ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: ATEST

Originally posted by ragazzoni
    Trebaju li teleskopi za cilindar bocu, i treba li elektro ventil na toro boci??? Vaša iskustva

Teleskopi ili kolevke se traže odavno a za multiventil sa elektroventilom samo vile znaju. Stavlja se obavezno kod boce koja ide ispod poda, mada me je zvalo dosta ljudi iz unutrašnjosti i tražili takav ventil za običnu bocu jer nema gde da ga kupe a vratili su ih sa atesta zbog toga.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by miroo
      Originally posted by ragazzoni
      Merodavan je upis u saobraćajnu. Kao kad radiš registraciju i sve uplatiš samo ne udariš pečat. Ovo ti govorim da ne bi imao problema sa policijom.
      Posedujem Renault Clio 1.2 GPL (model sa fabricki ugradjenim plinom). Posto mi u saobracajnoj vec pise "GPL" u rubrici tip vozila, da li je, posle obavljenog ispitivanja o tehnickoj ispravnosti uredjaja za pogon na prirodni tecni gas (atesta), potrebno ponovo ici na tehnicki pregled, odnosno upisivati u saobracajnu pogon na TNG jos jednom.

Pitanje sam vec postavio u MUP-u prilikom podnosenja zahteva za uput za ates, ali mi je sluzbenica, uz bledi pogled, odgovorila da bi trebalo od proizvodjaca automobila da uzmem papir u kome bi pisalo da je automobil proizveden sa pogonom na gas, bez obzira, sto to vec pise u samoj saobracajnoj dozvoli (doduse pise GPL a ne GAS ili TNG).

Prvo ne znam da li imaš "papir" atest od boce da bi prošao atest, drugo ne znam koji ti je tip boce jer možda ni zbog toga nećeš proći atest. To što piše u saobraćajnoj je tip vozila, kod nas se upisuje u napomeni "vozilo je na TNG pogon" tako da svakako to mora da se upiše. Najmerodavniji za sve to su ti koji će ti raditi atest, pa bi bilo dobro njih da pitaš.

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

AMSS i MF NIŠ dozvoljavaju upotrebu ventila bez špulne do 14.01.2010., osim ako je boca i MV izvan vozila.
        Od 15.01.2010. primenjivaće se novi pravilnik o kojem ćemo se potruditi da napišemo naj osnovnije odredbe pa ćemo ga vremenom tumačiti kako bude primenjivan.

Pozdrav
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• boki82
          CBC Veteran
          • 16.02.2009
          • 108
          • Titel

Jos uvek nisam izvadio atest,ali idem ovih dana da to sredim,e sad interesuje me: Da li mogu da atestiram plin ako nisam vlasnik vozila a imam punomoc(ovlascenje)? Ako moze,sta radim prvo?Cuo sam da treba fotokopija licne karte(dva primeraka) i papir od boce,onda to nosim u Mup(Beograd) pa dobijem uput,pa na tehnicki jel tako...? .Hvala unapred,pozdrav svima!

Comment

• vladetaub
            CBC Član
            • 09.08.2008
            • 26
            • Ub
            • Opel Astra f 1.6 karavan

Atest uradjen 2004.g.Vazi do 2014.g.U saobracajnu upisano vozilo na tng.Jeli to OK i u skladu sa cl.252 ZOBS-a?

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Čeka se formiranje AGENCIJE, koja će o svemu voditi računa, i bliže odrediti i pojasniti pojedine članove zakona, kao npr. taj periodični pregled TNG opreme , obaveznu opremu vozila i sl. Kad će ta AGENCIJA biti formirana...???
              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• zoltanf
                CBC Početnik
                • 24.12.2009
                • 7
                • Novi Sad

Da li neko zna, pošto vidim da su razne informacije za razne gradove, kakav je postupak za Novi Sad, nakon urađenog atesta, da se upiše u saobraćajnu? Da li je neophodno raditi vanredni tehnički i da li se i koliko plaća za zamenu saobraćajne, itd?

Hvala i pozdrav-

Comment

• pirke12
                  CBC Član
                  • 13.11.2009
                  • 15
                  • Beograd

Da li sa ovakvim venilom na boci mogu da prodjem atest ? ili mora da se kupi neki noviji?

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by zoltanf
                    Da li neko zna, pošto vidim da su razne informacije za razne gradove, kakav je postupak za Novi Sad, nakon urađenog atesta, da se upiše u saobraćajnu? Da li je neophodno raditi vanredni tehnički i da li se i koliko plaća za zamenu saobraćajne, itd?

Hvala i pozdrav-
                    Pozdrav pa evo ovako, posto sam i ja iz Ns-a i uradio sam pre 2 nedelje sve to. Nakon atesta moras da uradis vandredni tehnicki pregled (kosta kao i texnicki od 1000-1200 din) zatim treba sa papirom od vandrednog tehnickog pregleda otici u sup na salter, no to rade i agencije tj uglavnom servisi gde si uradio texnicki, das lepo njima papire i platis jos 1000 din za unos podataka u saobracajnu i resis probleme. Dakle mene je nakon svih perepetija i troskova oko atesta kostalo : 1200 din van.tex. i jos 1100 dinara za uslugu (agenciji-servisu ) u supu da se zavede u saobracajnu "pogon na tng" sto dodje 2300 dinara. Ne dobijas novu saobracajnu vec ti u postejecu zavedu tng.Pozdrav.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Ako si pratio ovu temu, ništa od toga ne mora, ba ne u NS, lepo sačekaš sledeću registraciju i sve odradiš o istom trošku... ja sam tako radio tri puta, a i svi koje poznajem. U BG traže tehnički pre, u NS te niko ništa ne pita do redovnog tehničkog.
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                        Ako si pratio ovu temu, ništa od toga ne mora, ba ne u NS, lepo sačekaš sledeću registraciju i sve odradiš o istom trošku... ja sam tako radio tri puta, a i svi koje poznajem. U BG traže tehnički pre, u NS te niko ništa ne pita do redovnog tehničkog.
                        Ne bih rekao da si u pravu, posto kada sam cekao u SUP-U uput za atest, gomila njih koji su tog famoznog 10 Decembra pokusavali da urade atest ili su ga odradili ali nisu mogli da dobiju u saobracajnoj pecat bez vandrednog tehnickog pregleda, par njih je vraceno a cekali ljudi od rane zore i naravno odma halabuka....nisu znali... znaci licno sam bio u sup-u tog 10-og i uverio se, jedino ako nemaju dvostruke standarde pa kako kome zapadne.
                        Mnogo toga ljudima jos nije jasno, evo mene sinoc prvi put zaustavi patrola saobracajne policije, gledaju dokumenta sve ok, ja vadim onaj "famozni" obrazac iz osiguravajuceg drustva koji je kao obavezan a on odmahije rukom ko da mu ***** dajem i kaze aaa nee taj obrazac obavezno moraju imati oni koji su registrovali auto nakon pocetka primene novog zakona... ja sedim i cudim se... ko koga ovde **** vise te nam treba ovo te ono pa sada ne treba ali kaze mi kao dobro je da imas za ne daj boze... dobro je da mi nije jos trazio prvu pomoc po standardu zemlje tunguzije

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Do sada nije trebalo ali se braća ugledala na BG, ta neće oni tamo uzimati novce a mi da gledamo i eto nama radosti i veselja.

https.autogas.rs

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

U Nisu jos uvek platis za uput i dobijes ga bez tehnickog, samo sto se do pre mesec dana dobijao za jedno popodne, a sad se ceka 7 dana! Dobra vest je sto "masinci" idu po servisima cesce, pa se sve lakse i brze radi, bukvalno 20 vozila na sat. Slikaju, kasnije ljudi samo odu po spremne papire.
                            Losa vest je sto serviseri imaju 3x veci pazar, a niko da se seti da casti
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ima tu jedan problem... Čovek ima Juga i tera na plin 5 godina i ništa mu ne fali, ide sve kao prvi dan. Onda ode na atest a ovi napišu uočene nedostatke..
                              primer jedan.
                              Izmestiti oduške za plin na patos i staviti šelne....

Sad on dojuri na brzaka (ljudi rade do 13 sati pa da stigne nazad) i sav srećan maše papirom. Onda ja počnem... Znate zbog toga se mora menjati bakarna instalacija jer će biti kratka (obično je rezervoar sa desne strane) a to znači premeštanje rezervoara na levu stranu, postavljanje cevi od 7.5 metara (za autobus mi je trebalo manje) pa zapušavanje starih rupa pa podmetanje kolevke, pa premeštanje spoljnjeg punjenja, pa stavljanje novih stega ili guma ispod starih ako liče na nešto i tako još koja sitnica... Onaj već cupka i tapka nogom a onda nadrndano i koliko to košta? I onda ja ladno kažem koliko košta i dobijem ebem ti mater... A ni luk jeo nit mirisao... Onaj ga vratio i marno mu 3600, onaj mu dao papirče A4 formata i marno mu 1440 dinara, onaj mu dao drugo papirče A4 formata i marno mu 1000-1200 dinara i oni svi dobri, ali ovaj derpe od majstora, e taj oće da mi otme pare....

Tako da nema čašćavanja, samo benificirani staž da dobijemo

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                                RIP Bio nam je drug!
                                • 15.01.2007
                                • 2419
                                • LAZAREVAC

Originally posted by Dora
                                samo benificirani staž da dobijemo
                                Ja sam dobio samo picajzle od kad je krenula prica sa atestima,neznam dali i to ulazi u beneficiju staza

Comment

Working...
                                X