Lambda kontrola,usisne grane i detonacije- osnove

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Mozda i jeste suncanica, pa tek sam stigao sa odmora!

Kod kablova je umesto zamene na svakih 15k km trebalo da stoji kontrola, a svecice idu na zmaenu. Sory!
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

A u cemu se sastoji kontrola? Mislis na vizuelnu kontrolu ili nesto sasvim drugo???
      I jos nesto me interesuje... Imate multipoint motor sa ugradjenom lambda kontrolom i desavaju se detonacije i krivac za tako nesto su kablovi... E sad, recimo da mogu da se kupe pojedinacno kablovi, ne treba komplet... Kako se utvrdjuje koji kabal je defektan da bi se samo on zamenio a ne svi??? Ovo me cisto teorijski interesuje, ja sam vec nabavio komplet od 4/5 kablova... Isto to me interesuje u slucaju da nema kablova vec bobine... Kako ispitati koja je bobina neispravna i koja je krivac za detonacije a ne menjati ih sve???
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Da ne duzim, OSCILOSKOP i dijagnostika.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Durango
          CBC Senator XXL
          • 01.02.2006
          • 590
          • Zemun, Srbija

Upravo tako! Kada sam imao prvi problem sa voznjom na plin (prvu detonaciju) neki su nagadjali, te jesi kablovi te nisu...
          Otisao na dijagnostiku i na osciloskopu utvrdili da su 3. i 4. kabal za smece! Kupio komplet i razvodnu kapu i ruku, i svecice naravno! Resen problem.
          MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• smarac07
            CBC Član
            • 10.09.2006
            • 21
            • Bg,

@ brick

Znam za tu opciju, ali sam u razmatranju uredjaja nasao neku Black listu motora i on je tamo, pa sam odlucio da ipak stavim uredjaj sa svim glupostima.

BTW, da li znas gde mogu da nabavim konektor za JetTronica?
            I da li je program za B230 i B204 isti i za B234?
            Svi su 2.4.
            Volvo, for life

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Sve je ovo zanimljivo citati, a kod mene je uradjeno ovako.

EURO 2, metalna grana i upuceno pitanje Dori i Ivanu - Sta je pametnije ugraditi da bi se smanjile sanse za detonacije, eventualne havarije motora, brizgaljki, produzio interval zamene svecica i kablova......????

Obojica rekose - sekvent i to je i uradjeno, a auto radi sa kablovima starim 10 god i svecicama koje su samo ociscene ide sasvim normalno uz sasvim normalnu potrosnju.

Dakle, u startu je napravljena usteda od nekih 100e jer nisu kupljeni novi kablovi i svecice. Lambda kontrola kosta oko 550e + svecice, kablovi, filter vazduha = oko 670e sto u solidnom % smanjuje razliku u ceni 2 sistema, a niko trosak oko kablova, svecica i filtera ne uzima u kalkulaciju.

Ja sam tako razmisljao: oni bolje znaju sta je pametnije staviti i onda cemo to i staviti, valjda i ja znam bolje moj posao od njih.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

I da li je program za B230 i B204 isti i za B234?
                Svi su 2.4
                da ne iritiram nadzornike, odgovor je u Ford sobi.

volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

Working...
                X