ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cordober
    CBC Član
    • 28.05.2008
    • 66
    • Beograd

Re: ATEST

Originally posted by Markoni147
    Svako ko je pre novog zakona uradio atest on mu vazi do datuma na kartoncicu... Ljudi koji su radili atest posle toga dobili su atest koji vazi 5 god. (ili manje u zavisnosti kada je boca proizvedena) ali njima je to i upisano u kartoncic. Dakle sta pise na kartonu to i vazi...

Ovo mi je juce potvrdio i potpisnik mog uverenja (napokon sam ga dobio telefonom ), iz Vince, tako da me je po tom pitanju smirio. Ali sto se tice onog dela oko uzimanja original papira od uredjaja pri atestiranju tvrdi da nisu nikada praktikovali tako nesto , a ja papira nemam. Tako daaaa...
    Zasto sve sto je lepo ima decka?

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Bio sam na atestu u Sapcu i dolazili su iz AMS, pregledali instalaciju i konstatovali da je multiventil neodgovarajuci i da moram to da zamenim pa da dodjem sledeci put a to je 25.1.2010. Dobio sam potvrdu o neuskladjenosti i spisak sta treba da se koriguje, na to su mi priheftali i racun o uplati atesta. Kakav je onda postupak ako me zaustavi policija i trazi atest od plinskog uredjaja? Kazna ili nesto drugo? Mislim, mogu ja da kazem da sam krenuo na atest i da je to zamenjeno(i bice za vikend)...
      Samo me interesuje da li mi taj papir znaci sta u slucaju da mi traze atest?
      Btw, bilo je oko 50-60 automobila, onaj koji je bio prvi u redu je doterao auto noc pre i ostavio ispred AMK . Nisu mnogo zahebavali, ali nisu ni pustali svakoga.Nekako su uspeli da se usklade i da naprave red po kome ce ici atestiranje, prioritet su imali oni koji su imali korekciju a vec su bili na atestu. Cuo sam da je prosli put kad su dolazili izbila i tuca, zbog reda

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Originally posted by UkiMazda
        Samo me interesuje da li mi taj papir znaci sta u slucaju da mi traze atest?
        Ne,taj papir ne znači ništa za Policiju.Pred zakonom si crn sve dok ne budeš imao uverenje(kartončić) o atestiranom vozilu.

Comment

• Markoni147
          CBC Senator XXL
          • 18.09.2007
          • 537
          • Beograd, Zvezdara
          • SEAT Altea XL 1.9 TDI

Originally posted by cordober
          Ali sto se tice onog dela oko uzimanja original papira od uredjaja pri atestiranju tvrdi da nisu nikada praktikovali tako nesto , a ja papira nemam. Tako daaaa...
          Svakome ko dostavi originalni sertifikat od boce i isparivaca isti se vraca zajedno sa uverenjem, zelenim kartonom, nalepnicom LPG i saobracajnom dozvolom...
          SEAT Klub Srbija

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Sad je tako, uzimaju kopije a ostavljaju original. pre su tražili isključivo original i uzimali ga, tako da može da se prave blesavi ali je tako bilo.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by zoltanf
              Mogu samo da potvrdim, AMSJ u NS trenutno izdaje atest na 5 godina.
              Više se isplati ići na mašinac verovatno i dobiti na 10 god.

Kako na 5 godina?? Pa meni su izdali na 10 i tako pise u onom zelenom kartoncicu, jedino ako nesto nisu u medjuvremenu menjali. Ja sam da napomenem atest uradio 10.12.2009. u AMSS u Novom Sadu. Atest vazi do 2019. bar u mom slucaju. Mada sam nacuo da cemo svi bez obzira na trajnost atesta (5 ili 10 god) morati da radimo vandredni tehnicki na svakih 5 godina radi provere sistema.

Comment

• darkone
                CBC Početnik
                • 03.01.2010
                • 2
                • lazarevac

Pozdrav svima. Dali neko zna uopste cenu atesta u 2010god. Posto se prica o cenama nekim nenormalnim

Comment

• acatramvaj
                  CBC Član
                  • 07.07.2009
                  • 83
                  • Cuprija

Interesuje me sledeci postupak: Vozim auto koji se ne vodi na mene i registrovan je u drugoj opstini gde registracija vazi do juna. Auto ima ugradjen uredjaj za TNG ali nema atest. Preneo bi auto na moje ime i odradio atest, pa me interesuje da li moze nesto od papira i procedure da se preklopi pa da to ispadne brze manje komplikovano i naravno jeftinije. Ili moram sve postupno. Racunam da mogu posle odjave i prenosa vlasnistva da radim atest pa da ga odma upisuju u novu saobracajnu. Molim vas objasnite mi postupak.
                  Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Uzmes punomoc od vlasnika i sa njim atestiras. Koliko sam video u SUP-u, moze i pomocu njega da se dobije uput za atest.
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• acatramvaj
                      CBC Član
                      • 07.07.2009
                      • 83
                      • Cuprija

Punomoc imam vec. Ali je auto iz Obrenovca a ja iz Cuprije pa nije bas blizu. Ionako hocu da prenesem auto.
                      Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• darkone
                        CBC Početnik
                        • 03.01.2010
                        • 2
                        • lazarevac

I ja imam isti problem tako da znam tacnu proceduru. Moras da ides u mesto vlasnika vozila da uradis tehnicki i da u supu trazis uput za atest mora sa bude prisutna saobracajna dozvola u supu znaci moras licno sa vlasnikom to da odradis.Posle sa tim papirom radis atest u tvom mestu.

Comment

• acatramvaj
                          CBC Član
                          • 07.07.2009
                          • 83
                          • Cuprija

Ja u svakom slucaju hocu da prenesem auto na moje ime pa da posle radim atest i pitam iz razloga da ne bi duplirao neku dokumentaciju i naravno neke troskove kao sto je vadjenje nove saobracajne npr. Znaci prenos pa posle atest radim ja kao novi vlasnik.

Comment

• ragazzoni
                            CBC Senator XXL
                            • 24.02.2009
                            • 774
                            • Obrenovac i okolina
                            • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by acatramvaj
                            Ja u svakom slucaju hocu da prenesem auto na moje ime pa da posle radim atest i pitam iz razloga da .
                            Prevedeš auto na sebe, pa posle radiš atest na tvoje ime. Ionako ćeš proći obzirom da ti je toro boca sa LOVATOVIM elektromagnetnim M.V. po EURO standardu. Ako se nisam prevario, mislim da je to bivša Vektra mog rođaka???? Ništa ne gubiš, saobraćajnu ionako menjaš. Osim ako ne ulete nove table, ali finansijski rizik od vožnje neatestiranog uređaja je dosta velik, ne znam da li se isplati.
                            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• somi_kac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2009
                              • 796
                              • Kać

U Novom Sadu na "Masincu" je zbog praznika pomereno atestiranje za 11.1. u terminu 8-14h! Ja idem pa sta mi Bog da, odradili su mi nove cevi, plastike i ventil na boci...
                              OPEL Astra 1.6i
                              OPEL Kadett 1.6
                              ŠKODA Favorit

Comment

• acatramvaj
                                CBC Član
                                • 07.07.2009
                                • 83
                                • Cuprija

U covece kad sam poceo da citam post doslo mi je da ali sad vidim da ti poznajes taj auto. Raspitao sam se u AMSS i ipak moram prvo da prenesem pa posle atest. To znaci da cu morati da platim i da vadim nesto duplo od dokumentacije . Idem malo off, ali kad vec poznajes auto bar mi kazi tvoje misljenje o njemu. Skoro sam ga uzeo pa da vidim dal sam se presao. Inace samo je boca ostala i naravno MV a ostatak sistema je zamenjen odma posle kupovine jer je e-g@s crko.

Comment

Working...
                                X