A koji su automobili kriticni u smislu da je vrlo moguce da ce doci do detonacije ako se pale na plin?
Zasto injection ne sme da se pali na plin?
Collapse
X
-
-
U ovoj zemlji sve sam go znalac i majstor
Comment
-
-
Ne sme da se pali na plin zato shto tog trenutka mozhe da dodje do siromashne smeshe i detonirace... to nema nikakve veze sa elektrikom, tipom auta ili oblikom usisne grane i skrivenih dzepova....
@Dranix: ako si toliko siguran daj mi tvoj auto da ga upalim direkt na plin, pa cesh da vidish kako mogu lako da izazovem detonacijuObjects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Comment
-
-
nismo svi prijavljeni na elitesecurity
ajde kopirajte tekst (ili citat) pa da svi procitamo
btw
kod garancije koju sam ja dobio pise izricito da ne smem da palim na gas, a ja nemam ni nameru niti mislim da imam teoretsku sansu da uradim tako nesto. i ja imam Landirenzo sa tasterom koji mi daje samo:
1. opciju iskljucive voznje na benzin
2. opciju paljenja na benzin i automatskog prebacivanja na gas kad predjem 2.500rpm pa se vratim na nize
poz..
Comment
-
-
icon Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 2 dana i 11h
Imam KIA-u sa injection ubrizgavanjem i znam da takvi automobili ne smeju da se pale direktno na plin vec automat sam prebaci posle recimo 2000 obrtaja, tako je i kod mene. Ali sad imam problem lose mi pali na benzin tako da sam prinudjen da ga palim direktno na plin pa me zanima sta mogu tako da zeznem?
icon Re: Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 2 dana i 9h
Ne vidim razlog zbog koga ne bi smeo da se pali na plin....sto se tiče težeg paljenja na benzin za početak skini i očisti brizgače.Pozz!
icon Re: Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 2 dana i 5h
Ja ne vidim razlog zasto brizgaci imaju veze sa plinom ?
icon Re: Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 2 dana i 4h
Milose Vidan je rekao kad pali na benzin nisi ga razumeo a slazem se sa Vidanom da nemozes nista zeznuti ako palis na plin ali treba popraviti i to na benzin.pozzzzzzz
icon Re: Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 1 dan i 12h
Kada plin prelazi iz tecne faze u gasnu, u isparivacu on hladi okolinu. Zato na isparivac dolazi voda, da ugrije isparivac. Kada palis na plin ta voda(antifriz) je hladna i vremenom uslijed niske temperature (do -40C) mogu crijeva postati krta.
icon Re: Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 1 dan i 11h
Voda bi ako je vec hladna mogla da se zaledi i izazove kvar na isparivacu.
icon Re: Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 23h 38min
PCTEL da li bi nam malo pojasnio koji je to kvar.I ja sam cuo da moze da izazove kvar nevidjenih razmera!
icon Re: Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 14h 13min
Najgori kvar na raspršivaču,govorim o plinskim sistemima starije generacije,je taj da crknu membrane u istom što je popravka od 20-30 evra.Već na sekvencijalnom je nešto drugo ali sumljam da je on ugrađen u KIA.Pozz!
icon Re: Zasto injection ne sme da se pali na plin? pre 3h 58min
Noviji rasprsivaci imaju teflonske membrane , tako da oko pucanja nema nista kao sto je vidan kv vec naveo ...
veci je problem sto neke usisne grane imaju imaju meste gde
eventulano moze da se zadrzi gas pa kada je extremno hladno vreme, jedna kolicina zaledjenog gasa moze da ostane u grani i prilikom paljenja
moze lakse doci do detonacije u usisnoj grani . Ustvari od svega toga nema nista, jer su sanse zaista male , tako da sam bez veze pisao post
pozdrav
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Zoran/My%20Documents/Zasto%20injection%20ne%20sme%20da%20se%20pali%20na %20plin-.htm
Comment
-
-
Resio sam ovaj problem kod mene, vise ljudi mi je pominjalo dizne, nosio sam ih na ciscenje koje me je kostalo 40e. Covek kaze da su bile bas speknute (da li je to tacno ili fora za uzimanje vise para, ne znam). Sada sam prezadovoljan rezultatima, uopste ne primecujem ni najmanju razliku kada vozim na plin ili benzin.
Kod mene problem je bio u diznama...
Sto se tice paljenja direktno na plin sa injection ubrizgavanjem, na svom automatu imam prekidac sa dva polozaja (plin - gas) i sa strane imam jedno dugmence koje kada stisnem sledece paljenje je direktno na plin.
Pozdrav svima, hvala sto ste mi pomogli da resim ovaj problem!!!
Comment
-
-
@Dranix: ako si toliko siguran daj mi tvoj auto da ga upalim direkt na plin, pa cesh da vidish kako mogu lako da izazovem detonaciju
znas li sta je to ?http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Originally posted by abc..nosio sam ih na ciscenje koje me je kostalo 40e. Covek kaze da su bile bas speknute (da li je to tacno ili fora za uzimanje vise para, ne znam).
U 99% slucajeva kada motor lose radi i pali na benzin, su zaprljane dizne.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Originally posted by ale944@Dranix: ako si toliko siguran daj mi tvoj auto da ga upalim direkt na plin, pa cesh da vidish kako mogu lako da izazovem detonaciju
znas li sta je to ?
Pojenta svih ovih pitanja je da se neko ne pridržava uputstva proizvodjača o korišćenju opreme.
Ko se malo razume u tehniku zna da se ne preporučuje upaliti neku spravu kao što je TV ili kom kad se unese iz hladnog u toplo jerbo može da ne valja i nekad ne valja. U većini slučajeva će proći bez posledica.
ALI, neko će naderati.
Oni što će proći bez posledica će i dalje to raditi i preporučivati drugima da je to sasvim ok, oni što naderu će kukati.
Svako ima svoj izbor.
Comment
-
-
Ajde da i ja kazem koju pametnu.
NIJEDAN AUTO/HLADAN MOTOR/ NEVALJA PALITI NA PLIN BIO ON KARBURATORSKI ILI INJEKTORSKI / preporuka prozvodjaca autogas opreme i mnogih stucnjaka / citaj elaborati /iz te oblasti.
Razlozi nisu isti za karburatorske i injektorske motore.
koga zanima vise mogu i o razlozima.
Comment
-
-
Da li mi mozes reci kakva su tvoja iskustva sa voznjom na plin i ako mozes da mi objasnis sve probleme i prednosti plina u odnosu na benzin konkretno za tvoj model auta(KIA PRIDE)?
Da li je KIA PRIDE osetjiva na plin i kako ga podnosi?
E da ne zaboravim, koji sistem plina je ugradjen i gde si ugradio ako nije tajna i ako mozes nekako slike da mi posljes da vidim kako je ugradjeno?
Odgovor mi mozes poslati i na PP
Pozdrav
Comment
-
-
Uh! Ja sam na ovaj forum dosao po preporuci prijatelja i pored pozdrava ovo mi je prvi post. Posedujem BMW-a 520 i, imam jako veliki problem da plinom. Kada mi se dogodila prva explozija, proverio sam i svecice su bile lose, promenio sam ih, medjutim to je nastavilo da mi se desava. Posle toga sam ocistio dizne, a majstor je provalio da mi je ostecen protokomer, odnosno samo "krilca", ne i elektronika. Protokomer mi je razradio, medjutim desilo mi se jos nekoliko puta, pa sada vise ne znam sta da radim. Auto mi radi u zavisnosti od toga kako se krilca na protokomeru zaglave, na plinu mi slabije ide, a skoro mi je zveknuo na sred Gazele i poizbacivao sva creva. Ne znam tacno koje je godiste plin, ali Lovato je i ugradjen je u servisu Rašić. Bio bih vam zahvalan, ako biste mi dali neki savet...:x
Comment
-
Comment