Opel kadett lambda control da ili ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nina996
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2009
    • 324
    • leskovac

Re: Opel kadett lambda control da ili ne

Ja sam ugradio lk pre 10 dana zbog velike gradske potrosnje i da vam kazem prezadovoljan sam auto mi mnogo bolje ide ima bolji start .stavio sam lovato 4 i nismo mogli rucno stelovanje nego smo morali preko interfejsa.pozdrav
    Pirke

Comment

• GTX
      CBC Senator XXL
      • 13.09.2008
      • 422
      • Subotica
      • Nexia 1.5 16v

Da li ima neke bitne razlike u potrosnji (kolika je bila i kolika je sad)?

Comment

• nina996
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2009
        • 324
        • leskovac

Pa da ti kazem samo gradsku jos nisam istestirao,poceo sam pa sam morao da idem na put,a sto se tice potrosnje zimus mi je trosila u gradu od 18 do20l a otvoreno je bilo oko 10 uz brzu voznju e sad mi ostaje da vidim dali ce da smanji gradsku to mi je cilj,ali veruj mi vise mi nije zao tih 70eura jer mi ide mnogo bolje vuce ko luda.pozdrav
        Pirke

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

@Nina996 Druze mene interesuje da li je tebi sa autom bilo sve u redu(18-20l)...jedino da je 2.5 v6 turbo...juce smo ja i drugar malo cackali...nije problem povezati lcs,ni izmeniti kompletnu instalaciju...lcs radi prema temperaturi lambda sonde...sto je ona toplija,smanjuje se upliv goriva i obrnuto...lambda sonda mora biti idealna da bi se dobila usteda na gorivu...mora brzo da menja vrednosti od 0-90 oma...moja menja ali ne tako brzo...onda smo probali novu marke thompson i verovali ili ne sporije menja od moje postojece na autu...original gm mora da se poruci i kosta oko 60e...nisam pametan sta da radim,ipak vozim stariji auto...namestili smo K&N ponovo,ali malo drugacije....pali i radi lepo u leru,ubrzava odlicno(uz privijeniji plin)ali se pojavio problem gasenja prilikom naglog kocenja...kad bih to uspeo da resim sa computerskim stelovanjem smese bilo bi odlicno...pozz

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Legendo, znam da si rekao u žaru borbe ali nalupao si se najstrašnije oko lambda sonde. Ne bih da popravljam poruku ali pročitaj malo kako ona (lambda9 radi, ima dosta tema a i posebna tema oko lambda sonde.
            Ukratko, od temperature sonde zavisi da li će raditi uopšte ili ne, mora da se zagreje. Meri višak ili manjak kiseonika u izduvnom sistemu, to iskazuje kroz napon koji varira u zavisnosti od lambda sonde ali najčešće na tim starijim autima od 0-1 volt ili od 0.2 do 0.8 volti.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Doki hvala Vama na svemu,za sve ste bili u pravu...brisite ovaj blam...nije uopste lako nastelovati...prvo sa leve strane oxigen sensor 0-1v,pa ispod 10s oxigen sensor heat time,pa onda 0 oxigen sensor actuator position...sa desne strane tps 0-5v,ispod 0.75minimums treshold...pa dalje ima 5 tipova oxigen sensora
              1.0-1v
              2.0-5v rastuca
              3.0-5v invertirana
              4.0.8-1.6v
              5.0.1v buntovna
              vreme zagrevanja gde se ignorise lambda sonda,prvih 10s dok se ne zagreje,mada se auto pali na benzin,pa 5vrsta tps boksa 0-5v,te dize ,te pada,te skokovito...nije ni cudo sto ne znam sta pricam...ipak ovo treba prepustiti strucnjaku

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Dora
                Zavoli ima jednu LCS koja se šteluje ručno, bez softvera i ide na postojeću instalaciju. Sam instalacija je relativno prosta, par žica.
                Isto to ima i AC koliko znam, ja pokušavam da vam pomognem ali niko ne sluša. Jednostavna montaža, šteluje se bez softvera i prilagodjena za naknadnu ugradnju sa malo znanja i potreba.

https.autogas.rs

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Imate li Vi bilo koji od ta dva da posaljete kod M-powera ili kako god,i kolika je cena...hvala jos jednom na svemu

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Odgovor je na PP

https.autogas.rs

Comment

• nina996
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2009
                      • 324
                      • leskovac

Sto se tice motora u mojoj Astri on je perfektan,redovno odrzavan,preso 147000 sigurno,na benzin radi ko sat i trosi vrlo malo,ima katalizator sve u svemu motor je ekstra ali mi je trosio u gradu puno a sad cu da vidim pa javljam.pozdrav
                      Pirke

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

Doro, jel na kraju treba promeniti original LS za neku bolju (brzu, stajaznam) ako se stavlja L-control na opela 20+ godina ?
                        Originally posted by Valent Vudriga
                        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Nema potrebe ako je ispravna i dok je ispravna što se lako može utvrditi.

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Zavoli ima jednu LCS koja se šteluje ručno, bez softvera i ide na postojeću instalaciju. Sam instalacija je relativno prosta, par žica.
                            Isto to ima i AC koliko znam, ja pokušavam da vam pomognem ali niko ne sluša. Jednostavna montaža, šteluje se bez softvera i prilagodjena za naknadnu ugradnju sa malo znanja i potreba.
                            Taj prosti Zavoli ili taj drugi, koliko para? Moze neka sema kako to radi, sta se spaja? Moze li da se nabudzi to ali da se pali na plin direktno. Nista benzin?
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Kosta Oh
                              CBC Početnik
                              • 23.11.2009
                              • 9
                              • Ohrid Mk

Da ne otvaram novu temu, koliko bi se smanjila potrosnja ako radi lamda kontrol, posto kod mene je ugragjen lovato sa l.k ali je poceo da gusi i ne prima do 3500 obrt. pa zato majstor mi je stavio slavinu, on kaze da je lambda neispravna i da ne kupujem novu stavio je slavinu. Inace sad na plin auto ide dobro potrosnja je oko 8,5 do 12l a isto i na benzin radi dobro. Auto je golf 3 1.8 mono 66 kw. Od kad je ugragjen plin prosao je oko 50000km.

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Sto se novosti tice po pitanju lcs-a,drugar koji radi u Alfinom servisu nece da cuje za lcs,kaze da su ranije ugradjivali landirenzovu lcs i da se strasno lose pokazala...on ima neku ideju da stavi dva isparivaca da bi obezbedio protok za K&N,a kad se vozi normalno da manje trosi nego sa jednim isparivacem...auto sam mu ostavio,pa neka se igra,mada ja sumnjam da ce od toga ista dobro da ispadne
                                @Srdjan Zavolijev lcs kosta 5100 din...nisam ga jos narucio dok vidim sta ce ovaj "ludi"drugar da napravi

Comment

Working...
                                X