ti njega upalis,a on se kasnije ugasi.
da ti je katastrofa struja ili nesto drugo nebi ga ni upalio. tu je problem samo sto ti nesto zaledi u isparivacu ili odma posle njega.
kad je zagrejan radi lepo,jel tako?
e pa to ti je od sporog-loseg protoka rashladne tecnosti kroz isparivac ( visoko postavljen,slaba cirkulacija,itd..)
ja kad sam ti rekao da ga polivas nisam mislio da izazoves kurslus ili pozar,normalno je da ces da sipas po kucistu isparivaca izbegavajuci da polijes bilo koji zicu.
ako nisi vican,onda nediraj. idi kod majstora.
pozdrav.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Zoki, ostaje isto, samo se pogorsalo sa paljenjem koje od ugradnje i na minus 25 bilo ok. U boci za vodu mi bilo vode na granici. Dosuo antifriza do pred vrh boce, pa sad nivo u boci visi od nivoa najviseg creva na isparivacu. Polivao, pa upalio iz trece,do sada iz druge, pa pod saugom u mestu polivao i na kraju se ugasio. Potom posle minut palio i iz trece uz malo sauga ubo i onda prva, druga...pici...vise nikakvih problema.Prekjuce sam zamenio razvodnu kapu i ruku, juce svecice i bio kod "bace" za plin i nastelovo ga i jutros sve isto osim sto jedva upalih, kao sto rekoh. Dosao do pred posao i prebacio na benzin i parkirao. Ajd palicu ga na benzin dok ga se ne resim.Radio u mestu ok. Posle 2 sata dodjem upali na benzin. U pola tri kuci, upali na sec i ugasi se. Verglam na benzinu i na saug i bez i nista. Prebacim na plin. Upalim odmah, pa na neutralno, i radi tri minuta kao na dva klipa. Ostao benzin u instalacijama, al na njega ipak nije mogao da sastavi i ostane u radu.Znaci za paljenje mi sledi stelovanje na razvodniku? A za prvi problem, voznje posle prvog paljenja na plin, ne pomeramo se.
ne bih znao vise sta da ti kazem.
jedino da probas da skines kablove i ostavis ih na toplom i suvom.
pa ujutro sa toplim kablovima da probas. mozda ti kablovi probijaju dok su hladni.
papljenje da se prekontrolise nasteluje,mozda i ventili.
treba das e utvrdi,kad ne radi,da li nema gasa ili je do struje.
kazes da si utvrdio da nije do grejanja isparivaca sa rashladnom tecnoscu,sad trazi dalje.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Ista priča kao od početka sveta... Kad se ugradi gas tada stane vreme, od tog trenutka više nikad ne treba ništa raditi na motoru, ako ne pali treba naštelovati plin, ako nema kompresije treba naštelovati plin, ako baš treba generalna e pa onda zameniš membrane na isparivaču...
Ispravan auto pali na -15 bez problema na plin, naravno i na benzin još lakše.
ne bih znao vise sta da ti kazem.
jedino da probas da skines kablove i ostavis ih na toplom i suvom.
pa ujutro sa toplim kablovima da probas. mozda ti kablovi probijaju dok su hladni.
papljenje da se prekontrolise nasteluje,mozda i ventili.
treba das e utvrdi,kad ne radi,da li nema gasa ili je do struje.
kazes da si utvrdio da nije do grejanja isparivaca sa rashladnom tecnoscu,sad trazi dalje.
Zoki, hvala na trudu. Jel vremenom moze da se pomeri paljenje, pa na razvodniku treba pomerati. Kad mi na benzinu hladan samo zaigro i stao, pametara mi tamo otisla.Sad mi problem paljenje ujutro na plinu. Problem stari ostao. Al, ljudi, kad je posle drugog paljenja u pokretu, sve u fulu i potrosnja, i vuce i ne trosi ulja, i prede . Da li kompresija moze da dovede do toga?
Danas izmerena kompresija. Mene i sve ovo vec kosta. Isparivac, nova pumpa za benzin, kapa i ruka, svecice, merenje kompresije..Jel ima negde neki majstor da te saslusa, pokupi informacije, udubi se , resi sve, naplati i ja s ladom picim i dalje?
E, sad ce biti i da sam promasio temu. Tri jutra ga palim na benzin, jer se pojavio ovaj problem s paljenjem na plin, a dva jutra sam bio vremenski ogranicen, pa nisam rizikovao . Oba puta upali kao mina , uz saug, krenem prva, druga, 200-300 m, treca, e onda guseneje, pa vracaj u drugu i samo se ugasi. Isto kao na plinu, samo u drugu na plinu samo kad je 20 stepeni ujutro. Treca misaona imenica.Posle toga na benzinu desetak sec sacekam s pola sauga opet kao mina i pici, prva, druga, treca, pa posle 400-500 m, na plin i sve ok. Jutros nisam nigde isao, sinoc ostavio na benzinu, kao mina. Uz saug negde do pola, radio dvadesetak sekundi, otprilike kao tih 200-300 m i ugasi se, ne primajuci spasavajuce dodavanje gasa na papucici niti bilo sta. Opet posle 10 sec, s pola sauga kao mina i onda mnogo mirnije i uz smanjen saug prede u mestu. Kad je dosao do 60-ak stepeni temperature, pustim da benzin na neutralnom ode i prebacim na plin i opet prede.
Znaci, obzirom da benzin nisam koristio, dve godine pokusavam da resim problem paljenja na plin, po malo hladnijem vremenu i ne uspevam.Promenio isparivac, kapu i ruku, svecice(he,he..prodajem polovan, ispravan isparivac Lovato..), kad ono problem nije iskljucivo plinadzijski. Bio Dora u pravu, samo sto nije kompresija. Jel ima neko na umu sta ga gusi i ne da mu da guta benzin i plin, prvih dvadesetak sec, pa se ugasi. Onda na benzin, kao mina, opet, a na plinu se mucim i nemam siguran fazon da ga iz treceg, cetvrtog puta, uz drukanje, bez njega , uz mali ili pun ili bez sauga upalim. A kad upalim drugi put, pici kao nov.
Sta moze biti?
Moje mišljenje je da auto sa karburatorom i plinom treba obavezno da ima elektro pumpu za benzin.
Evo izvedbe sa moje Z-101, ako znači kao ideja ili neki vid pomoći.
Veoma je bitno da crevo benzina ne dodiruje ivice, to je rešeno ovim plavim delićem.
I da znate da nigde nema da se kupi poklopčić od Yuga EFI koji služi da zatvori otvor na bloku. Zato aluminijimska pločica, dve rupe i završen pos'o. 8-)
Comment