Auto gas na novim automobilima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

kao sto rece Dora, po svemu sudeci (99%) polu plastika-polu aluminijum, em jeftino (citaj VW), em potreba da bude jos jeftinije (citaj SKODA).
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Originally posted by IvanT
      kao sto rece Dora, po svemu sudeci (99%) polu plastika-polu aluminijum, em jeftino (citaj VW), em potreba da bude jos jeftinije (citaj SKODA).
      Dobro i sta bi to moglo da znaci konkretno u mom slucaju za ugradnju gasa?
      pozdrav

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by bakara
        Originally posted by IvanT
        Dobro i sta bi to moglo da znaci konkretno u mom slucaju za ugradnju gasa?
        Ako je tako kako mislim onda je preporučljiva ugradnja sekvencijalnog sistema. Verovatno će ti neko reći da može i na onaj način sa dodatkom raznih klapni ali to je na tvoj rizik.

Ja sam uvek zato da ili kako treba ili nikako. Ugradiš i zaboraviš. Neugradiš i opet zaboraviš Cilj je da zaboraviš na ugradnju u bilo kom slučaju.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Auto sluzi za voznju a ne za popravku.

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

Dobro...ali recite mi kako sigurno da znam, sta je u pitanju, stvarno nisam znao da postoji grana pola plastika pola metal?
            Icicu u servis samo mi recite sta treba da pitam?
            pozdrav

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Dobro...ali recite mi kako sigurno da znam, sta je u pitanju, stvarno nisam znao da postoji grana pola plastika pola metal?
              Icicu u servis samo mi recite sta treba da pitam?
              Treba da odeš u servis da se skine to kućište filtera odgore i da se vidi da li je usisna grana metalna od leptira gasa pa prema glavi motora i to skroz. Znači i onaj deo gde su dizne za gorivo.

Takodje neka majstor pogleda da li ima mesta da se to kućište filtera podigne za visinu od oko 3 santimetra u odnosu na haubu.

Ako su oba uslova zadovoljena možeš staviti "običan" sistem. Ako je prvi uslov zadovoljen a drugi nije, može običan ali uz malo gimnastike oko miksera.

Ako je plastika bilo gde na grani izmedju onog mesta gde se daje gas i glave, može samo sekvencijalni sistem.

Ono mesto gse se daje gas = mesto gde je sajla od gasa na grani = leptir gasa

Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

https.autogas.rs

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Doro, a da li si ti nekada ugradjivao plin na fabiu, ne mislim na isti motor, nego neki drugi, da li su slicni, posto sam nasao coveka koji je ugradio plin na fabii 1.4 mpi...pa cisto da ga pitam poredjenja radi...
                pozdrav

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Doro, a da li si ti nekada ugradjivao plin na fabiu, ne mislim na isti motor, nego neki drugi, da li su slicni, posto sam nasao coveka koji je ugradio plin na fabii 1.4 mpi...pa cisto da ga pitam poredjenja radi...
                  Nisam, sve dosada su bile plastične a to nije niko hteo da plati. Uopšte, malo me ko i pita za Škode.

https.autogas.rs

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Pa kako onda ja imam metalnu...(znam da nije pitanje za tebe ali...cudno zar ne?)
                    pozdrav

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pa kako onda ja imam metalnu...(znam da nije pitanje za tebe ali...cudno zar ne?)
                      Pa sad. Rekord čine tri lade 110 ili 12 ne znam ni ja, koje su u istoj nedelji sa istog voza skinute i sa istom prikolicom donete da se ugradi gas. Ni jedna nije bila ista po pitanju gde je kompjuter i kakava je instalacija. Sve Bosch.

Sa druge strane svaki proizvodjač pravi auto za neko tržište drugačije po zahtevima tog tržišta. Naši dileri su većinom slični dilerima droge (čast izuzecima), što će reći snadji se kako znaš, nabavi kako znaš, prodaj kako znaš, posle izvrdavaj kako znaš.

U tom kontekstu imaš Fiat Bravo sa 16 V pola plastika pola nije ili sve metal. Imaš Pasat iste kombinacije. Isto godište isti model, jedan ima rezervoar oko (ispod) rezervnog točka, drugi iza rezervnog točka.

Foslvagen je jedno vreme bio poznat po menjanju dobavljača češće nego neki gaće što menjaju tako da tek tu ima svašta.

I tako dalje, čudni su putevi gospodnji.

Nevezano za tebe ali mi je ovo jedna od tačaka za stranicu na mom sajtu u pripremi "kako iznervirati majstora"
                      Povod je pitanje u stilu "kako vi ne znate kako izgleda a ugradjujete gas"
                      ili "kakva boca ide najbolje u moj auto"

Pa to en zna ni onaj što ga je napravio. U SCG se kotrlja makar 500 modela svih belosvetskih firmi sa tržišta od Sibira do roga Afrike.

Nisan koji je namenjen isključivo za Japan završio u Emiratima a onda nekako došao dovde. Ima dva hladnjaka i klimu ali nema grejanje.
                      Jedini u Evropi.

Da ponovim nije upereno u tebe jer si se ti bar potrudio da pošalješ sliku i raspitao se o tome.

Iz druge poruke sam video da ideš u ovlašćeni servis pa je najbolje da odeš do njih. Oni znaju šta je grana, šta je leptir i da izmere ona tri Cm pa će sve biti jasno.

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

bakara

evo vec tri nedelje raspravljamo da li ti je grana plasticna, metalna, ili kombinacija ova dva. Mislim da bi bilo najpametnije da svratis u prvu automehanicarsku radnju koju vidis, castis majstora sa 100din., dobijes odgovor kakav bilo, pa da idemo dalje sa temom. Valjda cemo konacno dobiti odgovor.

Pozdrav Ivan!

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Do sad bi i sam skinuo to kucuste filtra da vidim kakva je usisna grana. Nego, zima je, pa treba garaza.

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

a jos ako garaza nema grejanje i unutra moze da bude hladno

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Pa vide se na slici ili plastichne ili plastificirane cevi u****. Plenum je nejasan ali jednostavno, uzmes komad metala i zveknes po cevi i po plenumu, zvuk materijala nemoze da laze..
                              I sva diskusija je resena.
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

• *IvanT*
                                CBC Senator XXL
                                • 30.01.2005
                                • 3234
                                • Srbija, Beograd, Kara

Pa vide se na slici ili plastichne ili plastificirane cevi u****. Plenum je nejasan ali jednostavno, uzmes komad metala i zveknes po cevi i po plenumu, zvuk materijala nemoze da laze..
                                I sva diskusija je resena.

Nemoj Boost molim te. Sad cemo poceti o frkvenciji zvuka!
                                koliko Hz je za plastiku?
                                koliko za aluminijum?

Comment

Working...
                                X