Peugeot 405-Karburator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Peugeot 405-Karburator

Kolegi su na Peugeot 405 1.6 68kw sa dvogrlim karburatorom u nekom servisu ugradili isparivac LANDI EC04 i non-stop ima problema.Kada mu nasteluju da radi na leru on nema snage da ide a kada se nasteluje da ide onda trosi 15l i gasi se u leru.Ja mislim da je problem u tom isparivacu jer je sav kilav i mali i ima samo 1 sraf koji sluzi i za ler i za turazu Isti takav sam imao u Asconi i izludjivao me je.Ja sam nekada u 405 1.9 imao neki Lovato i auto je savrseno i vukao i radio na leru a trosio je do 10l.
    Hocu da vas pitam jesam li u pravu za taj isparivac i ako jesam,koji isparivac da kupi i koliko moze da kosta.Glupo je da ga zeza auto koji je kao nov i presao je pravih 70hkm za 20 god.
    Pomozimo muceniku!
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Peugeot 405-Karburator

Polako sa to kupovanje!
    Možda taj isparivač nije na glasu,ali ja bih prvo utvrdio krivicu,pa onda pod giljotinu.
    Kada je urađena ugradnja? Kako izgledaju bitne pozicije ugradnje?

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Ugradio ga je pre mesec dana,danas sam gledao pod haubu i sve je korektno uradjeno.Meni je taj isparivac sumnjiv ko penal na ivici sesnaesterca,mnogo je malen i imam lose iskustvo sa njim.Danas na parkingu je radio u leru i 5min radi na 500rpm pa onda sam digne na 1500rpm i tako u krug.Da dodam da taj auto nema step motor

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Treba proveriti par stvari.
        Dora vazda trubi o klapni za topao vazduh,zatim hermetičnost kućišta filtera za vazduh i pripadajućih creva i sl,zatim mešač (kako je ugrađen,da li je odgovarajući...).
        Pokušajte da mu prigušite ulaz za vazduh na kućištu filtera,pa vidite reakciju motora. Eventualno da se prešteluje gasni uređaj.
        Ja sam sa tim modelima isparivača muku mučio sa ventilom za gas na samom reduktoru.Kotva je znala da zaglavi u svim položajima,a i el. namotaj je znao lako da pregori...

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Nisam mu gledao da li je reduciran usis vazduha na kucistu filtera ali s obzirom da znam momka koji je ugradjivao nebi me iznenadilo da je samo stavio mesac (ko zna kakav) i da je rekao:"To je to,cepaj pun gas".

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

cak i da se postavi najbolji i najskuplji uredjaj na trzistu,problem ce biti isti.S obzirom da je uredjaj nov,problem treba traziti na drugom mestu,to jest kod nekog ko je dovoljno sposoban da ukapira gde je problem.Vec je kolega Stratos naveo moguce trikove oko u****,ali ipak to bi trebalo da poverite nekom ko je strucan i zna sta radi,jer, sami cete to tesko resiti.
            p.s.
            slucajno imam isti motor u autu i pre nego li otvorim haubu prvo se preznojim

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

slucajno imam isti motor u autu i pre nego li otvorim haubu prvo se preznojim
              Sigurno se preznojiš od pomisli koliko će majstor da te odere.

Comment

• kdi
                CBC Senator
                • 16.11.2010
                • 238
                • leskovac

mislim da bi bilo logicno da odvezete auto u servis gde je ugradjivan uredjaj iiii...(mislim da to podleze garanciji)..pozdrav

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Pa oni da znaju posao nebi mu ugradili taj uredjaj i odma bi mu to lepo nastelovali.

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Da li taj auto dobro radi na benzinu? Da li je karb u korektnom stanju, i da li imas mesac ili je karb busen?
                    Long Live CBC!!!

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Na benzinu je radio perfektno,ima mesac nije busen.Ma auto je presao 70hkm pravih,ja sam imao taj auto sa 270hkm pa je na plin radio kao Doxa ali mi je majstor Moma ugradio Lovato uredjaj.

Comment

• sanda734
                        CBC Član
                        • 21.07.2009
                        • 18
                        • lazarevac

U udesu mi unistili kadetta 1.4s 75 ks i kupim astru c14nz 60 ks .kadett mi trosio oko 8l plina na 100 km najnize sto sam uhvatio 7,2 doduse bio topao dan u oktobru i p[resao oko 400km za taj dan. Sad sam se vratio sa zlatiborai sa punim rezevarom plina oko 40 l presao 284 km uzas em sto lose ideem sto trosi na benzin radi super i super vuce za 60 ks ali naplin bedno em trosi 14 l plina uzas. Ispasrivac je landi ec04 zabuseno je telo monopint jedinice na dva mersta i uvedena dva creva za plin pre njih je racva nakojoj je ventil za stelovanje.do sada sam na predhodnim kolima sam stelovao plin po potrebi po poznatoj proceduri i uvekjeuspevaloalovde nemoguni kako.adausis hlandogvazduha je obleplejn nekom trakom i sveden naotprilike 1/3. topao vazduh nije diran. Pomozitekakoda podesim plin kaosto sam rekao isparivacje landi ec04. dovod vazduha svuida dihtuje nigdre ne falsira motor neduva bregasta je ok ne cuju se podizacina benzin prilicno dobro radi i vuce za tu zapreminu i snagu. Molim pomozite. i gde se jos moze nastelovati ovaj ec04 .Hvala

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

Evovako:
                          Nemoze das e busi i uvodnik, makarih bilo i 15. Mora da se stavi plocica. To je to.
                          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• sanda734
                            CBC Član
                            • 21.07.2009
                            • 18
                            • lazarevac

Evo nova tastatura. da me ne zezate više. Ako možete pomozite. Problem je u velikoj potrošnji i lošim performansama. Na benzin je sve OK. Auto je Opel Astra C14NZ. Reduktor Landi Renzo EC04. Sada više nisam siguran da li je ugradjena ploca, posto sam u nekom katalogu video da je adapter za gas ustvari prsten sa dve "dizne za gas". Pomoć molim!

Comment

• Plinadzija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.07.2008
                              • 1514
                              • Paracin

Slika?
                              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
                              X