Ma turi mu venturi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Ma turi mu venturi

Mozda nije trebalo da otvorim posebnu temu, al bolje neka stoji i to kao obavestenje.
    Ma ugradi mi klasiku nece meni da pukne, nisam toliki baksuz
    Aha...

I sto je najbitnije, od cega je usisna grana, mislim od kog materijala? Evo dobro pogledajte pa razmislite pre ugradnje sta cete ugradjivati . Ili kako treba ili ne uopste.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

to je plasticna a?
    pukla ko piiiiiiip

bolje da ti je naslov : " MA TURI MI VENTURI "
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Opel?

Alu grana debljine od 2-3mm. Slabija je od plasticne.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Da drugovi, aluminijumska je, zato sam je i stavio da se vidi da nije bitno dal je plasticna ili alu, puca kako god okrenes i to po slici veoma dobro

Comment

• zec
          CBC Senator XXL
          • 05.01.2005
          • 450
          • bgd

Verujem da nastavak price glasi: Otisao kod nekog baje koji mu je to zavario jer mu je bilo mnogo da kupi polovnu ili novu?
          "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Ne, nije. Njegova uteha je da jos nije presao cenu direktnog ubrizgavanja. Ovo mu se desava drugi put a sreca je da nas prijatelj ima te usisne grane na lageru koje placa SAMO 50EU. Inace kad ih on ne bude vise imao (a vise ih nema) platice negde punu cenu.

Comment

• zec
              CBC Senator XXL
              • 05.01.2005
              • 450
              • bgd

Da li imas neko iskustvo koliko je moguce zavariti tako nesto. Jasno da ce geometrija biti blago poremecena ali je ipak moguce? Na slici vidim samo jednu dugacku pukotinu prilicno pravolinisku.
              "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by M-power
                Ovo mu se desava drugi put
                Hmmm , pa kad je vec hteo da ugradi venturi na ovakvo g...no od grane onda je valjda majstor trebao da eliminise sve potencijalne uzrocnike detonacija (struja kablovi, svecice itd) a onda da se sve to lepo nasteluje i to je to , po meni je ovde majstor debelo kriv jer nije preduzeo sve ove prethodne radnje pa onda dao auto coveku da "rizikuje" sa venturijem.Sekvencijalno ubrizgavanje je zaista odlicna stvar ali ruku na srce mnogo je para za nase uslove pa ako je covek hteo da ustedi na razlici to mogu da razumem ali svecice,kablovi itd nije toliko skupo zasto se na tome stedelo ?

Jbg ja sam ugradio relativno skoro i mozda nisam dovoljno kompetentan za strucnost , ali na osnovu textova koje sam ovde procitao i nekog svog malog iskustva a i presao sam nekoliko hiljada km sa lovatom i apsolutno ni jednom mi auto nije detonirao u voznji osim jednom dok sam stelovao ler (preterao sam u osiromasenju smese) i naglo dodao gas ali to je bilo veoma blago a i to mojom greskom (opet "majstor" kriv ) . Nije venturi sistem uvek kriv ljudski faktor je problematicniji.

Pozdrav
                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Pa nije bas tako Miki. Kako majstor moze da zna da nesto fali, pogotovu onaj koji je pristao da ugradi venturi na ovakav auto. Krivi su obojica.

Ali usteda nije opravdanje jer je ni nema. Ovaj auto da bi se uradio kako treba oko 500 EU. E sad kako ti kazes da bi majstor bio siguran i vlasnik, treba da kupi nove kablove svecice, VN. To su prilicno skupi delovi i kad se sve to sabere razlika je zanemarljiva prema sekvencijalnom u odnosu na dobitak.

Nije majstor kriv zbog detonacija. Auto moze sasvim lepo da radi i da je dobro nastelovan a razlog za detonaciju se moze pojaviti samo jednom i nikad vise na pr.

Za zeca. Generalno se moze variti grana ali....

Comment

• -Miki-
                    Moderator
                    • 09.11.2005
                    • 708
                    • Valjevo
                    • Honda Accord coupe cg4

Slazem se M da majstor ne zna stanje na autu , zato sam i rekao da je trebao kad je vec prihvatio da rizikuje sa ugradnjom venturija da od coveka ZAHTEVA da promeni kablove,svecice i kapu (ako nije skoro menjano) i da maximalno smanji moguci rizik od det. pa tek onda pristupi ugradnji. Sve ove stvari su potrosni materijal i koliko ja znam ne bi trebalo da prelazi reda velicene 50-tak evra , sto znaci da ceo venturi sistem od 400E (u proseku otprilike sa svim ovim) i 900E koliko sam ja nasao najjeftinije sekven. ubrizgavanje nije bas mala razlika.
                    U svakom slucaju obojica su krivi slazem se

Poz

Comment

• zvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2005
                      • 961
                      • Beograd, Batajnica
                      • Golf 4

Isto tako moze i da ZAHTEVA da ugradi sekvencijalni
                      Dora je to jednom lepo rekao
                      musterija: Ma samo ti ugradi neces biti kriv.
                      Dora: Naravno da necu kada necu da ugradim.
                      Na taj auto ide sekevncijalni i cao, ko nece neka produzi dalje.
                      Zasto bi neko gubio vreme objasnjavajuci zasto treba sekevncijalni a ne obicni, zahtevajuci da promeni ovo i ono i sl. Majstor je zato majstor sto on zna i kaze da na taj auto ide sekevncijalni i tacka,nema rasprave i ubedjivanja mozda moze i ovako.
                      “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by -Miki-
                        Hmmm , pa kad je vec hteo da ugradi venturi na ovakvo g...no od grane onda je valjda majstor trebao da eliminise sve potencijalne uzrocnike detonacija (struja kablovi, svecice itd) a onda da se sve to lepo nasteluje i to je to , po meni je ovde majstor debelo kriv jer nije preduzeo sve ove prethodne radnje pa onda dao auto coveku da "rizikuje" sa venturijem.
                        Upravo se sudi jednom majstoru za gas što je zemlja okrugla, nalaz komisije nedvosmolseno dokazuje njegovu krivicu, nadero je...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• -Miki-
                          Moderator
                          • 09.11.2005
                          • 708
                          • Valjevo
                          • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by Dora
                          Originally posted by -Miki-
                          Hmmm , pa kad je vec hteo da ugradi venturi na ovakvo g...no od grane onda je valjda majstor trebao da eliminise sve potencijalne uzrocnike detonacija (struja kablovi, svecice itd) a onda da se sve to lepo nasteluje i to je to , po meni je ovde majstor debelo kriv jer nije preduzeo sve ove prethodne radnje pa onda dao auto coveku da "rizikuje" sa venturijem.
                          Upravo se sudi jednom majstoru za gas što je zemlja okrugla, nalaz komisije nedvosmolseno dokazuje njegovu krivicu, nadero je...
                          Dora , ja ne sudim nikom a i naveo sam da je moja "strucnost" u vezi plinskih uredjaja nije na nekom nivou , ali sam citirao reci iz TVOJIH i postova ostalih koji vaze za strucnjake u ovoj oblasti a inace jesam li nesto mozda napisao sto nije trebalo da se uradi pre ugradnje ? Vise puta sam rekao da koliko ja shvatam sustinu foruma ovde treba da komentarisemo i uzroke i posledice odredjenih radnji, ok covek je postavio slike sa posledicama a uzrok je naveo samo kao zelju za ustedom vlasnika , na sta sam ja reagovao i spomenuo i majstora koji je takodje kriv , i to je po tebi sudjenje ?

Pozdrav

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Nisi sudio nego osudio I majstori imaju dušu, imaju decu, imaju želje, imaju potrebe. Ako pročitaš pažljivije tvoj post utvrdićeš da si rekao da je majstor kriv zato što nije preduzeo sve da do detonacije ne dodje a opet kažeš da si citirao iz mojih poruka. U mojim porukama se uvek navodi "oćeš sigurno, imaš sekvent, oćeš jeftino imaš..." Što je sad tu majstor kriv?

Sve je zakon ponude i potražnje. U ovom trenutku je zakon potražnje za jeftinim gasom i takvim majstorima. Ne traže majstori da bude jeftina ugradnja nego mušterije, majstori se prilagodjavaju tome, zašto bi bili posle krivi?

Svi posle "ah da sam ranije znao, ah niko mi nije rekao, ah pa nije moje da ja znam oko ugradnje" itd...
                            Ah pa svaki dvanaesti pita "jeli ti kreten, zašto si ti skuplji od ostalih?" e tome objasnim, ostali dodju pre ili kasnije na doradu.

Zato nisu majstori krivi, ja sam ovde slupao sate i sate volonterskog rada, ovo može da čita kurta a bogami i murta, i šta se dogadja? Ništaaaa.... Ma pusti pedera, taj dere... Kolegase ne buni kad me pljuju kako sam skup ali se buni kad nabrojim zašto sam skuplji...
                            I dalje se zemlja okreće, Đordana nisu spalili ili jesu?
                            Ti si spitao za sve najsigurnije sisteme a posle si u roku 2 dana ugradio najednostavniji i šta sad, nisi upozoren, nisi znao, majstor nije sve preduzeo?
                            Mislim nemoj ovo da shvatiš kao lično tebi nego reakciju na situaciju a ti si se samo prijavio za repliku.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• -Miki-
                              Moderator
                              • 09.11.2005
                              • 708
                              • Valjevo
                              • Honda Accord coupe cg4

Ti i ja uvek oko neceg moramo da se sporimo i moram da konstatujem da volis da citas izmedju redova jer pola stvari koje sam rekao ti si okrenuo u skroz drugom pravcu, iako sam mislio da ovo se precutim ipak cu odgovoriti jer def. nisi u pravu.
                              ...Ako pročitaš pažljivije tvoj post utvrdićeš da si rekao da je majstor kriv zato što nije preduzeo sve da do detonacije ne dodje a opet kažeš da si citirao iz mojih poruka. U mojim porukama se uvek navodi "oćeš sigurno, imaš sekvent, oćeš jeftino imaš..." Što je sad tu majstor kriv?...
                              Mislio sam na to sto majstor nije preduzeo PREVENTIVNE RADNJE da bi eventualno iskljucio mogucnost detonacije jer ona ne dolazi sama po sebi i to sam bas tako i rekao a na citiranje reci strucnjaka sam mislio da u svakom drugom postu pise da su glavni uzrocnik detonacija na venturi sistemu losa struja i siromasna smesa , jel to tacno ? a to u tvojim porukama za seqvent nisam citirao jer za to bez uvrede svako ko ume da sabere 2+2 moze i sam da shvati da je uredjaj koji kosta 3x vise sigurno bolja varijanta ali to nije 500 dinara nego 500 evra malo li je ?
                              Svi posle "ah da sam ranije znao, ah niko mi nije rekao, ah pa nije moje da ja znam oko ugradnje" itd...
                              Ah pa svaki dvanaesti pita "jeli ti kreten, zašto si ti skuplji od ostalih?" e tome objasnim, ostali dodju pre ili kasnije na doradu.
                              O tome sam i pisao gore da je majstor objasnio coveku pre ugradnje sta moze da ga snadje u vezi venturija zbog losih svec.kablova,kape verovatno bi covek sam izmenjao i tek onda dosao na ugradnju sa 50% manje sanse da mu detonira drugih 50% je opet do stelovanja smese znaci opet majstora i ko je kriv ?!
                              U cenu ugradnje necu ulaziti stvar slobodnog trzista ,ali iz licnog iskustva znam da nisu uvek najbolji oni koji su najskuplji servis...
                              Ti si spitao za sve najsigurnije sisteme a posle si u roku 2 dana ugradio najednostavniji i šta sad, nisi upozoren, nisi znao, majstor nije sve preduzeo?
                              Mislim nemoj ovo da shvatiš kao lično tebi nego reakciju na situaciju a ti si se samo prijavio za repliku.
                              Opet si to malo pogresno interpretirao .

Kao prvo pre mog pitanja na forumu ja sam se dosta raspitivao i interno kod svojih prijatelja koji su vec ugradili plin , raznoraznim servisima itd. Drugo na forumu sam pitao u vezi seqv. ubrizgavanja (jer njega nisam imao prilike da vidim) i malo sam znao o njemu a posle me interesovala varijanta turskog seqventa i na kraju posle mnogih konsultacija i razmisljanja odustao od sek. ubrizgavanja jer sam zakljucio da nije toliko bolji koliko je skuplji , nazvao coveka , ciju sam ugradnju (od pre godinu dana) video, popricao s njim i odlucio da ubacim obicnog lovata a kao sto sam pisao nisam imao ni jednu detonaciju ili slicna sr..nja boca ne "seta" po bunkeru i sve je u najboljem redu i ne znam sto si meni uputio ovu recenicu nije moj auto sporan?

Ovo ne shvatam licno ali moram da primetim da od samog pocetka mog postovanja ovde imas pik na moje poruke jer svaku vidis prilicno iskrivljeno i tvoji komentari su pomalo neargumentovani , sarkasticni i iskreno nije mi jasno cemu to ?! Imali smo nesuglasica na pocetku , to smo rascistili ali imam utisak da ti to nisi zaboravio i ponasas se prilicno neprijateljski .

BTW izvinjavam se majstoru koji je ugradio venturi u doticni auto , nije mi bila namera da ga toliko prozivam , ma jasno mi je da je to sto se desilo jbg vise maler , nego neka velika greska ali posle sam morao da objasnim do tankih creva zasto sam sve to i pomenuo i "sudio i osudio" majstora pa to ispade kako ispade

Pozdrav

Comment

Working...
                              X