Atest, kako se vrši i zašto?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mugos
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 555
    • BG/sada Novi Beograd

atest

otrebno za atest
    iz servisa ra?un,garancija,sertifikat za rezervoar i ispariva?
    tehni?ki pregled registracioni list da je ugra?en TNG ure?aj
    UPUT IZ SUP-a (li?no)
    ustanova za ispitivanje, uverenje, karton
    tehni?ki pregleed - overen registracioni list
    nova saobra?ajna

Sve može preko agencije osim preuzimanja uputa.
    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

da ne otvaram novu temu negde sam procitao da ates za tocak bocu neide a danas burazer kod ......... uradio atest za istu tu?!
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nije problem boca nego neki automobii... Mašinski u NS ne dozvoljava toro bocu u recimo Golfa 2 de je benzinski rezervoar ispod to?ka i sli?na kola, u drugima gde je odušak i montaža izvodljiva sve je Ok.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ji 4Tze
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 806
          • bg
          • Honda CR-V 4WD

1. Sta ako vas visprena salterusa sup-a u ljermotovljevoj "ne ubaci u sistem" pa vozite tako godinu dana neubacheni pa na sledecoj registraciji drugu visprenu salterusu (u drugom sup-u) ne zanima zasto je prva (zbog gladi za cokoladnim kroasanima) ispustila priliku da vas ubaci u sistem, a opet, imate pecat i potpis u saobracajnoj?
          2. Da l' je neophodan onaj papiric/kartoncic iz AMSS-a (npr, tamo sam bio na atestu, ruzveltova ulica u BGu) posto, jel'te, niste u sistemu SUP-a?
          3. Da li je moguce izvaditi duplikat tog papirica/kartoncica ukoliko se izgubi original?
          4. Da li AMSS vodi sistem koji radi i koji prima upise
          5. Da li ista od ovoga treba da brine ukoliko posle 1. imate novu saobracajnu sa pecatom i potpisom da je vozilo na gas?

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by Dora
            Nije problem boca nego neki automobii... Mašinski u NS ne dozvoljava toro bocu u recimo Golfa 2 de je benzinski rezervoar ispod to?ka i sli?na kola, u drugima gde je odušak i montaža izvodljiva sve je Ok.
            U Beogradu je kod takvih tipova automobila (rezervoar za benzin ispod mesta za rezervni tocak), moguce atestiranje, ali je neophodno distancerima odaljiti rezervoar od poda vozila. Tako je vec godinama.
            Da li je na taj nacin moguce izvrsiti atest u Novom Sadu, ili uopste ne dozvoljavaju kod takvih automobila?
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Timothy Leary
              CBC Senator XXL
              • 23.04.2006
              • 439
              • Beograd

@Ji 4Tze , nisam bas najbolje skapirao u cemu je tvoj problem, naravno da mozes da dobijes duplikat papira i naravno da vodimo svu evidenciju, ali ne shvatam sta smatras pod upisi...javi mi se na pp da resimo to

sto se tiche toro rezervoara, Ivan je lepo objasnio, sve moze ako se napravi kako treba

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

ma ovi u SUPu plase narod bezveze, kao nema me u sistemu pa aj da ga drndamo malo.
                glavno pitanje je - da li mi taj papiric treba, ovde ili u inostranstvu npr.? ili je dovoljan onaj pechat u saobracajnoj
                ne volim da nosam previse papira i kartoncica, pa zato i pitam

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by *IvanT*
                  U Beogradu je kod takvih tipova automobila (rezervoar za benzin ispod mesta za rezervni tocak), moguce atestiranje, ali je neophodno distancerima odaljiti rezervoar od poda vozila. Tako je vec godinama.
                  Da li je na taj nacin moguce izvrsiti atest u Novom Sadu, ili uopste ne dozvoljavaju kod takvih automobila?
                  Koliko znam apriori odbijaju kad vide Golf 2 ili sli?no vozilo sa toro bocom.
                  Od skora mora biti izduv najmanje 20 ili 25 cm horizontalno od auspuha, nije dovoljno ako je pola metra vertikalno, mora baš horizontalno. Isto tako ne priznaju zaštne limove za spre?avanje toplote.

https.autogas.rs

Comment

• Timothy Leary
                    CBC Senator XXL
                    • 23.04.2006
                    • 439
                    • Beograd

i tu ti je kvaka 22. Ako imas papircic a nemas upisano u saobracajnu, mogu te cimaju ko da ga nemas, tj mi nismo merodavni dok sup to ne overi....znachi stavi ga uz saobracajnu da ne boli glava, gde god da idesh

Comment

• Ji 4Tze
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 806
                      • bg
                      • Honda CR-V 4WD

ma ja pecat i potpis u saobracajnoj imam, je l' da vadim duplikat i da li za to dolazim tamo gde sam i bio za atest (AMS ruzveltova)?

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by Dora
                        Koliko znam apriori odbijaju kad vide Golf 2 ili sli?no vozilo sa toro bocom.
                        Od skora mora biti izduv najmanje 20 ili 25 cm horizontalno od auspuha, nije dovoljno ako je pola metra vertikalno, mora baš horizontalno. Isto tako ne priznaju zaštne limove za spre?avanje toplote.
                        Za neke stvari koje se traze na atestiranju (vecinu) se apsolutno slazem, ali apriori odbiti vozilo kod kojeg je rezervoar ispod rezervnog tocka, to je nedopustiva stvar. Zato svi serviseri iz NS-a i okoline treba da zovu AMS CMV u posetu, kako bi Masinski iz NS-a ostao bez posla, pa ce valjda preispitati svoje zahteve i stavove.

Comment

• gorky
                          CBC Senator XXL
                          • 08.06.2007
                          • 860
                          • Vojvodina,Kikinda

meni su jedng golfa vratili sa atesta iz ns zbog toro boce,ja zovem ljude iz amss,sa kojima imam stvarno odličnu saradnju,pitam ih kažu oni nema problema,čovek je u kikindi bez problema prešao atest.to može samo u zemlji srbiji,šta drugo da se kaže

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

verovali ili ne ali bas je u pitanju golf 2! ajde slikacu sutra i postaviti slike. atest je navodno radio amss u servisu gde je i ugradjeno
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Ako se odradi kako treba, nema nijednog razloga da nemoze da prodje atest.
                              Ali da neko po defaltu odbija neke tipove automobila, to je vec bolest, mada i za to postoji lek.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Za neke stvari koje se traze na atestiranju (vecinu) se apsolutno slazem, ali apriori odbiti vozilo kod kojeg je rezervoar ispod rezervnog tocka, to je nedopustiva stvar. Zato svi serviseri iz NS-a i okoline treba da zovu AMS CMV u posetu, kako bi Masinski iz NS-a ostao bez posla, pa ce valjda preispitati svoje zahteve i stavove.
                                Pa ne pljuckam ih ja zabadava, stvarno imaju neke stavove koji su najblaže re?eno ?udni. Ono što stvarno nije bezbedno puštaju kao emgas ventil a cev kod stojadina za ulivanje koja prolazi iznad samog kraja auspuha na zadnjem veznom limu i plus ima zaštitni lim ne prolazi.

Što se ti?e konkretno Golfa 2 ja sam antiprotivan da se spušta rezervoar jer je od plastike i iz jednog dela sa ulivnom cevi, tako da može da se spusti samo nakrivo i onda je još niži nego fabri?ki što jeste.
                                Svidja mi se "italijansko" rešenje gde stave toro bocu za ispod poda i stave izlaz ventila spolja na desnoj zadnjoj strani gde ima mesta za to.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X