Ma turi mu venturi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Dora, stvarno si car odusevljavaju me tvoji komentari, a posto sam vec procitao ovaj post, mislim da Brik treba malo da smanji dozivljaje.

Takav jedan lik iz BG avioni/kamioni je dosao kod mene u firmu i non stop setao gore-dole po firmi dok su nam bili poslovni partneri koje zastupamo iz Izraela i glumio neku poslovnost dok je telefonirao sa bubicom u uvetu?! Krenemo na poslovni rucak ovde u NS on sedne na zadnje sediste u nas A8 i zaveze se. Mi crkli od smeha a on se pravda: pa tako sam video u Danskoj kad sam bio. Zna covek kako je to na Zapadu mada zivi u Krnjaci i u slobodno vreme verovatno gaji pilice.

inace koji bi "poslovan covek"(moji radnici, zgrade, centale, bla bla truc) mlatio praznu slamu ovde sa nama na diskusiji o auto gasu. Pa takvi voze min 5.0 V8 i ni ne znaju sta je to plin

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Zakonski ako nastane šteta NEKO MORA odgovarati za nastalu štetu i ende.
      U smislu ove diskusije, svaki prevareni kupac usluge ili robe treba da traži zaštitu od nadležnog organa, da li je to finasijska, tržišna, ili bilo koja policija nije bitno.
      Čak i našoj banana državi nije po zakonu uzeti pare a ne dati robu ili uslugu i raditi nekažnjeno. Ne kažem da se to ne dogadja svaki dan ali nije po zakonu a dogadja se zato što svakog mrzi da traži svoja prava
      pricas teorijski kako mislis ti da bi trebalo ili citiras praksu ?

lepo ti kazem, probaj da potrazis prava kaao kupac koja navodis, u inspekciji, i dobices odgovor da po zakonima ove zemlje za kvalitet usluge oni za to nisu nadlezni, niti da IKO odgovara.
      a da, i uputice te na privatnu tuzbu, gradjansku parnicu a sto mozes i sam bez ikakve inspekcije.

po zakonu jeste uzeti pare i dati robu ili uslugu ali nije definisano koji kvalitet usluge se daje, i ko to proverava.

o tome ti pricam a ocito tebe vise iritira duzina ili redosled koja je zadnja (sto je besmisleno barem sto se mene tice) poruka a preskaces sustinu.

kvalitet usluge nekog majstora u nekoj delatnosti KO kontrolise po tebi, i KO je taj koji procenjuje savesnost rada majstora ?

inspekciju zanima racun, izdavanje istog i da je usluga izvrsena, kako njih ne zanima- ja licno pitao ovde u BG gradskoj trzisnoj inspekciji koja je nadlezna za oblast maloprodaje robe i usluga.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141

inace koji bi "poslovan covek
        aha, odelo odredjuje coveka, kako mali Perica zamislja svet a jos kada masta proradi
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by brick
          pricas teorijski kako mislis ti da bi trebalo ili citiras praksu ?

lepo ti kazem, probaj da potrazis prava kaao kupac koja navodis, u inspekciji, i dobices odgovor da po zakonima ove zemlje za kvalitet usluge oni za to nisu nadlezni, niti da IKO odgovara.
          a da, i uputice te na privatnu tuzbu, gradjansku parnicu a sto mozes i sam bez ikakve inspekcije.
          I sad na kraju ko je spomenuo inspekciju, bitno je da mora neko da odgovara a odgovara. Samo ako mušterija želi da taj odgovara. Govorim iz prakse a i po zakonu o opasnim materijama a o tome je ovde reč. Inače po najnovijem zakonu za firmu koja ugrajuej gas a ne radi kak otreba kazna je od 100.000 ili mnogo novaca. Za divljaka koji to isto radi na crno kazna je NIŠTA
          Ako nisi zadovolčjna uslugom ili bilo čime ne platiš pa te majstor posle tuži i da te predupredim ako ne daš mušteriji auto odma će doći sa pandurom i uzeti svoje vozilo. Ometaš privatan posed što ne važi ako te pauk odnese itd...

I da, odelo čini čoveka bar tamo gde nas vodiš u Europi a i kod nas bogami.
          Poslovicu odelo ne čini čoveka su izmislili proleteri koji nemaju odelo da im bude lakše...
          Probaj da odeš na poslovni sastank u patikama i trenrci
          I sad jel dosta? Zaključavamo ili? Mislim jer može prekid bez zaključavanja? Onako drugarski makar puko ali uzdržiš se i ne odgovoriš?
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikolapanic
            CBC Senator XXL
            • 16.10.2005
            • 657
            • Petrovac

Kako bih voleo da zivim u Svajcarskoj!Sve o cemu se ovde malo van teme raspravljalo,je moguce ali na taj nacin da svi pocnemo da radimo po zakonu i da zakon vazi za sve od sada,pa da nasi (pra)unuci zive opusteno i bez sekiracije da ce ih neko prevariti za bilo sta.

P.S.
            Jednom je pocela rasprava oko kvaliteta servisa (valjda AC Rasic itd),i receno je da je ovaj forum osmisljen da bi se pomoglo onima koji imaju problem,a i da bi se razmenila iskustva.'Ajde da se tako i nastavi a ako ne,onda nadlezni LOCKED.

P.P.S.
            Ako se mi sada pocnemo ponasati po pravilima i zakonu,mozda i ubrzamo proces pa i nasa deca osete blagodeti "zasticenog" zivota.
            Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

I sad na kraju ko je spomenuo inspekciju, bitno je da mora neko da odgovara a odgovara. Samo ako mušterija želi da taj odgovara. Govorim iz prakse a i po zakonu o opasnim materijama a o tome je ovde reč.
              pricas stalno mora neko da odgovara, pitam te samo KO. konkretno.
              kada se nekome ugasi motor tokom preticanja i dozivi saobracajku jer je majstor (nebitno koji) fuserski odradio ispod svih tehnickih minimuma.

ili prosto udje u statistiku- presao iz nepoznatih razloga u suprotnu traku. slucaj zakljucen.

do sledeceg, i teramo dalje.

zakon o opasnim materijama se ne odnosi na kvalitet rada majstora, a ako si mislio na ekoloskog inspektora bojim se da previse optimisticki ocekujes njegov angazman.
              ne, njega nisam probao, nisam se setio.

ali jesam angazaovao AMSS i oni su nemocni, odnosno isto kao i da ne postoje. ukljuciv i njihov kupon za besplatnu pravnu pomoc.
              ako se ne secas, bio sam vrlo kivan na slucaj majstora Jugogasa (i gazde) cija je strucnost izazvala havariju na mom autu. i preduzeo meni raspolozive mere i korake.
              srecom stajao sam u mestu, inace ko zna...

nesto se ne secam da si tada znao da me uputis KO je odgovoran da izvrsi istragu i sve radnje po sluzbenoj duznosti koje proisticu iz prijave.

ja ne znam ni danas, ko i kako ce da kazni fuseraj nekog majstora- ne mora uopste za gas, recimo onoga koji ti ugradi bojler u kuci pa eksplodira. itd, mnogo je sira tema (ne)kvaliteta rada majstora raznih struka kod nas.
              ali da te ne davim, da batalimo...
              I da, odelo čini čoveka bar tamo gde nas vodiš u Europi a i kod nas bogami
              ne bas, a pogotovu ne za etiketiranje napamet.
              tamo u Europi se prvo pita za misljenje kako i zasto pa tek onda nesto zakljuci, a i zna se za pojam "politicke korektnosti" neke tvrdnje.

Probaj da odeš na poslovni sastank u patikama i trenrci
              he he, od patika ne zavisi uspesnost sastanka, probaj da odes sa zlatnim Rolexom (hipoteticki kao i tvoj predlog) koji nije nikakav garant.

I sad jel dosta?
              a tako nam lepo ide.... nemoj da se jedis, nije nista strasno sto ne sme u javnost..barem smo se ispricali o nekim mukama.

mir, uvek moze. ajde obecavam ti da gasim temu..necu ni da otvorimda gledam.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

Ako se mi sada pocnemo ponasati po pravilima i zakonu,mozda i ubrzamo proces
                eto to. od nas zavisi buducni splet dogadjaja i dostignuti nivo naslednika.
                a sta nas sprecava da pocnemo da se menjamo, da malo ucimo i sprovodimo u praksi nesto sto se pokazalo dobro kod drugih vec.

nije tesko ako se jasna odluka donese i sprovodi.
                a mnogo je laksi zivot tako
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Najglupavija mi je stvar kad moram da izigravam pandura i da medju pametnima zavodim red time što neću dati nekom da kaže nešto to jest zaključam temu.

Pokušao sam na sve načine ali se opet pokazalo da ne vredi
                  Pošto svugde vredi pravo jačeg ja ću to da iskoristim da moja bude zadnja ovde

Ukratko...
                  AMS nije više ono što je bio nego je privatno preduzeće. I dalje tvrdim da neko mora da odgovara a tako je sigurno. Sad da li će preko inspekcije bilo koje ili preko suda nebitno ali kad bi bilo više toga, bilo bi manje onoga.
                  Kad bi ljudi češće tužili putare koji plaćaju štetu nastalu od rupa, samo mnogi to ne znaju, bilo bi znatno manje rupa.

Stvar je u pristupu, ali bih ja uvek našao način da se naderem majke nekom ko bi me zavrnuo za pare a pri tome mi pričao bajke.
                  I da vidiš kako ekološka policija doleće u momentu, moje komšije to znaju bolje od mene i tebe.

I uopšte nije bitno jel je nešto za javnost ili nije pošto ja ne vidim ovde nešto opako opasno po državne tajne. Problem na koji sam hteo da ti ukažem je da si napisao mnogo poruka van teme koje su predugačke i zamaraju ljude. Već sam ti ranije rekao da time samo doprinosiš da ljudi preskaču tvoje poruke a nekad zbog toga i temu a to je šteta jer imaš šta pametno da kažeš.
                  Kraj
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X