Auto gas na novim automobilima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Auto gas na novim automobilima

Imam Fabiu 1.4 16v 74kw, hteo bih da ugradim auto gas, zanima me da li je neko ugrdjivao gas na ovakav motor ,zanimaju me cene, iskustva. Takodje me zanima kako ce se ponasati board computer, klima, i dr. kada auto radi na gas...
    Znaci trebaju mi prijateljski saveti od vas...
    Takodje me zanima da mi neko objasni kakav ja to motor imam, posto se ne razumem, znam samo da imam metalnu usisnu granu,mnogo elektronike i rekose mi da mi treba neki komp. za gas.
    pozdrav
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Dobrodosao!!

Mogao bi i ja da ti odgovorim ali mislim da je ovo (korisnik Dora) Dorin sektor, posto on ugradjuje autogas , najbolje da ti on sam kaze sta te cheka
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: Auto gas na novim automobilima

Originally posted by bakara
      Imam Fabiu 1.4 16v 74kw, hteo bih da ugradim auto gas, zanima me da li je neko ugrdjivao gas na ovakav motor ,zanimaju me cene, iskustva. Takodje me zanima kako ce se ponasati board computer, klima, i dr. kada auto radi na gas...
      Znaci trebaju mi prijateljski saveti od vas...
      Takodje me zanima da mi neko objasni kakav ja to motor imam, posto se ne razumem, znam samo da imam metalnu usisnu granu,mnogo elektronike i rekose mi da mi treba neki komp. za gas.

Osim što su Magneti Mareli malo zeznuti za varanje ostalo je kao i kod svih novijih motora. Sve radi od klime do automatika (menjača) jedino bord kompjuter ne pokazuje baš tačnu trenutnu potrošnju goriva kad je na gasu. kad se vrati na benzin sve je normalno.

Preporučujem da staviš Lov Eco ili pandan od nekog drugog proizvodjača.
      Ako se odradi kako treba i to nije obavezno ali je bolje.

Pošto si rekao da nećeš u NS onda o cenam nema smisla da pričamo
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Mislim da je ovo jedina Lada u državi koja ima ubrizgavanje gasa

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

znaci prvenac )
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by brick
            znaci prvenac )
            Jeste za taj auto, do sada mi to niko nije tražio a mislim da se neće skoro neko pojaviti. Zato sam stavio sliku jer je kuriozitet

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

fabia 1.4 16v

tvoja Fabia ima plasticnu usisnu granu, za razliku od modela sa 8v, pa je moja preporuka a ujedno i najbezbednije resenje za tvoj auto, direktno ubrizgavanja gasa. Racunaj da je to investicija od oko 1000E.
              evo ti slika tog motora sa Lovato FAST sistemom samo u Golfu V generacije

http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

++Pošto si rekao da nećeš u NS onda o cenam nema smisla da pričamo
                Da, hocu u N. Sad definitivno sam se predomislio, pitanje sam copy/paste sa jednog drugog foruma, na kojem nisam dobio nikakve konkretne odgovore (osim negativnih,a o tome cu kasnije...), jedino sam dobio link na ovaj forum od tomo, pa posto sam procitao sve postove o gasu, zainteresovao me majstor dora...
                Uglavnom, za sada ne znam nista konkretno, Doro tebi sam pisao na mail, u vezi cena i nisi mi ogovorio
                pozdrav

Comment

• bakara
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2005
                  • 977
                  • nBGd

@IvanT
                  tvoja Fabia ima plasticnu usisnu granu
                  Moja fabia nema plasticnu,nego metalnu usisnu granu...kao sto sam vec rekao,zasto je to bitno objasnite mi....

evo ti slika tog motora sa Lovato FAST sistemom samo u Golfu V generacije
                  Gde si ugradio,kod dore,kako te sluzi????
                  pozdrav

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

a evo sta ni je covek odgovorio na tom drugom forumu
                    Re: Fabia auto gas...gde ugraditi? 25.01.2005. u 23:18

Radim u ovlascenom ..SKODA.. servisu u Novom Sadu .. ako dodje do nekog brljanja u radu motora ... kako neko napisa decje bolesti e onda ti nece pomoci ni da je pored tebe licno taj sto ti je ugradio gas .. a sto se tice mog iskustva sa gasom radio sam auta na gas jos davne 85. god. poznato je da se rasplinjac greje rashladnom tecnosti .. antifriz .. desava se da rasplinjac propusti gas u vodeni prostor i tada dolazi do koncentracije samog gasa bas u hladnjaku motora .. vise slucajeva je bilo da hladnjak pukne .. rascveta se kao p*cka . .. a sto se tice crkavanja same centrale motora ... i to se desavalo na vozilima koja su imala ugradjen gas .. jednostavno nema vise varnice na svecici ... moras menjas komp. . u njemu je okidac za vatru . .. steta je taj motor unakaziti sa gas instalacijom .. ruzno i tuzno izgleda .. vozi se brate na benzin i cuvaj novce samo za redovne servise .. da ne pricam o CAN BUS.u kojeg u startu zakljucaju ugradnjom centrale za gas .. znaci nema dijagnostike na vozilu dok se ne odvoji comp. gasa sa sistema vozila ... e tako .. tvoj auto ..tvoji novci .. pozdrav Zdravko.... Novi Sad.. .. Autokuca M & M
                    pozdrav

Comment

• bakara
                      CBC Senator XXL
                      • 29.01.2005
                      • 977
                      • nBGd

i jos...
                      Sto se tice tretmana prilikom rada redovnog servisa on podrazumeva zamenu svih elemenata kao i kod vozila koja nemaju gas .. fil. ulja .. fil vazd. fil. goriva .. ulje .. svecice .. fil. klime . board comp. ce raditi sasvim normalno ali klima ... imace decju bolest .. ili malo jasnije . Cesto ce dolaziti do pada obrtaja ili cak i gasenja motora .. najcesce prilikom samog zaustavljanja na semaforu ..provereno ..dolaze nam vlasnici takvih automobila koji se zale na gore navedeno .. mi kao ovlascen servis otklonimo takvu pojavu .. ali samo kada je vozilo u rezimu rada na benzin .. sto se tice gasa .. upucujemo ljude kod onih sto su im ugradili gas .. u Novom Sadu ih ima bar .. min. 30. koji ugradjuju gas .. svi se hvale i masu nekim papirima o kursevima .. obukama ..diplome .. kamioni avioni .. ali se mnogo njih prilikom dolaska na naredni servis zale na iste simptome prilikom voznje na gas . znaci gas cini svoje .. dok voznja na benzin je ... ok. Nista pametno kod takve vrste kvara ... ocisti se klapna na usisnoj grani i uradi .. ..osnovno podesavanje .. to kosta nesto sitno .. za stare .. stalne vlasnike koji dolaze .. dzabe. Nazalost kod nas vlada prilicno velika besparica .. tako da ljudi padaju na to da je gas jeftiniji od benzina ..sto je tacno ..sve dok to funkcionise voznja na gas je jeftina .. ali kada nesto rikne .. ljudi to stvarno kosta . Covek razmisli .. nemam nikakvu korist da te odvratim od namere da ugradis gas .. ali motor u tvom vozilu .. 1.4 ... 16v je dobar i kvalitetan .. malo mi je potrosnja nesto veca. No i to moze lako da se proveri ... gasni analizer ... analizom izduvnog gasa moze lako da se utvrdi dali u sistemu ubrizgavanja goriva funkcionise sve kako treba. Toliko ... pozdrav Zdravko .. Novi Sad.... ... Da za onog sto se nesto bio cudio u vezi isparivaca ... postoji mnogo vrsta antifriza na nasem trzistu koji su .. nasim recnikom veoma agresivni prema leguri al. od koje je napravljen isparivac..jednostavno ,nagrizaju ga do te mere da se desi ono sto sam u prethodnom pisanju napomenuo .. ima ljudi koji u rashladni sistem sipaju cak i cist koncetrat ant. .. a oni koji imaju iskustva znaju sta se tada desava .. zbog toga u vozila nove generacije .. volksvagen grupe.. sipajte samo ... G.12 ..
                      \komentarisite molim vas....!
                      pozdrav

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

izgleda da si imao tu nesrecu da naletis na jos jednog neupucenog u problematiku autogasa. Tacno je to da odredjeni automobili mogu da poremete svoj rad posle ugradnje autogas uredjaja, ali samo ukoliko se ne ugradi sve sto je propisano za taj model automobila. Sa ugradjenom odgovarajucom opremom svaki automobil ce se ponasati apsolutno normalno pri radu na gas. Sa obzirom da tvoj motor verovatno spada u grupu EURO 4 motora moja preporuka je i dalje direktno ubrizgavanje gasa.
                        Direktno ubrizgavanje u Golfu je ugradjeno u mom servisu, a za blize informacije mozes da mi posaljes priv. poruku.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

komentarisite molim vas....!
                          iz ponudjenih citata rekao bih da je pisac dosta slabog znanja kako uopste funkcionise SUS motor i kako radi auto gas uredjaj pa je napisao nekoliko tezih gluposti. ja bih ga odmah otpisao, majstor bez dovoljno znanja i mozga da se udubi u problem. najlakse je kukati na ono sto se ne razume i pricati kako nesto ne valja jer se zivi u neznanju.

dakle, ne postoji motor koji ne moze da oseti beneficiju rada na gas i nije tacno da klima ne moze da radi, netacno da ne radi dijagnostika na benzin, netacno da se uopste ista dira na CAN magistrali ( a i da se dira bas je CAN nmagistrala predvidjena za dodatne uredjaje i pravilnu komuniakciju po definisanom standardu), za pocetak.

sasvim je drugo pitanje da li se za tvoj motor i tvoje potrebe upotreba gasa dovoljno siplati i kada ce se vratiti ulaganje ali to je netehnicko pitanje i zavisi od tvog izbora.

ako Volvo, BMW, Mercedes a da ne pominjemo Fiat ili Reno fabricki ugradjuju gas u raznim varijantama u svoja vozila a zapocinje i GM sa svim svojim brendovima verovatno tamo ima inzenjera koji znaju nesto vise nego sto je predstavio ovlasceni serviser Skode (VWa).

nije takav nazovi strucan "majstorski" pristup ni prvi ni poslednji a da iza svega ne stoji sposobnost da se nauce i izuce nove tehnologije vec se ostalo na nivou Juga i slicnih gde je sve novije "neopisivo komplikovano i kvarljivo".

konkretan savet, potrazi ponude za Lovato sisteme jer su vrlo dobro prilagodjeni nasim uslovima upotrebe i relativno lako se nalaze rezervni delovi ako ikada zatreba.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by bakara
                            i jos...
                            [koji su .. nasim recnikom veoma agresivni prema leguri al. od koje je napravljen isparivac..jednostavno ,nagrizaju ga do te mere da se desi ono sto sam u prethodnom pisanju napomenuo .. ima ljudi koji u rashladni sistem sipaju cak i cist koncetrat ant. .. a oni koji imaju iskustva znaju sta se tada desava .. zbog toga u vozila nove generacije .. volksvagen grupe.. sipajte samo ... G.12 ..
                            \komentarisite molim vas....![/quote]

Da ne citiram sve, čovek očigledno ima averziju prema gasu u kolimima. Na neki način je možda i opravdana jer gas gradjuje kurta i murta. Ništa od navedenog nije tačno a pošto je iz NS može da se uveri da to uopšte nije tako.

https.autogas.rs

Comment

• SALE
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2005
                              • 841
                              • Banovo Brdo

Pozdrav svima i savet BAKARI ja sam potrosio dosta vremena citajuci tudje muke, probleme i dozivljaje sa nestrucnom ugradnjom auto gasa, mada sam prvobitno bio protiv odlaska u NS posto sam iz BG ipak otisao kod DORE i prezadovoljan sam.Inace vozim Hondu 1.6 16v koja sa ugradjenim LOV-ECO sistemom trosi oko 11l i pri tom ide odlicno za normalnu voznju.Nemoj da gubis vreme premisljajuci se bice ti zao para potrosenih na benzin, a ako nameravas duze(3/4god) da vozis auto ugradi obavezno direktno ubrizgavanje gasa.

Comment

Working...
                              X