LCS AC stag xl ? dali neko zna nesto o ovom uredjaju ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Yvan
    CBC Veteran
    • 01.03.2008
    • 195
    • Kragujevac

I, kako se pokazalo? Upravo se razmišljam da ubacim lambda sondu i ovaj Stag XL u moj auto. Okači neku sličicu kako si povezao K i L (odnosno TX i RX), i plus i minus.

Utiče li na potrošnju? Kad malo razmislim, verovatno da, ako si imao dobro podešen sistem pre LCS-a i nema neke razlike. 'ajd' napiši par reči...

Comment

• Yvan
      CBC Veteran
      • 01.03.2008
      • 195
      • Kragujevac

Pazi, nisam dobro gledao, ovo oko povezivanja (koja je koja žica) ima u uputstvu tako da ne mora dalje oko toga, možda samo par reči kako se pokazao...

Comment

• alfaskorpion
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2007
        • 361
        • Smederevo

Pazi recicu ti samo jedno sto mislim da je i naj bitnije , auto mi osetno bolje ide nego sa slavinim , potrosnja -sa 10l predjem nekih 65-70 km gratske voznje iskljucivo i to bez mazenja , nemoj da se upustas u operaciju ako ti je lmbda sonda stara -racunaj da ces i nju morati da pazaris .

Comment

• Yvan
          CBC Veteran
          • 01.03.2008
          • 195
          • Kragujevac

Nova lambda sonda stiže sutra, staru nisam ni imao, imam karburator, pa prvo moram da ugradim sondu.

Znači potrošnja 14-15 litara... A pre?

Skinuo si slavinu? Negde sam pročitao da se prvo podesi približno na slavinu pa ovaj LCS to samo koriguje. Čak sam video da neki modeli na step motoru imaju šrafče za manuelono početno podešavanje.

Još nešto, zašto je + (narandžasta žica sa osiguračem) onako debela? Ko da vuče sto ampera...

Comment

• alfaskorpion
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2007
            • 361
            • Smederevo

i pre je otprilike isto , samo sto sad auto bolje ide
            Ja sam skinuo slavinu , ali pazi mozda nisam trebao
            Neka odgovori neko od strucnih ljudi , dali je potrebno ostaviti slavinu ispred step ventila na LC sistemu ?

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Konkretno kod ovog uređaja nije potrebno. Neki stari modeli su imali takvo rešenje, ali oni nisu imali mogućnost konekcije na PC, već je setovanje rađeno ručnim testerom.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Yvan
                CBC Veteran
                • 01.03.2008
                • 195
                • Kragujevac

Hvala za info. Da li step motor samo oklembesiti na crevo gasa, ili ga fiksirati negde. I je li bitno da li soji horizontalno ili vertikalno, na gore ili na dole...

A ona + narandžasta žica... Zašto je onako debela?

Comment

• alfaskorpion
                  CBC Senator XXL
                  • 24.02.2007
                  • 361
                  • Smederevo

moj stoji bez ikakvog nosaca , malo sam ga ucvrstio vezicama i to je to .
                  Ne znam zasto su stavili tu zicu toliko debelu , bitno je da ti je potreban napon prilikom davanja kontakta, sa bombine npr. ...

Comment

• Yvan
                    CBC Veteran
                    • 01.03.2008
                    • 195
                    • Kragujevac

Malo sam detaljnije pogledao kablove, ova debela žica je debela smo 20-ak cm, posle toga je obična, kao i sve ostale

Nego, pošto nisi stavio slavinu, šta se događa dok se lambda sonda ne zagreje? Možda tebi i nije problem, verovatno uvek pališ na benzin, ali ima li ko ideju šta će biti kod mene, ja uvek palim na plin, sem kad su baš niske temperature?
                    Da podsetim, u pitanju je karburatorski motor koji nema fabriči ugrađenu lambda sondu, ja je ubacujem naknadno.

Znači ima li ovaj Stag XL neki start mod?

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Alfa 155 ima sondu sa svojim grejacem .

Za ostalo nisam siguran pa da ne lupetam .

Comment

• alfaskorpion
                        CBC Senator XXL
                        • 24.02.2007
                        • 361
                        • Smederevo

Kao sto rece flavio alfa ima sondu sa grejacem koji sluzi bas za to sto ti pitas. Ugradis sondu sa grejacem i nemas problema .

Comment

• Yvan
                          CBC Veteran
                          • 01.03.2008
                          • 195
                          • Kragujevac

I ja sam nabavio sondu sa grejačem, ali, ako me pamćenje dobro služi, u mom audiju 100 gde je ista takva sonda, ECU ubrizgava gorivo u početku bez njenog uticaja. Tek kada sonda dostigne radnu temperaturu, čini mi se oko 600 celzijusa, ECU uzima u obzir i nju.

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

XL ima mod na kojem se zadaje broj koraka step motora dok je sonda neaktivna, tako da možeš da koristiš sondu sa grejačem.
                            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Yvan
                              CBC Veteran
                              • 01.03.2008
                              • 195
                              • Kragujevac

OK, verovatno ću imati još pitanja dok sve namontiram...

Comment

• Yvan
                                CBC Veteran
                                • 01.03.2008
                                • 195
                                • Kragujevac

Namontirano! Jedino mi još nije stigla pločica za RS232 interfejs, pa ne mogu da ga povežem na PC. Doduše još nisam stavio novu lambda sondu, pošto nisam potrošio sav benzin (super - olovni). Nadam se da će uskoro stići pločica pa da završim RS-232, a i benzin ću da potrošim.

Za sada mi se čini da je nestalo blago cimanje oko 2000 obrtaja, ali ono nije uvek izraženo, tako da nisam siguran. A i ko zna da li je ispravna ova lambda sonda...

Jedino kada palim auto (na plin) hoće da se ugasi, ali verovatno (bar se ja nadam da je tako) zato što nisam ništa podešavao, nego radi sa default parametrima.

Moram da nabavim i namontiram TPS senzor, verovatno je koristan...

Comment

Working...
                                X