Problem...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ladislav
    CBC Senator
    • 14.12.2004
    • 223
    • Kragujevac
    • Lada Niva 1.7i

Gle, gle...

Meni je, po ugradnji, vazda stajalo tacno 80% u bocu, a sad nikad ne moze da dodje do 80%. Citam ovde da je to moguce ako se boca zarotira, bice da se to desilo kad me je jedan sa Meckom cvrknuo od pozadi pa boca spala, a kad smo je vracali garant nismo pogodili prvobitan polozaj.

Pitanje: Na koju stranu treba zarotirati bocu da bi opet moglo da stane 80%?

(tj. da li staje vise ako je ugao veci od 30 stepeni ili ako je manji od 30 stepeni?)

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

MV prema dole = više i obrnuto.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pole
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 363
        • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Bocu punim uvek oko tih propisanih 80% i to je ok ALI kada idem na duzi put tj. more i sl. bocu tankam do panja posto taj visak preko 80% brzo potrosim.

a question

da li se moze-sme boca tankati do panja tako na kratko,posto auto tih 20% viska potrosi za 100 i kusur km
        zasto krava nosi zvonce...?...?...?
        pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Ne znam zasto bi to radio. Ako je sve po propisu 6701 tj. imas sigurnosni ventil na MV onda smes da punis do kraja. Dok motor radi nema sanse da pritisak u boci bude veci od 5-6 bara bez obzira sto je boca potpuno puna. U svakom slucaju se sve treba drzati pod kontrolom pa ne bi preporucio nikome.
          Ja sam vec modifikovao MV letos kupljen kod Dore da punim kad zatreba do kraja.
          Nekada kad sam govorio da su ugradjene boce skoro uvek male za konkretan auto neki se nisu slagali (vole da traze pumpe, cekaju redove i razmisljaju o gorivu intenzivno).
          Meni je jednostavno potrebno vise od 48 litara gasa a ne mogu da stavim vecu bocu jer je spolja ispod auta. Cak i da pocne da ispusta kroz sigurnosni ventil sto je samo teoretski moguce, neka samo ispusta.
          Letos sam bio par puta pod stresom (u Nemackoj i Madjarskoj) hocu li stici do gasne pumpe i sta ako slucajno nema gasa bas na toj. Naravno da je jedina pumpa na pravom mestu u Madjarskoj bila pokvarena a pre dve godine nije bilo gasa na istoj. Mislim.
          Ako se to jos desi nocu onda je to ravno katastrofi.
          Benzinske dizne su mi u uzasnom stanju i ne mogu da predjem 80km/h sto je na autoputu (u Nemackoj recimo) veoma opasno posebno ako je guzva.
          Odrzavajte svoj benzinski sistem da je uvek u perfektnom stanju.
          U normalnim klimatskim uslovima dizel je ipak bio i bice zakon sto se tice goriva.

Comment

• ABARTH
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2006
            • 364
            • Vršac,Banat,Vojvodin
            • SKALA 65

Originally posted by Pole
            Bocu punim uvek oko tih propisanih 80% i to je ok ALI kada idem na duzi put tj. more i sl. bocu tankam do panja posto taj visak preko 80% brzo potrosim.

a question

da li se moze-sme boca tankati do panja tako na kratko,posto auto tih 20% viska potrosi za 100 i kusur km
            Topla voda je davno izmisljena..(neki jos uvek pokusavaju)
            Pravila postoje da bi se krsila!

Comment

Working...
            X