autogas i svećice...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • eXtreme
    CBC Član
    • 20.02.2005
    • 44
    • Podgorica

autogas i svećice...

Izvinjavam se ako je ovo pitanje vec bilo...ali kao sto vidite nov sam na ovom forumu...

dakle interesuje me kako se slazu plin i svjecice sa vishe pipaka...posto sam nesto nacuo da mu te svjecice ne leze bas najbolje...inacem islio sam da stavim NGK svjecice sa 2 ili 3 pipka...ali ako je to lose resenje stavio bih standardne Opelove svjecice...inace radi se o Opelu 2.0i 8v.

1997-2001................................2002-2004...........................2004-2006...............................2007-?

***eXtreme Styling***
  • Saabo
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1724
    • Vrbas
    • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Pozdrav eXtreme i dobrodosao.
    Kako si nas nasao?
    I mogao bi se predstaviti...ono kultura...
    A za odgovor cemo lako =
    SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Saabo
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1724
        • Vrbas

Evo linka o svecicama, procitaj i sve ce ti biti jasno
        http://idata4.network.biggnet.net/presh ... 18&start=0

p.s. kad pre
        SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• eXtreme
          CBC Član
          • 20.02.2005
          • 44
          • Podgorica

Originally posted by Saabo
          Pozdrav eXtreme i dobrodosao.
          Kako si nas nasao?
          I mogao bi se predstaviti...ono kultura...
          A za odgovor cemo lako =
          pratio link sa Fandjo foruma...sasvim slucajno

...a sto se predstavljanja tice,hmmm kako to ide ...24 god,Podgorica,Opel Calibra(razocaran potrosnjom ugradim plin,potrosnja i dalje razocaravajuca pa zavrsih na ovoj diskusiji)...i tako

1997-2001................................2002-2004...........................2004-2006...............................2007-?

***eXtreme Styling***

Comment

• eXtreme
            CBC Član
            • 20.02.2005
            • 44
            • Podgorica

P.S.
            hvala na extra brzim odgovorima )

***eXtreme Styling***

Comment

• Saabo
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1724
              • Vrbas

A kolika je to razocaravajuca potrosnja u kakvim rezimima voznje, prosek ... mozdra nije to sto ti sumnjas il...

Comment

• eXtreme
                CBC Član
                • 20.02.2005
                • 44
                • Podgorica

znas kako...benzina mi je trosio oko 20l...e sad kablovi su dosta losi bili mada tesko da bi oni bili uzrok tolikoj potrosnji,e sad vjerovatno je u pitanju lambda sonda ili protokmjer ili kompjuter pobudalio ko ti ga zna...kao ovdasnji majstori POJMA o POJMU nemaju i jedino sto umiju da urade je da te ODERU (mislim kad naplacuju)...

anyways anyhows...odlucim ja da ugradim plin posto bi me vjerovatno slicne pare kostalo da dovedem u red potrosnju goriva...a opet bih imao spor auto(vozio sam crx VTEC prije pa mi je ova calibra kao mula) koji sam po sebi dosta trosi(12ak l)...e sad ispade da mi i plina trosi oko 18-20l...sto mi je opst usteda jer mi to dodje kao da trosim 10ak l benzina...ali ipak mislim da to moze bolje...majstor mi je rekao da zamijenim kablove(to sam uradio) i svjecice pa da dodjem da vidimo moze li se sto popristelovat...

***eXtreme Styling***

Comment

• eXtreme
                  CBC Član
                  • 20.02.2005
                  • 44
                  • Podgorica

eh da radi se o italijansom LOVATO sistemu(to je valjda manje-vise standardo ovdje kod nas)

***eXtreme Styling***

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Vozi auto u neki normalan servis i prvo sredi tu potrosnju benzina, tu nesto krupno nije u redu.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by eXtreme
                      znas kako...benzina mi je trosio oko 20l...e sad kablovi su dosta losi bili mada tesko da bi oni bili uzrok tolikoj potrosnji,e sad vjerovatno je u pitanju lambda sonda ili protokmjer ili kompjuter pobudalio ko ti ga zna...kao ovdasnji majstori POJMA o POJMU nemaju i jedino sto umiju da urade je da te ODERU (mislim kad naplacuju)...

zamijenim kablove(to sam uradio) i svjecice pa da dodjem da vidimo moze li se sto popristelovat...
                      Kablovi i svećice su bitan faktor u potrošnji benzina i gasa. Kao i svi ostali elemnti struje. Da bi auto normalno trošio gas treba normalno da troši i benzin. Moguće su varijante kad su dizne prljave da troši više benzina nego gasa, pošto na gas dizne ne rade. Ostali elementi su manje više zajednički tako da je bitno da su u redu.
                      Trebalo bi ipak da središ motor da radi na benzin kako treba. Dijagnostika bi utvrdila u čemu je kvar.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• eXtreme
                        CBC Član
                        • 20.02.2005
                        • 44
                        • Podgorica

oces da kazes da protokmjer i lambda sonda imaju uticaja i na plin? ...posto koliko sam ja shvatio ovdasnje majstore sistem ubrzigavanja goriva nema veze sa plinom? tj. da je jedino sistem paljenja zajednicki?

***eXtreme Styling***

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by eXtreme
                          oces da kazes da protokmjer i lambda sonda imaju uticaja i na plin? ...posto koliko sam ja shvatio ovdasnje majstore sistem ubrzigavanja goriva nema veze sa plinom? tj. da je jedino sistem paljenja zajednicki?
                          Za sistem paljenja je bitno koliko je prošlo vazduha, koja je temperatura motora, koji su obrtaji, da li ima detonacije, šta je izašlo na auspuh itd..
                          Pomereno paljenje tamo ovamo znači veću potrošnju čega god.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• eXtreme
                            CBC Član
                            • 20.02.2005
                            • 44
                            • Podgorica

hmmm sistem paljenja sam zamisljao jednostavnije...razvodna ruka se okrece u zavisnosti od broja obrataja motora,ona baca varnicu u kapi koja je prosledjuje na svjecice tako nekako...e sad,kakvog uticaja ima recimo lambda sonda i protokmjer(zaduzeni za smjesu goriva) na paljenje!?

odnosno,posto sam 90% siguran da mi je lambda sonda riknula(kod opela je to potrosna roba i rezultat je velika potrosnja)...da li ce njena zamjena imati uticaja i na potrosnju plina!?

***eXtreme Styling***

Comment

• vujke
                              Admin
                              • 29.09.2004
                              • 1673
                              • Mladenovac
                              • Daewoo Lanos 1.5SX

..dijagnostika, kao sto rece Dora. Inace koliko se secam calibra ima DIS modul, razvodna kapa je nesto sto pripada starim generacijama paljenja.

Comment

Working...
                              X