigurno stavljen,nego me brine ovako.Dora rece da moze da bude da to tako u mojoj situaciji i nije greska a IvanT i ostali da jeste.
                    Do sada nikada nisam imao problema,i imam poverenja u majstora.Sada ste me bas zabrinuli.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by nikolapanic
                      Ma taj relej je sigurno stavljen,nego me brine ovako.Dora rece da moze da bude da to tako u mojoj situaciji i nije greska a IvanT i ostali da jeste.
                      Ivan je lepo rekao, nisam pažljivo čitao Promaklo mi je da si napisao da ti je i pumpa isključena. Treba da radi.
                      Ovo je dosta čest zahtev od ljudi kojima se ugradjuej gas. Neko je to provalio pa su svi utripovali da će im crći pumpa ako radi na "prazno".
                      Pa na šta radi kad radi na "puno"?? Pumpa gura odredjeni pritisak trošile dizne ili ne a višak ide nazad preko ventila koj iodržava taj pritisak.
                      Pumpa je dimenzionirana da dugo radi u sreći i veselju na tom pritisku i glupa je ko noć, uopšte nema pojma jel radi na prazno ili na puno.

https.autogas.rs

Comment

• nikolapanic
                        CBC Senator XXL
                        • 16.10.2005
                        • 657
                        • Petrovac

Serviser je rekaoovo prenosim samo i vise necu pitati nista,preduzecu neke radnje da resim problem koji postoji)
                        "Ne vidim potrebu za radom pumpe pri radu na gas kada se zna da radni vek pumpe se meri u casovima rada.Iako je pumpa sastavljena tako i od takvih delova da joj je vek trajanja dug,delovi se ipak trose iako taj vek nigde nije napismeno definisan i izrazen ali je tako jer da nije tako pumpe nikada ne bi crkavale.Kada auto radi na benzinu,njen rad je neophodan jer obezbedjuje neophodan pritisak za rasprsivanje kolicine goriva koja je potrebna a pri tom i vremenski intervalno ogranicena.Kada bi pumpa radila,ne znam koju bi funkciju vrsila kada emulator blokira dolazni impuls od kompa ka diznama i gorivo se vrti u krug bez efekta za rad."

Ja sam zdravstveni radnik i vama je sve ovo daleko jasnije nego meni.Meni ostaje da i dalje pitam kada naidjem na problem kao i da se raspitam ako me nesto interesuje.

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

.Kada bi pumpa radila,ne znam koju bi funkciju vrsila kada emulator blokira dolazni impuls od kompa ka diznama i gorivo se vrti u krug bez efekta za rad."
                          Nidzo, nista ne brini. Vidis da covek priznaje da nezna!

Comment

• nikolapanic
                            CBC Senator XXL
                            • 16.10.2005
                            • 657
                            • Petrovac

Kako da ne brinem ako nesto nije u redu?

Comment

• -Miki-
                              Moderator
                              • 09.11.2005
                              • 708
                              • Valjevo
                              • Honda Accord coupe cg4

E vidis Nikola ja sam imao tu dilemu iz istih razloga doslovce koje je naveo tvoj serviser i sve mi to tako delovalo logicno ,ali ovde su ljudi od struke ja cenim njihovo misljenje i tu nema dileme - PALI pumpu i zavrsavamo pricu

Poz
                              Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Pa sad, čovek je u pravu za to što je napisao ali ima i druga strana. Voda je teža od benzina i tačloži seuvek dole. Pumpa je većinom dole. Ako stoji voda duže , crkne pumpa. Ako pumpa mesecima ne radi, opet može da crkne. Ako voziš na gas, stoji mesecima sem kratkih intervala.
                                Ako ne radi, brže crkavaju dizne a pumpa ostaje duže u životu.
                                Puno pitanja i puno ako. Pumpa ima toliki vek da je svejedno za vlasnika da li radi ili ne sa tog stanovišta koliko će da traje.

Ako sad odeš kod njega i sve mu ovo lepo opričaš, ima garant da kaže ma nemaju oni pojma, slušaj šta ti kažem. Ti ćeš onda da opet ovde proveravaš i tako ukrug.

Zato sam ti rekao batali, ako je do sada radilo radiće i dalje.
                                Zabrinut si jer nešto nije uredu... Puno znanja nekad nije dobro za živce Šala..

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X