problem sa paljenjem opel kadet 1.6i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: problem sa paljenjem opel kadet 1.6i

Originally posted by xzagor View Post
    juce zena rodila sincinu,ja postao TATA a posto je bila 10 sati u radjaoni nisam ni stigao da vidim forum,zato izvinjenje i naravno ko je u mogucnosti na pivu i kolace
    Ebeš gas, neka je sinčina živ i zdrav, mama lepa a tatu ...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kdi
      CBC Senator
      • 16.11.2010
      • 238
      • leskovac

Originally posted by xzagor View Post
      i da se nadovezem na prethodno,i ja od danas imam jednu teoriju a to je da plin nastavlja da stize do mesaca i nakon gasenja,pa posto je tezi od vazduha silazi u izduvnu granu i tu me ceka dok ja ponovo ne sednem u auto. e sad ako sam ja seo 5 minuta nakon gasenja obicno je sve ok,ali ako sednem nakon 10 ili vise onda nastaje problem. po ovoj mojoj teoriji on se tu zadrzava izvesno vreme,neznam koliko tacno jer nemogu odrediti koliko od poslednjeg paljenja treba da prodje da bi ponovo upalio kako treba,ali sigurno je da ujutru tog problema nema,sto bi reklo da je preko noci ispario taj natalozeni plin iz grane. e sad ima li to neke logike i ako ima ko tu pravi problem u tom sistemu? da kazem i to da su svi ventili elektronski i da boca ne pusta plin ako auto auto ne radi,slikovito mjenjanje filtera plina ne zahteva zavrtanje ventila na samoj boci
      tu ti je svaka na mestu a da bi potvrdio tu teoriju kad budes ugasio auto a ti skini crevo za plin sa reduktora,sacekaj onoliko min koliko bi trebalo kad ti obicno pravi problem i pali ga na benzin..ako upali ko vojni magacin tvoja teorija je tacna i onda znas sta dalje?
      pozdrav i nek je beba ziva i zdrava!!!

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Ako je to slucaj sve to mozes da proveris i bez cekanja tj. da skines crevo sa isparivaca i ugasis auto tj obrnutim redosledom. Ako se cuje plin da sisti iz isparivaca onda isparivac nije u redu kao sto sam napisao pre 5 dana u drugom postu od pocetka teme.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• xzagor
          CBC Član
          • 03.10.2011
          • 49
          • banjaluka
          • opel kadet 1.6i lpg

havla svima na srdacnim cestitkama,evo sad dosao sa posla pa reko da se javim. i posto su mama i beba jos u bolnici a tata sam kod kuce onda mozda i nije tako lose da tata popravlja auto kad mali bandit dodje da sve bude ispravno.
          evo danas je vozen na benzin i recimo da od 15ak paljenja ni jedno nije bilo bezuspesno,poslije sam sipao i plina i nastavio sa voznjom na benzin i idalje je sve u najboljem redu. naravno sve dok ne pocne voznja na plin.
          sad kolko sam svatio trebalo bi da proverim da li plin dolazi i dalje u usis(a ne u izduv kako sam gore napisao) i to ili da skinem dovod na mesac kako kaze kdi,ili da jednostavno obratim paznju na isparivac kako kaze plinadzija. da li bi recimo mogao da sad ne skidam ona dva creva sa mesaca vec da kad ugasim auto jednostavno dotegnem do kraja ventil koji se nalazi na njima? i naravno u isto vreme bi mogao oslusnuti isparivac da li i dalje sisti,ili ja to nisam dobro razumeo?
          imam i jos jedno pitanje koje je upuceno plinadziji,mozes li mi reci koliki bi tacno trebao biti promer mog mesaca ako je u pitanju motor 1.6 sa 55kw,da li postoji neka univerzalna mera za sve motore te kubikaze ili se ide na individualno odredjivanje. interesuje me i da li moze i to da utice na pojavu ovog problema koji imam,jer su radjene neke redukcije na samom kucistu filtera,iako je postavljen mesac koji bi trebao da odgovara mom motoru.

Comment

• nijebitno
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2006
            • 629
            • Modrica

Poslusaj plinadziju, poslije gasenja skini crijevo koje ide na mjesac i vidi ide li plin. Mjesac ne moze uzrokovati problem koji te muci.

Cestitam
            Last edited by nijebitno; 01.08.2012, 00:57.
            Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• xzagor
              CBC Član
              • 03.10.2011
              • 49
              • banjaluka
              • opel kadet 1.6i lpg

dobro to bar nije tesko uraditi pa cu probati kad budemo odzracivali bocu,mada ovde niko i ne spominje da bi to isto tako mogao biti jedan od uzrocnika ili uopste da je iko odzracivao bocu. da li je neko ikada odzracivao bocu i zasto? je li moguce da se u njoj vremenom stvori velika kolicina nekih stranih gasova koji mogu ometati njeno normalno funkcionisanje,da pritisak u praznoj boci bude veci nego sto je dozvoljeno i pocne ometati ispravan rad isparivaca? mislim na to da ako je u praznoj boci vec neki pritisak koji bi bio dovoljan da pogoni plin do isparivaca,da li bi se punjenjem takve boce i naravno samim tim povecanjem pritiska u njoj mogla prekoraciti ta neka granica na kojoj isparivacmoze normalno da radi. mislim tako jer kad su zmjenjene membrane je potrosnja opala,ja sam bio dosta zadovoljniji i performansama auta,a ovaj problem je i tada postojao mada je tada bio povezivan sa nemirnim obrtajima na leru. kada sam resio problem obrtaja ostao je ovaj koji me sada muci,ali me zbunjuje i ta cinjenica da se nikome nikad takvo nesto nije desavalo.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Sad ono kad bi imao neki kompost u boci da pravi pritisak mislim da bi te ubili jer to rešava mnoge probleme a jeftino je....

Isto kao kad ti se naduva stomak pa da izvineš prnešššš, to ima zvuk, miris i rezultira smanjenjem pritiska... E tako i boca šta god da ima u njoj kad krene da radi pašće pritisak na žalost, bilo bi idelano da ne pada...

Došao si da pitaš za savet, onaj što se dere na Plinadžija je izabrao takav nik jer je krojač ali poslušaj ga, nemoj pretpostavljati jer je pretpostavka mama svih zaheba. Što više pretpostavljaš i smaraš svi krojači će odustati da ti odgovoaraju a ostaće samo majstori kao ti da misle ovo i ono. Ja sam već odustao.
                TI pitaš, majstor kaže i predloži radnju, ti uradiš i daš izveštaj, mastor ukalkuliše i opet predloži radnju i tak ose to završi pozitivno u 5 koraka, maksimalno a ovako nikad.

https.autogas.rs

Comment

• kdi
                  CBC Senator
                  • 16.11.2010
                  • 238
                  • leskovac

dolaze i kod mene musterije sa zeljom da im ispustim visak necega iz boce..i ja ti tu potrosim nekih dobrih 20 tak min dok objasnim...umesto da im ispustim to sto zele da ispustim,naplatim i idem dalje...ovako ko zna sta pricaju kad odu od mene a ja nisam hteo da im pustim pudravce iz boce!!!

Comment

• xzagor
                    CBC Član
                    • 03.10.2011
                    • 49
                    • banjaluka
                    • opel kadet 1.6i lpg

pa nista onda evo sad krecem kod majstora pa ce mo da vidimo,on je sam predlozio odzracivanje a ja nemam nista protiv da to odradi jer ce to taman biti i prilika da malo cacka po onom meracu. inace mi merac nista ne pokazuje ispod 25 l plina u boci(60 l boca) ni ona kazaljka na njoj a ni lampice u kabini.vidio sam kod mnogih da se zale na forumu na taj problem,a pitacu ga da proba okrenuti da radije pokazuje pun dok boca ne spadne na 5 l,a onda nek ide na nulu ako to bude izvodljivo. i isto tako recu mu da proveri rasplinjac a ja cu biti i da tacno utvrdim da li pusta i koliko.palo mi je na pamet da to proverim upaljacem,kad skinem crevo da prinesem pa ako plane jeste,a ako ne nije,sreca pa mi je odmah pao na pamet i moguci dalji tok dogadjaja pa cu radije prepsustiti njemu. javljam vam sta je bilo

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ovo polsednje je uradio jedan majstor montažer kod mene u dvoruštu, bio ej na proputovanju pa mu je crkla bakarna cev i zamolio je da mu damalat da popravi sam. Dao sam mu i dok sam reko neeee, imam penu, on lepo upaljač i kres

Slikaj to kak oodzračuje bocu da naučimo a i ako en naučimo radovaće se deca kad gledaju crtani

https.autogas.rs

Comment

• xzagor
                        CBC Član
                        • 03.10.2011
                        • 49
                        • banjaluka
                        • opel kadet 1.6i lpg

izgleda da moj auto ima sam svoju volju,jos samo nece da mi kaze kako se zove pa da mu mogu na pristojan nacin reci npr ekreme idi vise p.m.
                        evo sta bi danas dodjem majstoru,sa minimalno plina u boci i kazem mu da pored odzracivanja treba proveriti i rasplinjac i filter da li su uredu.ok,nije problem. a jel mozes nasut punu bocu kad tankujes? reko,mogu ali to i nije tako cesto jer najcesce sipam za 30 km? e pa onda nema potrebe da ista diramo oko boce a plovak se ionako nemoze ustimat da bude tacan jer je to tako.ok,ajd da vidimo pusta li onda rasplinjac. i tako upalim ja a on odvoji crevo i kaza nepusta. ja izadjem nista se ne oseti da smrdi. ali ja opet kontam,pa jbga sad i pali odlicno,nema plina u boci? i tako odem dole do rusa i naspem 10 km,utom zove zena da joj donesem vode u bolnicu(u banjaluci je voda ocajna za pice ako je prije upotrebe dobro ne ohladis) itako ja na paprikovac...nakon 15 minuta sjedam na parkingu u auto i normalno,jedvaaaa upali. dodjem do majstora i proverimo,idalje nista ne pusta poslije gasenja.prekontrolisemo filter,ok. i maknemo se malo u radionu,pa krenemo malo u druge teme,coveku treba kljuc skakavac za bmw e36,njegovo kuciste se slomilo a tesko se moze naci takvo original od bmw-a.nebitno,prodje tako 15 minuta,krenem ja polako i sjedam u auto,kljuc na pola,trassss. gleda on mene gledam ja njega. kaze covek,pa zar nisi rakao da nece da pali kad odstoji 15 minuta? ja izgubljen,reko uglavnom je tako evo ajd sad da ga pustimo opet 15 min. vidjeces da nece. ok,i tako sad cekamo i nesto opet kontam,auto stoji na uzbrdici pred ulazom u garazu,opet nepovezujem kakve to veze moze imat..pitam njega,kaze sacekaj vidjecemo.ponovo palim i opet dobro pali,gledam ispod haube onaj rasplinjac,zamisljam da svu instalaciju pocupam...majstor kaze tu je sve ok,mada nije on ugradjivao,sad ja imam opet pitanje jeli ok da rasplinjac bude postavljen na visi polozaj nego mesac,je li normalno da crevo iz rasplinjaca bude na dole prema mesacu ili tu isto postoje neka pravili kojih bi se trebalo pridrzavat. pitam zato sto sad mislim da plin od kojeg mi motor presauga jedino dolaz iz tih creva,to jest ona kolicina koja ostane u crevima poslije gasenja.i da zato u uzbrdici on ostaje blize rasplinjacu a ne mikseru i ne dolazi do ove pojave koja me muci.znaci,da li postoji neki predvidjeni polozaj za rasplinjac gledano u odnosu na celokupni motor? inace ako nekoga interesuje postavljen je na pozarni zid,iznad letve volana.ili da sto kaze dora,potisnem svoje teorije i da zanemarimo celi tekst,pa ako nije do rasplinjaca,nije ni do filtera,sta bi moglo biti.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

1. Ja sam najgore nepismen na ovom forumu jer permutujem slova razmak koristim pogrešno kod poslednje slova umesto iza poslednje slova itd... Ja sam mator, nevidim dobro i očigledno mi koordinacija prstiju i mozga niej više jača strana.
                          2. Merzim kad neko na forumu koj ise ne bavi gajenjem pravopisa ili maternjeg jezika neko m fruli kako ne piše po pravopisu.
                          3. Udari kad god makar nekad jedan il iviše entera kad pišeš jer je muika čitati kad je dugačak tekst monoblok kao sad ovo.

A vidi sad:

1. Ja sam najgore nepismen na ovom forumu jer permutujem slova razmak koristim pogrešno kod poslednje slova umesto iza poslednje slova itd... Ja sam mator, nevidim dobro i očigledno mi koordinacija prstiju i mozga niej više jača strana.

2. Merzim kad neko na forumu koj ise ne bavi gajenjem pravopisa ili maternjeg jezika neko m fruli kako ne piše po pravopisu.

3. Udari kad god makar nekad jedan il iviše entera kad pišeš jer je muika čitati kad je dugačak tekst monoblok kao sad ovo.

Idemo dalje. To što sipaš svih 6 litara u rezervoar niej dobro je r toliko zdrav čovek može da naprdi da izvineš an izrazu ali to niej dosta za motor.

TO što filozofiraš oko ozračivanaj oi ostalog niej dobro jer teraš majstora da te gleda belo itd..

TO što si uzeo skupe svećice i upropastio ih smanjenjm zazora niej dobro i tu već nemam komentar, bar ne pristojan Možda je i to problem...

Sad uzmeš lepo telefončić ili aparatić i slikaš neku slikicu da vidimo kak oto izgleda i postaviš ovde u temi. Slike lako okačiš ak oslediš link ovde dodaj sliku ALI SAMO U PROŠIRENOM EDITORU, NAPREDNI PREGLED pa onda mi mudro proostudiramo. Sve što si napisoa oko položaja isparivača nema veze sa tim problemom. Može da ima veze elektroventil ispred isparivača koj ije svirnuo u čabar al ija neznam koji je a ti nemaš sliku.
                          Sve se rešava samo lagano i polako i slušaš, ne prejudiciraš, ne pametuješ ne predlažeš, ne razradjuješ teorije zavere, slušaš majstore šta pitaju, uradiš i izvestiš.

Svi koji en počnu rečenicu ja mislim i imao sam sličan problem su 99% majstori jer ja ne mislim nego znam a problema sam ima 7 tona.

Plinadžijo, Plinadžijo prevezi meeee preeekoooo

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.07.2008
                            • 1514
                            • Paracin

Hah, vidim da ti pemzija slabo ide.

Hocu da ti omogucim mirnu i lagodnu mirovinu i jednako hocu da pomognem ovom coveku ali kako da mu ja pomognem kad on izgleda voli sam sebi da pravi probleme i da ih resava na svoj nacin a pritom voli i da ubija sve okolo na forumu.
                            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• xzagor
                              CBC Član
                              • 03.10.2011
                              • 49
                              • banjaluka
                              • opel kadet 1.6i lpg

neznam vise sta da mislim.
                              niti imam namjeru da koga zaje...am niti sam izmislio to sto se desava.
                              pli9nadzija kaze da provarim rasplinjac i filter,ja uradim i sad ispade da nisam uradio po preporuci vec ponovo pitam sta bi moglo da bude.
                              drugo dora kod nas je 10 maraka,ili 5 eura ustvari 9 l plina,ali to je nevazno jer auto se toci oko 15 puta mesecno sa po 30 maraka. mozda sam trebao napomenuti da osim kao licno to vozilo svaki dan radi i kao dostavni auto u piceriji iz bl.
                              veoma bi cesto bio na pumpi da sipam po 10 km kako ste zakljucili.
                              sledece,ja sam sam dosao na ideju da nekako auto presaugava,a ekipa na forumu se slozila i krenulo se u rasvetljavanje tog moguceg uzrocnika problemu.
                              vjerujte da mojoj sreci nebi nikad bilo kraja da neko jos napise,da je imao isti ili slican problem na nebitno sad kojem modelu auta.i jos da kaze da ga je resio i na koji nacin...
                              a sad posto me siljite za zazor da cujemo sta kazu na zvanicnom ngk sajtu http://www.ngksparkplugs.com/tech_su...p.asp?mode=nml

i da,ozracivanje nije nikad bila moja ideja vec moga majstora plinadzije,ja sam samo hteo da cujem vasa misljenja o tome.
                              slike cu rado postaviti kad budem tehnicki u mogucnosti,imam problem sa racunarom tj. valjda sa maticnom,sto opet nije tema za ovo mesto

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Laser Line košta malo manje od 20 evra komad a ako si to krivio onda ne znaš to si ih kupovao. Vline je nešto drugo. U svakom slučaju ako imaš višak gasa i neće da upali zbog toga imaš dve mogućnosti za kvar. Prva ej da ej neispravan ventil pa pušta iako nema struje. A druga je isparivač koji bi trebalo da to zaustavi iako ventil pušta ali to niej uvek tako pogotovo ak oventil pušta više pa je veći pritisak.

To ćeš lak oda utvrdiš ako imaš malo volje. Pre nego ugasiš auto skineš žicu sa gasnog vential i sačekaš da se sam ugasi kad potroši gas. Pripremiš flašu ili šerpu sa vodom pa turiš ono crevo što su ti rekl ida slušaš da li šušti jer ćeš tak ovideti da li ide nešto iz njega a onda kasniej kad hoćeš paliti vratiš sve natrag. Pošto sa sigurno nema viška u motoru ako lepo upali znaš šta ti je činiti ako upali teško opet znaš šta ti je činiti a pre toga svega zaglaviš klapnu u filteru za toplo hladno na hladno (ako je ima).

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X