Povecana potrosnja plina-Lovato (PASSAT B3 1.8 66KW 1988g )

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Re: Povecana potrosnja plina-Lovato (PASSAT B3 1.8 66KW 1988g )

I ja to tako radim ali mislim da se ostali nece sloziti, ne znam zasto...
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ja se ne bih složio jer nikad ne potroši sve a ne znaš koliko je ostalo plus što troši više kad ima baš malo i vozi se na isparenja a kod venturija može da dekne. Više mi se svidja metoda do tandrkanja plovka pa onda predji koliko hoćeš i doliješ.

Analogija kod benzina mi se isto ne svidja sipaj 3 litre pa predji 30 km da vidiš koliko troši.

Ne kudim metodu samo obrazlažem moju
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Uča
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 168
        • Kruševac

Da se i ja umešam u priču. Moj način testiranja je sasvim drugačiji. Napunim bocu do vrha, vozim dok ne stane, pa onda izračunam. Tako uradim 3-4 puta uzastopno i mogu vam reći da postoji razlika od jedne do druge boce, a to zavisi upravo od toga da li je gradska vožnjam kombinovano grad - otvoreno ili samo otvorena vožnja. Kada potrošim sve tri boce onda uzmem prosek za te tri boce i to je to. Isto sam radio ranije kad je benzin u pitanju s tim što ne čekam da se potroši celi rezervoar (zbog potapajuće pumpe ), nego natankiram do čepa, pređem određenu kilometražu, natankiram ponovo do čepa ( na istoj pumpi i na istom mestu zbog nagnutosti vozila ) i izračunam kolika je potrošnja. To vam je najsigurnije tako.
        Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Moje je iskustvo da kada auto tako pokaze dobru potrosnju on mora da trosi i normalno. Naravno, tim metodima proibegavam samo u krajnjem slucaju jer iziskuju da ja sednem za volan i vozim onako kako ja mislim da treba da vozim da bi pokazao idealno malu potrosnju.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• slavko_bgd
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2009
            • 771
            • Batajnica
            • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by Dora
            ...plus što troši više kad ima baš malo i vozi se na isparenja...
            ?!

Sa manjom količinom gasa se smanjuje "odstupanje" pri točenju na pumpi, prvo u smislu realne količine koja je sipana i drugo u smislu momenta aktiviranja limitacije.
            Iako uređaj ne povuče sve iz rezervoara, računam da je momenat početka gušenja referentna tačka sa dovoljnom preciznošću.
            Do sada mi nijedan nije "dreknuo" jer uglavnom vozim normalno kada testiram potrošnju.Pogotovo sa karburatorima, čiji se vlasnici inače i najviše žale...

Za benzin se slažem sa tobom-samo metoda "do čepa".

Pozdrav!
            Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Prvo da se izjasnim da ja to ne radim i ne pada mi na pamet da ikad radim, to testiranje za mušteriju.

Karburator može da detonira samo ako mu se petarde bacaju u vazdušni filter a za indžekšn se ne bih kladio da te neće iznenaditi neki bus ili koji drugi kreten pa malkic pritisneš naglije pedalu kad ne treba.
              Tako da nemam ništa protiv bilo koje metode jer ih ne primenjujem ali sam mišljenje izneo, venturi radi lošije i troši više sa 1 litrom u rezervoaru nego sa recimo 10 ako je rezervoar od 50 litara.

Nisam nikad merio pritisak u vožnji kad ima jedna ili dve litre ali verujem da je daleko manji nego kad ima pola rezervoara.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• LjOLjO
                CBC Član
                • 22.06.2010
                • 22
                • B.Luka

Ljudi hvala na odgovorima , dosta ste mi stvari pojasnili. Hvala

Comment

Working...
                X