Ugradnja plina a kao poklon GREMLIN

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Robi81
    CBC Član
    • 27.06.2006
    • 20
    • Nish

Ugradnja plina a kao poklon GREMLIN

Cao, auto je Ford Fiesta xr2i 1.6 90' ,vozim ga vec 3 godine bez vecih problema, jedino sto sam primecivao je rad obrtaja koji je varirao u leru do 100 obrtaja (malo za moja shvatanja)...

Ugradjen mu je plin (300e sa ugradnjom i papirima za atest...)prekjuce i eto problema . Namestise oni lepo sve to , kazu "idi sipaj plin za 500 din samo ne diraj dugme vozi ga kao do danas"
    Sledi moja voznja kao nikad do sad:

- Ajde ok necu da ga ni gledam... Kresnem ja auto .brm brm kad ono posle stotinu metara nesto meni ne ide lepo:
    - Na semaforu crveno svetlo, ne izbacujem iz brzine i kocim...auuuuu sto tesko kociiii....pa ko mi drzi gas kad mi je noga na podu i to gas sa 2000 ob/m????

- Stoji auto u leru crveno svetlo a ja buljim u obrtomer i imam sta da vidim 2000o/m ko da je iso u grcku pa cekam pola minuta dok padne na 1000

- Ajde ovo je slucajno mislim ja u sebi bice bolje ...

- Polazim i nastavljam dalje guzva u saobracaju (neznatna) auto stize na radnu temperaturu kad ono pada broj obrtaja na 700 pa ko da je cucnuo
    da uvati zalet za skok od !!3000!! obrtaja

- "Aha eno je pumpa tu cu da skrenem znaci" mislim u sebi ALI auto tesko koci jer mi gremlin drzi gas! Brzo izbacujem iz brzine auto ostaje da
    bruji, ja kocim ,

- PU BRE VISE - auto se gusi i gasi dok stajem (psuju me sto ne idem dok gledam u retrovizor) a skazaljka za temperaturu mi preti kao da kaze: "ubicu ovaj motor danas", a motor odgovara: "ma ubicu ti gazdu danas"

Dakle tek kada auto stoji u mestu i kada prodje period spustanja gasa od jedam minut (mnogo brale) na 1000o/min ko u pesmi Tijane Dapcevic"
    SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEEEMA. i Kada vozim 60km/h ili 80 km/h izbacim iz lera a ono drzi na 3000o/min dugo dugo sve dok ne stanem

P.S. Ne pomaze turiranje, (dodavanje gasa) i na usisnoj cevi je stavljeno rebrasto crevo da se auto ne gasi.
    sve je isto i na plin i na gas...

Pomagajte - vec sizim, vozim svaki dan trudnu zenu i bebu kolima i ovo mi mnogo smeta.Gazda kaze da to nije do njih, ali sta ja mogu da
    popravim sam, to mi vi kazite jer sam vec izgubio pojam da su serviseri ljudi...
    Da bi ziveo u sadasnjosti pusti da proslost pripadne proslosti.
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Po opisu problema obzirom da ti ne rade kocnice i motor zeza negde vuce fals vazduh izmedju serva i motora... Javice se valjda neko od strucnjaka da potvrdi
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Gazda nije u pravu, do njega je a odakle si?
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ivvan
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1574
        • Nis
        • SAAB 9000

Iz predstavljanja vidim da je iz Nisha,a ne bi bilo lose da se upise u profil preglednije je dosta

Ajde ako te ne mrzi napisi u OVOJ TEMI koji je servis i kakvo je tvoje iskustvo. Mozda nekom pomogne
        Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Robi81
          CBC Član
          • 27.06.2006
          • 20
          • Nish

Uglavnom Bezopasni - mislim da si u pravu danas dok sam lutao po auto-otpadima primecujem drastican pad ucinka serva za kocnice...

Dora - sta je mogao da pokvari(auto je paljen bez filtera za vazduh nije li to)? Iz Nisha sam.I u nishu mi je ugradjen plin.

Ivvane upisacu se cim vidim gde je na sajtu...

Dakle danas sam otisao kod decka koji opravlja sve probleme sto sam naveo??????p.s.pre ugradnje su mi dali njegovu vizit kartu na kojoj pise da se otklanjaju svi problemi koji su nastali prilikom ugradnje...prvo sto sam pomislio je da imaju neki dil...ali decko je ok ...nastelovao je plin da radi bez motora za ler gas koji sam cistio sinoc po uputsvu sa jednog sajta gde je slikovito opisano ciscenje i Przenje istog.

Sada trenutno zovem i trazim to motorce koje nije lepo radilo?ali sada mi se cini da su negde propustili i falsh vazduh...

Comment

• Ivvan
            Moderator
            • 29.09.2004
            • 1574
            • Nis
            • SAAB 9000

Klikni OVDE i pod poljem lokacija upisi
            Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

SPI ili MPI?

https.autogas.rs

Comment

• Robi81
                CBC Član
                • 27.06.2006
                • 20
                • Nish

MPi...bio je vreo dan bio sam napolju da se osvezim uz kabezu...
                Sutra cemo izgleda prokljucati na suncu...

Opet cu pokusati da ocistim lerdiznu-stepmotor...potenciometar...ili ko ga vec kako zove...komsija mi kaze da bi trebala da radi - proverio je sa ampermetrom...

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ako je ler motor tako postavljen da vuče vazduh daleko od leptira negde iz cevi kojom dolazi vazduh iz filtera, mora imati dotok gasa u njega. To se napravi sa mikserom koji ima dva izvoda.
                  Mikser je onaj deo što se stavlja na usisnu granu direktno.
                  I ja sam prevideo neki dan jedan, pomislio sam da je iberlauf i nisam dalje ni gledao.
                  Pretpostavljam da je mikser "zalepljen" i da oko njega ne vuče falš vazduh.

https.autogas.rs

Comment

• Robi81
                    CBC Član
                    • 27.06.2006
                    • 20
                    • Nish

Originally posted by Dora
                    Ako je ler motor tako postavljen da vuče vazduh daleko od leptira negde iz cevi kojom dolazi vazduh iz filtera, mora imati dotok gasa u njega. To se napravi sa mikserom koji ima dva izvoda.
                    Mikser je onaj deo što se stavlja na usisnu granu direktno.
                    I ja sam prevideo neki dan jedan, pomislio sam da je iberlauf i nisam dalje ni gledao.
                    Pretpostavljam da je mikser "zalepljen" i da oko njega ne vuče falš vazduh.
                    Taj "ler motor " ili ko zna kako se zove -imam za sada jedno deset naziva dok sam lutao po otpadima (potenciometar-lermotor-lerdizna-lersteper-lerelektromagne,leptir...)stoji odmah do filtera za vazduh dok radi cuje se neko brujanje kada ima kontakt...

Kako sam do sada shvatio to je elektromagnet koji preciscen dotok vazduha smanjuje/povecava od uslova voznje (temperature vode,broja obrtaja,struje)
                    Taj mikser nisam primetio osim rebrastog creva koje je gurnuto na usis vazduha
                    napomenave iz prvog posta se odnosilo i na benzin i na gas od trenutka ugradnje

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

Robi, gde si u Nisu ugradio gas?

Comment

• Robi81
                        CBC Član
                        • 27.06.2006
                        • 20
                        • Nish

Prvi servis od trosarine, kod njega sam otiso pre svega sto je imao boce koje su prolazile na atestu.
                        Ali evo izgleda cujem juce da ce se i bugarske boce priznavati...

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Ako je to onaj posle Opelovog servisa a preko puta Jugopetrolove pumpe,to su obicni susteri.Za Peugeot 206 su mi je rekli da je ugradnja 300 eura(da stavi venturi na plasticnu granu )
                          Pre oko godinu dana od kako su prestali Bugari da rade u tom servisu naprimali su ljude koji veze nemaju sa ugradnjom gasnih instalacija,priucili ih i to je to,pa kad treba da se odradi nesto komplikovanije zovu oservis iz Bugarske da im preko telefona diktiraju sta da rade.

Comment

• Robi81
                            CBC Član
                            • 27.06.2006
                            • 20
                            • Nish

Nije Moni ...vec onaj prvi od trosarine
                            Kad nam je Moni ugradio plin na ford sieri pre 2-3 godine nije bilo nikakvih problema tako da nisam ni znao da tu sada rade neki drugi momci...

Comment

• Robi81
                              CBC Član
                              • 27.06.2006
                              • 20
                              • Nish

Poslao bi i sliku ovde motora ali neznam kako i gde da izvrsim upload...ima li neko predlog

Dora motor-ler-gasa i jeste vrlo daleko od one metalne budze sto lici na karburator i od miksera.[/img]

Comment

Working...
                              X