Koliko je verovati pokazivacu goriva?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • choks
    CBC Član
    • 31.07.2007
    • 45
    • Pancevo

Koliko je verovati pokazivacu goriva?

Ugradio sam ,evo i ja konacno,plin. Sve je lepo i uredno. Majstor je sipao za 300din.Kad sam stao na pumpim,dosuo sam za jos 1400 din (nisam imao vise).To je dakle 1700 ,sto je negde oko 38-39 litara. Kad je napunio, pokazivao je ravno nulu. Ja sam isao u masinsku,tako da znam dosta o pritiscima,pa racunam da mora da se stvori pritisak ,ili izgubi zbog depresije.Boca mi je GRODKOW-a (poljska valjda...) ,a uredjaj LOVATO.
    Boca ima 40L. E sad meni nije jasno kako sam ja uspeo da stavim onda 38L ako ne prima vise od 80%, ili ipak tu postoji nekakva drugacija gustina. Pocetnik sam pa mi to bas nije jasno. Interesantna stvar i ona koja me je najvise zbunila je sto rezervoar pokazuje 1/2. A daljom voznjom je umesto da opadne porastao? Kapiram da je mozda zbog veceg pritiska zbog sunca.

POMOC!
    So Long And Thanks For All The Fish
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Na multiventilu je klasican plovak, a ne merac pritiska gasa i eto resenja.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• choks
      CBC Član
      • 31.07.2007
      • 45
      • Pancevo

Originally posted by *IvanT*
      Na multiventilu je klasican plovak, a ne merac pritiska gasa i eto resenja.
      .. Pa opet kako to 1/2?

Comment

• marinac
        CBC Senator
        • 13.03.2006
        • 277
        • Beograd
        • Alfa 156 JTS

Ako ti je bila nova boca bez pritiska, moguce je. Oko 5% kolicine tecne faze tng-a se izgubilo da bi se stvorio pritisak od oko 5 bara. Taj deo plina se pretvorio u tecnu fazu.

Comment

• choks
          CBC Član
          • 31.07.2007
          • 45
          • Pancevo

Originally posted by marinac
          Ako ti je bila nova boca bez pritiska, moguce je. Oko 5% kolicine tecne faze tng-a se izgubilo da bi se stvorio pritisak od oko 5 bara. Taj deo plina se pretvorio u tecnu fazu.
          Da stvar bude interesantnija, kazaljka raste... (mislim pomera se ka punom).
          Nova boca jeste... mada je malkice izgrebana u transportu ocigledno,ali da.nova je,proizvedena pre 4 meseca.Tako bar pise. Ima smisla to sto si rekao sasvim.Znaci da ne gledam toliko u pokazivac,nego da sipam posle ovog sto istrosim,full? E,ali ne pije mi ova prica vodu za to, kako sam ja uspeo da napunim 38L u bocu od 40 ,gde je 80% ustvari oko 33L.

Comment

• Pole
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 363
            • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Originally posted by choks
            E,ali ne pije mi ova prica vodu za to, kako sam ja uspeo da napunim 38L u bocu od 40 ,gde je 80% ustvari oko 33L.
            mv treba da je nastelovan da zatvar na 80% boce ali kao sto vecina

radi,to se ignorise i gaze je do daske,tako da u bocu od 40l mozes

da natankas skoro i citavih 40l

nemoj da te mrzi nego prelistaj malo postove puno je o tome pisano i

tu ces sigurno naci sta te interesuje
            zasto krava nosi zvonce...?...?...?
            pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• choks
              CBC Član
              • 31.07.2007
              • 45
              • Pancevo

To je sad vec ozbiljna stvar i uzeo sam da racunam ponovo i dosao do zakljucka da je mozda meni falio samo jedan litar za 80%
              Zasto?
              Majstor je sipao za 300 ,ali on je sigurno i u nastelavanju,probnoj voznji i sl. potrosio 150din,pogotovo sto je imao nekih poteskoca zbog vakuma i nebitno.Reseno je u svakom slucaju. Dakle nek je 150 + 1400 dinara
              to je oko 1550 Cena plina je na OMV 43.5,to je 36.7L ,ali ako uzmem u obzir ono je sto je rekao marinac
              Originally posted by Marinac
              Onda je to ispd 36L,tacnije 34.8.. znaci ipak sam za dzabe panicio,a to sto je rekao marinac je ok misljenje.Ne bi bilo lose kada bi Dora nesto dodao,kao ipak malo vise iskusniji.
              On je od jutros (gde je pokaza 1/2) do veceras promenio polozaj kazaljke i sada pokazuje nesto ispod fulla (ali tu je oko crvenog sto oznacava fulll) kod nekih je crveno oznaka da je prazno,al eto ovde je drukcije.Sad jos ne mogu da merim,jer moram da ispraznim ,kaze majstor, 2-3 boce,da razradim sistem,pa posle toga da dodjem da mi kompjuterski nasteluje,kako kod to smesno zvucalo kad je jugo u pitanju.Mislim jugo i kompjuter

Dakle problem resen ,sto je najvaznije...nadam se. Hvala svima.Pozdrav do mog sledeceg smaranja

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Mogao bi da slikaš taj ventil pa da oka?iš ovde...
                Sve što si itao je opisano mnogo puta na više mesta, zašto 80% i zašto ne bude uvek tako.
                I ne pani?i sa potrošnjom, prvo potroši bar taj jedan rezervoar.
                Kazaljka ne može da varira od pola rezervoara do punog, ako je tako zaglavljuje plovak.

I malo stvarno koristi opciju "traži" sve je napisano....
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• choks
                  CBC Član
                  • 31.07.2007
                  • 45
                  • Pancevo

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • https://t.me/pump_upp
                    • bemve

E pa sta sad covek da kaze....na milion mesta na forumu se prica da je Emmegas ventil najlosiji od svih losih multiventila i !?
                    Raspitivao si se gde da ugradis, nisi poslusao savete (mada za jugo i nema sta da se pogresi toliko, moze samo da se montira nekvalitetna oprema, sto ti se i desilo), a sekciju auto-gasa nisi verovatno ni prelistao, vec si hteo sazvakane informacije i sta sad? Da ti neko sve objasni ispocetka, pa da vidis gde su potencijalni problemi koji te ocekuju?
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

u vidi vidi ...kako cudno pisu rec LOVATO ..

da pogadjam ?!? 220 evra kompletna ugradnja .. ?
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• choks
                        CBC Član
                        • 31.07.2007
                        • 45
                        • Pancevo

Originally posted by zoranbg
                        u vidi vidi ...kako cudno pisu rec LOVATO ..

da pogadjam ?!? 220 evra kompletna ugradnja .. ?
                        Ne, 250. Imam sve papire.
                        Sve meni super radi,sami mi je kazem,sumnjiva ta boca i ti multiventili. Covek ima registrovanu radionicu,na dobrom je glasu u gradu. Mislim da bih mogao da mu kazem da mi zameni multiventile i bocu.

Evo i slike ugradnje,ako imate nesto da dodate.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa ništa, imaš papire za gledanje svakoga dana.
                          kada ti dosadi da gledaš u papire, otvori?eš nov?anik i kupiti novu adekvatnu kvalitetnu opremu za auto gasni uredjaj.

a voda ?e i dalje te?i Dunavom...
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

sto bi menjao boci ili multi ventil...navikni se da ti multiventili ponekad ostanu u nekom polozaju pa kad naidjes na rupu prorade...
                            neces ti da vozis sa 5 litra gasa pa da ti je vazno da znas u gram koliko imas..opusti se malo i tankuj to par puta da vidis koliko trosi(nebi trebo preko 10 litara po gradu ) ,a ako bude cest ozaglavljivo ..ti reklamiraj.nema mesta panici.
                            .. ali problem je sto u motornom prostoru je haos... ako u yuga tako redja delove..onda neznam sta radi sa automobilima u kojim je tesno za instalaciju..
                            i sta ostavio ti je taj el.ventil od gasa da tako "landara" ?
                            pa jel njemu dobro?

ici ce to tako ,nece taj el.ventil da pobegne odatle..ali iskreno to jos nisam video,da se el.ventil ne pricvrsti uopste...
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Elektro ventil je direktno spojen na isparivac, ali se makar odseku "usi" za pricvrscivanje. Multiventil je jedan od najgorih koji je ikada napravljen, pa je dobro sto skala pokazuje bilo sta.
                              Na kraju kada sve ovo vidim, prosto se zapitam da li sam uopste normalan, jer po ovome sto se vidi na slikama, majstor koji je ugradio samo na materijalu zaradi 30E vise nego ja?
                              Za godinu dana je to lepa suma...
                              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                              X