Plin, za i protiv

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

E Heinz, ni meni se ne svidja da mi benzin silazi u ulje dok je motor hladan ali vam kazem da teze pali na gas i mora vise da se vergla pa moram da cuvam akumulator jer je veoma malog kapaciteta. Kad upali onda se motor trese na gas kao lud jer NEMA uticaja sauga uopste mada Dora tvrdi drugacije. Isto se desava i leti pa je sve sto pisem provereno 100%. Moj auto jeste karburatorski ali je neki hibrid pa karburator nije cisto mehanicki i zato taj problem postoji. Ne smeta meni uostalom nista jer je sve to "normalno" Ja nisam hteo da zalazim u detalje ali sam negde procitao da bivsi sovjeti cak uvijaju tank u elektricnu cebad jer je toliko hladno da pritisak iz tanka nije dovoljan. E sad sta oni koriste kao mesavinu zvanu lpg ja ne znam. Da je cist propan ili veliki procenat propana u smesi onda to ne treba ali ako ima dosta butana.... Na kraju krajeva mi i ne znamo sta je prava zima a cak se i propan mrzne na -40°C a to se u nekim krajevim desava. Verovatno je to razlog sto se koristi vodka u velikim kolicinama. Shvatili ljudi bukvalno.

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by dranix
      E Heinz, ni meni se ne svidja da mi benzin silazi u ulje dok je motor hladan ali vam kazem da teze pali na gas i mora vise da se vergla pa moram da cuvam akumulator jer je veoma malog kapaciteta.
      Prvo malo "ušpricam" plina, pa zaverglam. Za akumulator sam se na vreme pobrinuo, uzeo sam nov od 66Ah, kao da vozim dizela

Kad upali onda se motor trese na gas kao LUD jer NEMA uticaja sauga uopste mada Dora tvrdi drugacije.
      Vidiš, nije mi jasno kako je rešen sauh sa plinom? Voleo bih da nam Dora pojasni, pošto se u****va zajedno sa vazduhom, ne vidim način za pravljenje bogatije smeše nego što inače jeste?
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Heinz, ja imam posebnu diznu za saug ali radi samo na benzin, naravno...Moj akumulator je originalni i samo 38Ah ali ima mesta za veci. Ako budem kupovao kupicu veci. To bar nije problem.

Comment

Vecenje novosti

U danasnjem auto-dodatku Vecernjih novosti na trecoj strani sam procitao tekst o TNG instalacijama.

Citiram podnaslov: Da bi privukli musterije i oborili cenu, mnogi "majstori" koriste silne trikove da "zavrnu" neobavestene vozace, upozorava Zoran Doroslovac, poznati novosadski strucnjak za ugradnju i servisiranje TNG opreme. Najopasnija podvala ugradnja fals delova kupljenih na buvljaku u kombinaciji sa sklepanim iz domace radinosti.

Pretpostavljam da je rec o cuvenom Dori!

Tek da se zna koja je ekipa na ovom forumu!

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Znamo mi to od ranije )

Nego, ako možeš prenesi u kratkim crtama šta još ima u Novostima...
            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by Heinz
              Vidiš, nije mi jasno kako je rešen sauh sa plinom? Voleo bih da nam Dora pojasni, pošto se u****va zajedno sa vazduhom, ne vidim način za pravljenje bogatije smeše nego što inače jeste?
              Mislim da sam to već objasnio ali ajde... Najkraće, sve je isto samo se gorivo menja, dakle motor sam odradjuje sve i nema veze sa gasom ili benzinom. Prvo i navažnije, ne sipa se više benzina ili gasa nego se smanjuje količina vazduha, što izaziva bogatiju smešu. Leptir od sauga delimično zatvara "cev" kroz koju prolazi vazduh na putu za motor, pošto klipovi prave potpritisak kad idu dole, vazduh koji dolazi tim putem nailazi na suženje i ubrzava. Tako ubrzan u****va više benzina ali isto tako i gasa pa je efekat sauga jednak na benzinu ili gasu. Ako saug radi na benzinu, mora da radi i na gasu, ako ne radi na benzinu neće raditi ni na gasu. Ako radi na benzinu a ne radi na gasu onda nešto ne valja sa gasnom instalacijom.

Ne znam da li znaš kako radi karburator a radi na istom principu na koji radi i auto na gas. Motor potpritiskom izvlači gorivo iz karburatora ili isparivača, zavisi šta mu se podmetne. Nema benzina pod pritiskom a nema ni gasa pod pritiskom.
              Za injectione je nešto drugačije ali se to opet rešava vakumom. Što više vazduha prolazi motor to zna pa prema tome dodaje gorivo (benzin), isto tako i gas, što više vazduha prodje veći je potpritisak i više daje gasa. Saug na injectionima radi na isti način, ler motor otvara više da bi podigao obrtaje a to izaziva veći protok vazduha i....

Brabus je rekao da auto industrija ide prema hibridima a ne prema automobilima na gas što je tačno ili bar približno (zavisi kako će se stvar odvijati u nekoliko godina po pitanju cene). Zašto ide? Pa zato da bi prodavala šlajzvrcne vredne (al u duminama) nekoliko kila evrića umesto obične cevke sa leptirom i jednim termoforom ili električnim grejačem za hladan start pri niskim temperaturama. Sve to bi koštalo u najgorem slučaju par stotina evra.
              Ako bi se baš najedili mogli bi da stave neki mali vebasto da zagreje vodu kao što ima svaki kršten džip za druge prilike.

Nadam se da sam ovaj put bio jasniji
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Najjednostavnija rešenja su obično i najefikasnija!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by Dora

Brabus je rekao da auto industrija ide prema hibridima a ne prema automobilima na gas što je tačno ili bar približno (zavisi kako će se stvar odvijati u nekoliko godina po pitanju cene). Zašto ide? Pa zato da bi prodavala šlajzvrcne vredne (al u duminama) nekoliko kila evrića umesto obične cevke sa leptirom i jednim termoforom ili električnim grejačem za hladan start pri niskim temperaturama. Sve to bi koštalo u najgorem slučaju par stotina evra.
                  Ako bi se baš najedili mogli bi da stave neki mali vebasto da zagreje vodu kao što ima svaki kršten džip za druge prilike.

Nadam se da sam ovaj put bio jasniji
                  Zaboravih ovde da napomenem Metan kao pogonsko gorivo koje neće nikad presušiti jer dogod ima bio mase a imaće je dok je nas biće i Metana. U šali volim da kažem da kad hoćeš da odeš po novine prdneš dva puta u rezervoar i odeš po novine. Svako selo može da proizvede Metana i u dovoljnim količinama za svoje potrebe i da im pretekne. Oni iz gradova mogu da kupuju višak jer se ionako život u gradu više plaća jer hoćeš da budeš u gradu. Ko tu gubi? Sedam sestara i trabanti. 90% populacije zabole kakav i na šta voze auto, bitno je da ga imaju za prevoz. Brazil vozi na alkohol jer ga ima u izobilju. Cela Australija ima teretni program na gas a sve više i skandinavski proizvodjači kamiona nude po izboru oli ćeš čist dizel ili dizel sa gasom.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Znamo mi to od ranije )

Ta dva člamka su već objavljena u drugim novinama samo je ovde neko malo dodao slobodnije interpretacije mog govora koji nije za novine kad je ova tema u pitanju. Deo toga ima na www.autogas.org.yu pod praktikum.

https.autogas.rs

Comment

• cdr
                      CBC Član
                      • 13.12.2004
                      • 22
                      • Vracar

Originally posted by Dora
                      Znamo mi to od ranije )

Ta dva člamka su već objavljena u drugim novinama samo je ovde neko malo dodao slobodnije interpretacije mog govora koji nije za novine kad je ova tema u pitanju. Deo toga ima na www.autogas.org pod praktikum.

Dakle, ceo link do teksta glasi:
                      Golf 2 GTI -> viewtopic.php?f=15&t=733

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

Moj drug ima Alfu 145 na metan(on je mislio da je na gas) i ne zna šta će sa tom opcijom.Da čeka da neko prdne....he,he,he!!????

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by TETAK
                          Moj drug ima Alfu 145 na metan(on je mislio da je na gas) i ne zna šta će sa tom opcijom.Da čeka da neko prdne....he,he,he!!????
                          Ja sam izvadio tri komata napolje a ubacio propan. Isto se slejbali kad su kupovali a nikog nisu pitali. Nek je proda ovde u NS, tu ima jedino da natoči dotični prd, pardon gas

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Koliko traje tocenje? 8 sati?

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sto 8 sati?
                              trebalo bi 3-4 minuta na pumpi kao i za svako drugo gorivo.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Nisam znao da u NS ima pumpa za metan!!!Jedan od preduzetnika koji radi sa gasom to planira da uradi u Čačku.Navodno bi cena metana bila oko 10-11 din.Koliko to košta u NS?

Comment

Working...
                                X