Posto se u fudbal i zene ne razumem, volim eto tako da sam petljam oko auta, pa na red dodje i ugradnja autogasa. Verovatno je malo neuobicajeno da laici sami sebi ugradjuju autogas instalaciju, ali dobro, za mene je to zadovoljstvo i draze mi je da sam ugradim pa taman da to uopste ne radi, nego da oteram u servis i dobijem sve gotovo. Za pocetak, nasao sam radnju sa delovima za autogas i pokupovao sve sto (mislim da) treba. Uz malo bravarskog alata ojacavanje zadnjeg kraja sa dve celicne sipke, fiksiranje boce i provlacenje cevi nije bio nikakav problem. Isparivac isto nije problem, ulaz gasa, izlaz gasa, ulaz vode, izlaz vode, sraf, matica, gotovo. Elektroventil za gas jos lakse. To je dotle lako i uglavnom isto za sva vozila. E, sad, tu nisam bas naj sigurniji kako dalje, nisam kupio elektroventil za benzin jer ne znam da li treba - da li moj auto vec ima neku elektronsku kontrolu ubrizgavanja pa to treba naci i ubaciti relej za iskljucenje ili treba naci cev za dovod goriva iz pumpe i ugraditi elektroventil za benzin? Pumpu bih ostavio ukljucenu, prema predlozima sa foruma. Mesac sam postavio na dovod vazduha ispred karburatora. E, da, tu imam jos jedno pitanje - da li je opasnost od ostecenja pri detonacijama manja ako stavim KN filter umesto obicnog?
Auto je Alfa 33 1.4ie, 1352ccm, godina proizvodnje 1994.
Auto je Alfa 33 1.4ie, 1352ccm, godina proizvodnje 1994.
Comment