ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Originally posted by Jesa
    Bino mi je da sada odradim samo ATEST.

Znaci, jos jednom, koja je procedura za Beograd?
    Gde da uzeme koji formular/uplatnicu, sta mi je potrebno od dokumentacije (fotokopija, saobracajne, licne, nesto nesto boce...)

Koliko para sve o dodje i sl.

Unapred hvala!!!
    Pošto po papirima(saobraćajna) ti nisi vlasnik,a auto je registrovan u SUP-u Jagodina,moraćeš da uradiš sledeće:
    Prvo odeš na tehnički i kažeš da oćeš da atestiraš TNG uređaj i da ti je potreban registracioni list(obavezno dva primerka) za SUP.
    Onda pošalješ ili odneseš saobraćajnu i registracioni list vlasniku auta iz Jagodine da bi on mogao da ti izvadi u SUP-u(Jagodina)uput za atestiranje vozila na tng.I da u SUP-u kaže da će atest biti odrađen kod ...(moraš navesti tačno kod kog i u kojem mestu),da bi oni upisali tačno jer s ozirom da je Jagodina pretpostavljam da će napisati mašinski Niš ili amss Niš,zato mu to nagovesti da nedođe do zabune.Kad budete imali uput za atest iz SUP-a i registracioni list u rukama možeš da ideš i da oprobaš sreću sa atestiranjem.Ako prodješ onda ćeš dobiti uverenje o atestu i onda ponovo u Jagodinu u SUP da upišeš to u saobraćajnu.
    CENOVNIK
    registracioni list od 500 do 800
    uput za atest(taksa) 1210
    atest oko 3500-3600
    taksa za upis u saobraćajnu opet 1210
    nova saobraćajna oko 300

Comment

• Jesa
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2008
      • 344
      • Beograd
      • Honda Civic 1.4 LS

Mora da postoji jednostavnija procedura, da ja to mogu da odradim bez vlasnika sa saobracajnom, ovlascenjem i papirima koje imam za uredjaj u Beogradu.

Zvacu AMSS.
      www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Moze i bez vlasnika ali u ovlascenju onda mora pisati da si ovlascen i za menjanje tehnickih detalja tj. tehnickih prepravki i dorada na vozilu. To pouzdano znam zato jer sam zbog iste stvari kao i ti morao da menjam ovlascenje.
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Speedplus.
          Majstor je napisao par NOTORNIH glooposti.
          Ko puni tank? ISKLJUCIVO pumpadzija? To samo valjda u Srbiji jos ima. Mi smo ih "ukinuli" odavno.
          Znaci puni se tank a ti gledas na skalu na tanku kao se puni? Jel to?
          Ako se zaglavi plovak sto je veoma cest slucaj ne punis uopste? Jel to?
          Kako to izvodis? Prikacis pistolj i on stoji, stisnes dugme na pumpi a zoves zenu mobilnim kod kuce da gleda? Ja vodim za takve prilike pomocnike koji su uzgred i svedoci desavanja (najmanje dva). A ti?
          To je MISSION IMPOSSIBLE.
          Daj bre. Procitaj PRVO DOBRO sta pise na tom papiru pre nego sto komentarises.
          Ja nisam rekao da neko upozorenje za korisnike nije potrebno ali toliko glooposti je malo previse za tako kratak tekst.
          Ne kazem da je to majstor licno pisao ali je stavio SVOJ POTPIS na tako nesto.

Zar trebam da mislim da je normalan? Mozda se ipak samo salio ili nas pravi ludim. Sta znam.
          Ne kapiram jos uvek cemu ustvari sluzi taj papir pa bi molio profesionalce u Srbiji da mi objasne svrhu tog papira i sta to ima veze sa atestom kad je vec za to potreban.

Meni taj dokument lici kao na neko uputstvo za upotrebu zasnovano na nekoliko dezinformacija i nekoliko korisnih stvari koje i mala deca znaju.
          Boca je pod VISOKIM pritiskom, itd....
          Sta to ustvari vlasnika auta uopste briga? Vi majstori ste placeni da mislite o tome i da sve bude kako treba a vlasnik samo toci (ili ni to), placa i vozi auto.
          Jednostavno, zar ne?
          To bi isto bilo kao kad bi neko u uputstvu za koriscenje auta rekao da je benzin zapaljiv. Da, znamo, pa sta?
          Nisam ja uopste neko ko zaguljeva ali sramota bre ljudi kako nas nekad neki koji su gori od nas ponekad nisko drze.

Comment

• ekonomik
            CBC Senator XXL
            • 28.01.2007
            • 315
            • Železnik

Kaze majstor:
            "Zabranjeno je rezervoar i vozilo izlagati otvorenom plamenu ili drugom izvoru varnicenja"
            Steta, bas sam nameravao da pokusam
            Zalozim vatricu ispod boce i brzo u

Salu na stranu, korisno uputstvo za onog ko nema tri cuke sa zivotom a resio je da ugradi TNG uredjaj, ostali ce se snaci i bez njega. Samo mi nije jasno kakve veze ono ima sa atestom. Prosao sam atest iako nisam imao nista slicno kod sebe. (AMKS)

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

@dranix
              ako pogledaš,u gornjem delu papira kaže da je to normativa tj. tekst uzet iz zvaničnog pravilnika koji je propisala država.Znači neko pametniji(?) od nas majstora je to napisao i mi bi praktično morali taj pravilnik da poštujemo iako je smešan.Gore navedeni majstor je verujem iz razloga X to samo prepisao i stavio svoj pečat kao potvrdu o identičnosti teksta iz službenog glasnika.A mogu da dodam i to da sam viđao radove dotičnog majstora i sve u svemu dobri su,čovek uopšte nije ******,radi svoj posao kako treba(bar iz onoga koliko sam ja video).

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by speedplus
                .Znači neko pametniji(?) od nas majstora je to napisao i mi bi praktično morali taj pravilnik da poštujemo iako je smešan.
                Ne slažem se, ovo je uvreda za majstore
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

imaju pravo da pregledaju auto i izdaju uverenje o atestu bez uputa i registracionog lista jer isti automobili nisu pod ingerencijom Srbije već Crne Gore.I ne samo CG table,imaju pravo da atestiraju šta god žele i da da to ima svoju težinu dokle god su priznati od institucija bilo koje države
                  to se sve slazem, mogu da pregledaju auto.
                  ali to nije atest auta.

atest je tek kada se izda zvanican dokument o vozilu, a to je saobracajna dozvola i u njoj MUP udari pecat.
                  u CG soabracajnu dozvolu MUP Srbije ne moze da udara nikakav pecat.

taj pregled i to uverenje nema nikakvu vaznost sve dok to MUP ne prizna, a to je pecat MUPa.

mislim da je pitanje bilo oko atestiranja auta koji ima CG dokumenta, i to ne moze ovde (kao ni za bilo koje strano vozilo).

da pregleda vozilo moze bilo ko, i drzavni (recimo masinski fakultet) i privatni (recimo AMSS) pregledac, kao i NN pregledac ma gde u svetu.

tako i vozilo sa nasim srpskim tablicama moze da pregleda recimo TUV u Nemackoj ali mi ne mozemo da na osnovu tog pregleda udarimo pecat u srpsku saobracajnu dozvolu od strane drzave Nemacke.

ovo da bih pojasnio bitnu razliku izmedju pregleda (na privatni zahtev) i zvanicne procedure atestiranja vozila sa sve izdavanjem prateceg dokumenta o tome.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Ja sam i rekao da tekst verovatno nije pisao majstor nego da ga je mozda interpretirala sekretarica onog profesora sa ONOG cuvenog predavanja o gasu na sajmu. Ili je maslo nekog slicnog.
                    Neko je nekad rekao da svaki narod zasluzuje "vlast" kakvu ima.

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Plin moze da natoci samo "pumpadzija" i sl. moze se porediti sa tvrdnjom da je zemlja okrugla! Ipak je dranix u pravu da ima gluposti.
                      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Neko je nekad rekao da svaki narod zasluzuje "vlast" kakvu ima
                        i bio u pravu. mi smo to do detalja istestirali

ima nekih 72.000 zakona ( propisa i slicno) koji su fals u Srbiji, tj odudaraju od mesta i vremena u kome zivimo, a pravno-administrativna birokratija koce i spavaju godinama da se to dotera u red.

srecom, okruzenje tera da se i to unormali.

ovakav atest kakav je sada nije bas neki garant tj vise se radi o papiricima za naplatu taksi kao osnovnoj formi razloga postojanja.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Antoaster
                          CBC Senator XXL
                          • 07.12.2007
                          • 343
                          • Beograd, Voždovac

A odkud znate da u Crnoj Gori ne postoji neki zakon ili uredba koja tvrdi da se priznaju atesti institucija koje se vazece i u Srbiji?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ne znamo, bar ja ne znam ali isto tako ne znam ni da li ima.
                            kakvi su nam uopšte propisi bili ne bi me iznenadilo i da priznaju.
                            Isto tako kao što me ne iznenadjuej da panduri udaraju kazne i za vozila iz CG koja nemaju atest, po kom zakonu ne znaju ni oni
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

ovakav atest kakav je sada nije bas neki garant tj vise se radi o papiricima za naplatu taksi kao osnovnoj formi razloga postojanja.
                              Ovo treba podebljati i staviti navodnike i napisati crvenim slovima

Comment

• dare80
                                CBC Početnik
                                • 21.03.2009
                                • 6
                                • Niš

Re: ATEST

Zamolio bih nekog ako moze odgovor za datu situaciju.

Posedujem auto sa BG tablicama a zivim u Nisu. Imam kupoprodajni ugovor sa placenim porezom u BG-u. Registracija mi traji do 05. februara 2010.
                                Ugradio sam TNG i kao sto zakon nalaze hocu da uradim atest. Iskopirao sam saobracajnu, ugovor o kupoprodaji, ovlascenje za koriscenje vozila (mislim da se zove tako nekako), uplatio 1420,00 dinara koliko je taksa u Nisu i predao u SUP. Odem na salter, gospodja kaze da moram da odjavim vozilo iz Beograda. Da li je odjavljivanje obavezno u ovoj situaciji ili gospodja samo tako kaze jer za drugo ne zna. Koje dodatne troskove podrazumeva ovo odjavljivanje.

Hvala unapred

Comment

Working...
                                X