Kako se prekida dovod benzina...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kompjuter
    CBC Član
    • 09.05.2007
    • 10

Kako se prekida dovod benzina...

Posto se u fudbal i zene ne razumem, volim eto tako da sam petljam oko auta, pa na red dodje i ugradnja autogasa. Verovatno je malo neuobicajeno da laici sami sebi ugradjuju autogas instalaciju, ali dobro, za mene je to zadovoljstvo i draze mi je da sam ugradim pa taman da to uopste ne radi, nego da oteram u servis i dobijem sve gotovo. Za pocetak, nasao sam radnju sa delovima za autogas i pokupovao sve sto (mislim da) treba. Uz malo bravarskog alata ojacavanje zadnjeg kraja sa dve celicne sipke, fiksiranje boce i provlacenje cevi nije bio nikakav problem. Isparivac isto nije problem, ulaz gasa, izlaz gasa, ulaz vode, izlaz vode, sraf, matica, gotovo. Elektroventil za gas jos lakse. To je dotle lako i uglavnom isto za sva vozila. E, sad, tu nisam bas naj sigurniji kako dalje, nisam kupio elektroventil za benzin jer ne znam da li treba - da li moj auto vec ima neku elektronsku kontrolu ubrizgavanja pa to treba naci i ubaciti relej za iskljucenje ili treba naci cev za dovod goriva iz pumpe i ugraditi elektroventil za benzin? Pumpu bih ostavio ukljucenu, prema predlozima sa foruma. Mesac sam postavio na dovod vazduha ispred karburatora. E, da, tu imam jos jedno pitanje - da li je opasnost od ostecenja pri detonacijama manja ako stavim KN filter umesto obicnog?

Auto je Alfa 33 1.4ie, 1352ccm, godina proizvodnje 1994.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Komjuteru brate... Znaš šta je najve?a mana kompjutera i jedina ustvari.
    Uvek uradi ono što mu kažeš a ne ono što stvarno želiš...

Malo ti je kontradiktorno objašnjenje problema. Auto koji ima oznaku IE nema karburator pa nisi mogao staviti mikser ispred karburatora.
    U tom slu?aju ako si kupio pravu opremu nisi ni dobio ventil za benzin jer ti ne treba.
    Prekid benzina se vrši releom ili emulatorom. Što se KN filtera ti?e on je dosta jeftin pa ako i detonira ne?e biti velika šteta....
    Ako si ?itao forum i video preporuku za pumpu isto tako piše na mnogo mesta da se KN filter ne preporu?uje a pogotovo kao rešenje za manje štete jer nije jeftin.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kompjuter
      CBC Član
      • 09.05.2007
      • 10

Da, dobro, ja se bas ne razumem u nazive delova jer i ono malo sto znam niti mi je neko pricao, niti sam negde citao, vec sam sam zakljucio sta je sta, a cini mi se da sam negde cuo za nekakve elektronske karburatore pa sam mislio da je to to, znaci sad da znam da nije...
      Danas sam duze vreme gledao koju zicu da presecem, i ostao sam bez resenja, jer tu su izgleda 4 elektrodizne (valjkaste budze sa cetiri strane motora blizu svecica). Probao sam da iscupam konektor sa svake i motor pocne da trese, ja kontam super, to je to, ne dolazi mu benzin u taj cilindar kad iscupam. E, sad, nije meni problem da isecem svaku i kupim cetvorostruki rele, ali nisam siguran da je to pravi nacin...
      Postoji li mogucnost da se jednostavnije iskljuci dovod goriva na sva cetiri cilindra, i ako postoji, gde da gledam?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Odeš tamo gde si kupio ostalo i tražiš emulator dizni za 4 cilindra. Kad ga budeš imao u ruci sve ?e ti se samo kasti...

https.autogas.rs

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Bravo care, bas mi se svidja( al stvarno) sto si se tako samouvereno upustio u problematiku koju nikad do sad nisi video....i imas velike sanse da s****s nesto .....inace, u vezi sa tim problemom, nemam nista pametno da kazem
          https://t.me/pump_upp

Comment

• skymobile
            CBC Član
            • 13.08.2005
            • 97
            • Sibir u Srbiji
            • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Kakav kraaaaaalj Od sutra pocinjem da sklapam nuklearku, ne zamerite ako slucajno opali
            When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja ?u da probam da budem konstruktivan kao dora-
              pronadješ centralni relej koji napaja + na brizgaljke. pretpostavka je da ECU upravlja sa - (minusom).
              to pre svega proveri na elektri?noj shemi veza, koju moraš obezbediti pre po?etka rada.

ako jeste tako, a ho?eš baš sam dalje, pronadji na tom releju + pobudnog kalema. taj kontakt releja treba da prekidaš svojim novim relejom koji ?eš ugraditi.

to je sve ako imaš full group sistem ubrizgavanja.

opet, proveri na shemi veza kakav je tip ECU upravljanja.

ili, poslušaj doru i kupi emulator sa ži?anom formom.
              jednostavno ubodeš svoje postoje?e konektore sa brizgaljki u emulator, a izlaze iz emulatora na brizgaljke, emulator povežeš na centralu (centralinu) za LPG i na masu i sve samo radi automatski.

eventualno podesiš vreme preklapanja goriva na samom emulatoru, mali trimer okreneš prema potrebi za glatko prebacivanje goriva bez trzanja.

za taj auto ne znam detalje, da je Bosch u pitanju mogao bi konkretnije da te uputim.
              nadam se da ?eš uspeti da pre se?enja ili obrade elektro instalacije sakupiš sve sheme i informacije koje su ti potrebne.
              ne savetujem rad napamet pošto možeš da i na benzinu napraviš nepokretni auto a onda ?e morati majstor da rešava i taj problem.

uz malo više pažnje verujem da možeš sam da sve odradiš do kraja. ipak je to samo auto
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• kompjuter
                CBC Član
                • 09.05.2007
                • 10

Posusao sam Doru i dao 3.000 dinara za taj emulator. Ako se ne javim za dan-dva znaci da je nesto eksplodiralo :-)

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Aj napiši bar odakle si da znamo sa koje strane da osluškujemo

https.autogas.rs

Comment

• kompjuter
                    CBC Član
                    • 09.05.2007
                    • 10

Evo da vas obavestim da je proradilo! Ne mogu vam opisati svoje zadovoljstvo, imam osecaj kao da sam nekakav heroj koji je ucinio nezamislivo veliko delo - instalirao autogas koji radi!
                    Detonacija nema, ne primecujem nikakvu rayliku u snayi u odnosu na benzin, potrosnju jos ne znam, sipao sam 40 litara a presao tek 200 km...
                    Jedino mi se desava da se ugasi kad naglo stisnem kvacilo i pustim pedalu gasa - broj obrtaja naglo opadne na nekih 500 a onda se ili ugasi ili isto tako naglo vrati na normalan broj obrtaja za ler gas (900-950). Gledam po forumu, to je skoro normalno za takve Alfe, ljudi se masovno zale na isti problem i to mozda i mora tako. Vec sam i uvezbao tehniku - cim noga krene sa gasa na kocnicu, ruka krene da prebaci sa gasa na benzin i tako po gradu, dok na otvorenom cak i ako se ugasi prilikom menjanja brzine istog momenta kad pustim kvacilo se upali uz blag trzaj. Verovatno cu da potrazim nekog strucnijeg da mi to jos malo dosteluje, ali planiram ovako da potrosim 2-3 boce, cisto da znam na sta se zalim :-)

Comment

• miura
                      CBC Senator
                      • 18.10.2006
                      • 227
                      • Lazarevac

Ma sve ?e se srediti, samo da si ti nama živ i zdrav!
                      Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• Mirko015
                        CBC Član
                        • 07.05.2007
                        • 11
                        • Sabac

Sad možeš komotno da otvoriš novu temu..."Kako se prekida dovod vazduha (što mi gasi auto)"....axxaaxxa

Veeeeeliki za tebe....još nije bilo veliko boooom....??

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

A da ti to malo uslikas da mi to vidimo kako izgleda i da li je po JUS-u?

Nadam se da nece biti problema oko atesta i da si se dobro raspitao kako se to sve radi. Nazalost, ponekad nije dovoljno da samo radi vec se gleda sve zivo.
                          Ne verujem da je Alfa sama po sebi posebno problematicna. Auto kao i svaki.
                          Kod nje se druge stvari kvare a to vec znas
                          Stvarno nam jos nisi kazao odakle si da znamo kome to najvise pravis konkurenciju.

Comment

• kompjuter
                            CBC Član
                            • 09.05.2007
                            • 10

Ha, ha, vec sam procitao dobrih 50-ak tema ovde posle kojih mi je jasno da mi ni vecina "majstora" ne bi uradila nista bolje nego sto sam sam, a i nasao sam odgovore koji upucuju na moguce uzroke, tako da i ja ocekujem da cu to uspesno resiti jos koliko sutra.

Comment

• chips
                              CBC Član
                              • 11.09.2006
                              • 24
                              • Novi Becej

Ja vozim ovu 33-ojku. Nisma sam ugradjivao plin, i ve? sam pisao o tome da auto vrlo dobro radi iako imam KN filter.

Što se ti?e prekida goriva kod mene je rešeno tako što prekineš + na pumpi kod rezervoara i tada pritisak pada i brizgaljke ne rade. E sad predpostavljam da to ne može kod svakog ECU jer ne bi davao varnicu na sve?icama, ali eto kod ovog bosha može. Moje pitanje je za DORU ili nekog iskusnog u ovom poslu, da li je ovo mogu?e rešenje dobro i da li u tom slu?aju brizgaljke i dalje rade samo u prazno jer gorivo nije pod pritiskom ili nerade u opšte. Sad mi pada na pamet da bi to mogao i da proverim. Ako ima u kabli?ima napona dok auto radi na plinu onda sigurno rade. Nisu brizgaljke nego el ventili jel.

Comment

Working...
                              X