BRC New line prekidach

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danko
    CBC Član
    • 06.10.2006
    • 16
    • Lajkovac - Lazarevac

BRC New line prekidach

U auto ( Fiat Bavo 1.4 12V `97 monopoint ) ugradjen je "obican" plinski uredjaj LANDI LPG EC04. Kontrola (prekidač) je BRC, i na toj kontroli piše samo "BRC New line", ima jedan taster sa oznakom S i dve led diode - crvena i zelena. Sa zadnje strane ima jedan mali crni taster (kao za resetovanje ili sta li vec).

Potrebno mi je uputstvo za taj prekidač. Prekidac sada radi tako sto imam izbor da auto pali i radi na benzin (crvena LED) ili je u automatskom rezimu-pali na benzin a kada se doda gas preko 2000rpm prebacuje na plin.prebacivanje se ostvaruje kratkim pritiskom na taster.

1. Postoji li mogucnost rucnog trenutnog prebacivanja na plin, paljenja na plin i programiranja broja obrtaja za automatsko prebacivanje.

2. Da li je moguce i sta bi time dobio ako bi ugradio "Lambda control"?

3. Jedan majstor mi je rekao da bi bilo dobro "odseci memoriju" na kompjuteru auta da bi bolje radio na benzin. Zna li neko sta se pod time podrazumeva?

4. Koja je razlika izmedju uredjaja LANDI i LANDIRENZO?

Pozdrav!
    rec demokratija je nastala od grcke imenice "demos" sto znaci naror i srpskog glagola "kratiti"....
  • Goranp
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2006
    • 436
    • Banja Luka

Prvo otrčiš OVDE i predstaviš se pa ćeš onda dobiti odgovore...

Sada ne znam tačno koji je kod tebe taj prekidač,ali recimo kod mene ima tri položaja,
    Položaj 1: Radi samo na benzinu
    Položaj 2: Odmah pali na plin (to je nešto kao međupoložaj)
    Položaj 3: Pali na benzin i prebacuje na plin

Vjerojem da kod tebe nije tako,ali nije na odmet pogledati. Znači vidi na poleđini prekidača da li ima jedan mali potenciometar kojeg možeš pomjerati sa malim šarafcigerom (odvijačem ) Ako postoji pomoću njega određuješ kada će sistem prebaciti sa benzina na plin....

Naglašavam da nisam siguran jer ne znam po nazivu kakav je to prekidač, ovako je kod mene pa postoji mogućnost da je i kod tebe
    U svakom slučaju sačekaj odgovore iskunijih korisnika i eksperata....

P.S. Dobrodošao
    Banjaluka Blog
    http://gradbanjaluka.blogspot.com
    Tattoo Picture
    http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• Danko
      CBC Član
      • 06.10.2006
      • 16
      • Lajkovac - Lazarevac

Hvala na brzoj pomoci..... A evo, i predstavio sam se...

Kod tebe je prekidac sa tri polozaja ali kod mene nema prekidac vec samo jedan taster i na njemu pise S.

Slikacu pa ciu staviti ovde, sigurno neko zna odakle da skinem uputstvo ili slicno. Skidao sam celu tu kutijicu ali nigde nista ne pise i nema nikajve nalepnice. Samo sa prednje strane pise BRC New line.
      rec demokratija je nastala od grcke imenice "demos" sto znaci naror i srpskog glagola "kratiti"....

Comment

• Goranp
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2006
        • 436
        • Banja Luka

Mislim da znam koji je to prekidač - vizuelno ali na žalost ne znam ništa vezano za štelovanje i funkcije....
        Pa kada si ugradio plin? nije mi jasno da ti majstor ili osoba od koje si kupio auto (ako je već bio ugrađen plin) nije objasnio kako šta....
        Ako je tu u blizini najbolje ti je da odeš lično i sve ispitaš
        Banjaluka Blog
        Tattoo Picture

Comment

Pozdrav svima,

Imam toyotu corolu 90 godište. Pre četiri meseca u servisu "Landirenco" kod Ade Ciganlije ugradio sam istoimeni sistem. Prvih petnaestak dana sve je bilo u redu medjutim kako je vreme prolazilo počeli su da se javljaju razni problemi. Auto je počeo da se gasi pri vožnji na gas, odjednom stane. U početku kada se to dašavalo mogao sam da prebacim na benzin i da nastavim vožnju, medjutim poslednjih nekoliko dana ovaj kvar se dešava nekoliko puta dnevno sa nemogućnošću prebacivanja na benzin. U stvari više kola ne mogu da vozim na benzin jer prebacivanjem prekidača na benzin neće da prihvati i guši se. Svaki dan idem u pomenuti servis gde sam ugradio sistem ali ne znaju ili neće da otklone kvar. Svima unapred hvala na pomoći.
          P.S. Hteo bih negativno da reklamiram i nikome ne preporučujem odlazak upomenuti servis radi ugradnje gasa.

Comment

Originally posted by lolica
            Pozdrav svima,

mam toyotu corolu 90 godište. Pre četiri meseca u servisu "Landirenco" kod Ade Ciganlije ugradio sam istoimeni sistem. Prvih petnaestak dana
            Nije )srećom lolica, već njegov kolega
            kojem je frka (izvinjavam se)...

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

Pozdrav svima,

P.S. Hteo bih negativno da reklamiram i nikome ne preporučujem odlazak upomenuti servis radi ugradnje gasa.
              Anti-reklamu iz 1 ruke mozes postaviti u posebnoj temi: Servisi za pohvalu/izbjegavanje...

Comment

Originally posted by Dren
                Anti-reklamu iz 1 ruke mozes postaviti u posebnoj temi: Servisi za pohvalu/izbjegavanje...
                Pa i ne pomoze nesto mom kolegi (imenjace),
                al' ajde...

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Sta se to kvari samo od sebe posle 15 dana?

Comment

• npetar
                    CBC Član
                    • 21.08.2006
                    • 98
                    • Beograd

Pozdrav svima,

mam toyotu corolu 90 godište. Pre četiri meseca u servisu "Landirenco" kod Ade Ciganlije ugradio sam istoimeni sistem

I ja sam ugradio kod njih pre 4 meseca. Sto se tice ljubaznoscu i podrske, imam samo reci pohvale. Ja sam imao problem nedavno sa prekidacem. Kada prebacim na TNG, lampice ne svetle (nisu svetlele ni u neutralnom polozaju). Ali je zato prekidac lepo prebacivao na benzin. Odmah sam svratio kod njih i dali su mi nov prekidac iako papire nisam imao kod sebe...
                    Pitanje za tebe glasi, da li cujes da elektroventil za benzin "cakne" kada prebacis prekidac u polozaj za benzin? Laicki pretpostavljam da imas problema sa gubitkom struje, negde je los kontakt... A mozda ti je pukla razvodna kapa (proveri kod nekog mehanicara paljenje).
                    Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• Danko
                      CBC Član
                      • 06.10.2006
                      • 16
                      • Lajkovac - Lazarevac

Ponovo ja sa istimpitanjem:

Uredjaj je venturi, LANDI LPG EC04.
                      Prekidač je BRC, i na toj kontroli piše samo "BRC New line", ima jedan taster sa oznakom S i dve led diode - crvena i zelena. Sa zadnje strane ima jedan mali crni taster (kao za resetovanje ili sta li vec).
                      Slika:

Potrebno mi je uputstvo za taj prekidač . Prekidac sada radi tako sto imam izbor da auto pali i radi na benzin (crvena LED) ili je u automatskom rezimu-pali na benzin a kada se doda gas preko 2000rpm prebacuje na plin.prebacivanje se ostvaruje kratkim pritiskom na taster.

Postoji li mogucnost rucnog trenutnog prebacivanja na plin, paljenja na plin i programiranja broja obrtaja za automatsko prebacivanje?

Comment

• Goranp
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2006
                        • 436
                        • Banja Luka

Pošto niko nema da ti odgovori pokušaju ja....

Nije mi jasno kako ti serviser nije objasnio kako šta??? Zar ne možeš da odeš do njega i da naknadno objasni šta te interesuje...

Ako ti prebacuje normalno na plin nakon što dostigne 2000 obrtaja ne vidim u čemu je problem. Bolje ti je da pališ na benzin nego na plin. Zašto bi palio na plin???

Ja sam malo gledao na oficijalnom sajtu BRC www.brc.it i nisam pronašao ništa jer je sajt krš
                        Takođe gledao sam na www.brc.co.yu i vidim imaju novi sajt koji još nije totalno u funkciji tako da radi samo dio za kontakte.
                        Ako već ne možeš otići do servisa gdje si to ugradio ona ih nazovi u Beograd pa neka ti objasne
                        Banjaluka Blog
                        Tattoo Picture

Comment

• ABARTH
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2006
                          • 364
                          • Vršac,Banat,Vojvodin
                          • SKALA 65

Re: BRC New line prekidach

Originally posted by Danko
                          U auto ( Fiat Bavo 1.4 12V `97 monopoint ) ugradjen je "obican" plinski uredjaj LANDI LPG EC04. Kontrola (prekidač) je BRC, i na toj kontroli piše samo "BRC New line", ima jedan taster sa oznakom S i dve led diode - crvena i zelena. Sa zadnje strane ima jedan mali crni taster (kao za resetovanje ili sta li vec).

Potrebno mi je uputstvo za taj prekidač. Prekidac sada radi tako sto imam izbor da auto pali i radi na benzin (crvena LED) ili je u automatskom rezimu-pali na benzin a kada se doda gas preko 2000rpm prebacuje na plin.prebacivanje se ostvaruje kratkim pritiskom na taster.

1. Postoji li mogucnost rucnog trenutnog prebacivanja na plin, paljenja na plin i programiranja broja obrtaja za automatsko prebacivanje.

2. Da li je moguce i sta bi time dobio ako bi ugradio "Lambda control"?

3. Jedan majstor mi je rekao da bi bilo dobro "odseci memoriju" na kompjuteru auta da bi bolje radio na benzin. Zna li neko sta se pod time podrazumeva?

4. Koja je razlika izmedju uredjaja LANDI i LANDIRENZO?

Pozdrav!
                          1.Mislim da se radi o nekoj kopiji BRC-a (prekidaca tursko-bugarski??) neznam nista o njemu.
                          OVAKAV JE ORG.PREKIDAC LANDIRENZO

2.Moze da se ugradi lambda kontrola (ali taj motor ne zahteva to) dobices na snazi ,a potrosnja ce se smanjiti.
                          3.Treba ugraditi relej na stalnom plusu kompjutera,i tako svako gasenje auta resetuje komp da zaboravi greske koje je pokupio dok je radio na plinu.(ako nece da radi na benzinu lepo ,mozes za probu da skines klemu akumulatora na kratko i stisnuti pedalu kocnice,pa probas posle kako radi na benzinu,to ti je reset)uglavnom se to desava kod folcvagena
                          4.LANDI -LANDIRENZO razlika ti je samo u nalepnici u istoj hali se sklapa i jedan i drugi i komponente su iste.Politika firme,rodbinski odnosi...itd

Comment

• ABARTH
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2006
                            • 364
                            • Vršac,Banat,Vojvodin
                            • SKALA 65

U stvari više kola ne mogu da vozim na benzin jer prebacivanjem prekidača na benzin neće da prihvati i guši se.
                            Neka slika nebi bila na odmet,no sta je tu je.
                            Probaj!!! auto radi na plinu,prebaci prekidac u polozaj 0 dali se ugasi ili auto i dalje radi???? .
                            Normalno je da se ugasi. Moze se desiti da dobija i plin i benzin ,pa se onda gusi,ili! se zapusilo nesto u karburatoru pa nece da radi.
                            Dali je nakon ugradnje normalno isao na benzin?????? (ako nije ,mozda nije mixer odgovarajuci pa ne dobija dovoljno vazduha.
                            Svi ventili rade na 12 volti,odakle je uzeta struja za osigurac (vezano za gasnu instalaciju)?? odakle obrtaji??? kod japanaca bobina radi na 6 volti!!!!
                            I tako dalje i tako dalje.........

Comment

• ABARTH
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2006
                              • 364
                              • Vršac,Banat,Vojvodin
                              • SKALA 65

Svaki dan idem u pomenuti servis gde sam ugradio sistem ali ne znaju ili neće da otklone kvar. Svima unapred hvala na pomoći.
                              Nemogu da verujem,svaki iskusniji majstor ovakav kvar resava za desetak minuta
                              Sta pise na prekidacu koji su ugradili??????

odakle si vovodjaninu?

Comment

Working...
                              X