RS 2000 ugradnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

I planiram sutra da odnesem mikser kod strugara da razbusi treci prikljucak, samo kako da izvedem da bude posle ringle u mikseru kada se taj deo navlaci na kuciste leptira skroz do ringle???

Ovaj deo desno na tvojoj slici za step motor sam vec dao da se napravi.....

E da, drugar mi nudi mikser sa fabrickim izvodom za step motor ali problem je sto ima samo jedan ulaz za plin Fi 19mm.......
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Moras oterati auto kod strugara da ti to uradi sa vec ugradjenim mikserom tj. probusice ti mikser zajedno sa telom leptira,ali bolje uzmi taj od prijatelja, manja muka.

Comment

• Type_R
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2007
        • 900
        • Valjevo

Da li je ovo original prekidac?

Zice su bela, roze, plava, crvena, zuto-zelena i braon

(ovo sam stavio jer mi se neslaze sa semom za lovato koju je okacio Dora....... )

Znaci jedini problem je braon zica, znaci da li da je nakacim na obrtomer ili kako je dato u semi prekidaca da je obmotam oko VN kabla (a ujedno sta je to VN)
        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

odo sada da napunim malo plina u bocu i da proverim instalaciju, pa onda da vezem emulator i prekidac a oko MIKSERA cu se pozabaviti sutra, i pade mi jos nesto na pamet, da li je moguce umesto pozajmljuvanja smese sa treceg uvodnika u mikseru da step motoru dovedem plin recimo sa creva posle racve a vazduh iz kutije filtera???????
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ne radi Forum to ejst meni
            TO je prekidač od karburatora.... Boje žica nemaju veze sa onom šemom jer nje isti ni prekidač. TO je mehanički prekidač i na njegovoj poledjini ima nalepnica koja označava gde se koja žica spaja.

Ono što tebi treba i na šta se odnosi šema je... e sad mi ne radi ostalo pa ne mogu da ti dam link.

Pogledaj na mom sajtu pod delovi kako izgleda Lovatov DI198 prekidač.

Odakle ćeš plin dovesti nema veze ali mora doći na ulaz u step motor.
            Ako je cev jedna cev na mikseru onda je obično duplo veća tako da možeš uzeti i taj sa jednom a imaćeš i manje creva da spajaš.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

I meni slabo radi forum.......

E za prekidac mi drugar kaze da je turska kopija lovata..........

Kako bilo ja sam ga povezao pa ce mo videti kako radi, povezao sam i emulator i sada se samo ceka ploca za step motor i da resim mikser.....

Ali pojavio se novi problem, multiventil mi neprima plin u bocu, ustvari stalo je 100dinara

Sada je pitanje da li je neispravan multiventil ili spoljno punjenje.......
              i jedno i drugo su emegas...

Da li ima veze kako su okrenuti prikljuci na multiventilu, jer drugar koji radi u jednom servisu mi kaze da oni uvek okrecu ulaz i izlaz horizontalno tj. na levu ili desnu stranu a ja sam okrenuo ka DOLE, ima li to kakve veze???

Jos jedan problem, isparivac sam uspeo da postavim samo na jedno mesto i mora da soji poprecno u odnosu na auto, da li ce inercija auta uticati na membrane isparivaca i remetiti rad, jer cuo sam da mora strogu u liniji auta tj u pravcu kretanja da stoji????
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Type_R
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2007
                • 900
                • Valjevo

Ako je cev jedna cev na mikseru onda je obično duplo veća tako da možeš uzeti i taj sa jednom a imaćeš i manje creva da spajaš.
                da jedna cev fi 19mm i mikser je plasticni i ima izvod za step, a jel ima neke razlike u racvi tj. mikseru sa jednim i dva ulaza????
                3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Teorijski možda ali u praksi nema, samo staviš odgovarajuću slavinu....

https.autogas.rs

Comment

• Type_R
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2007
                    • 900
                    • Valjevo

A jel moze odgovor i na prethodna pitanja
                    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pazi nisam ni video pitanja...

Idemo ispočetka...(c) 206

Prvo NEDIRAJ NIŠTA VIŠE....

Taj prekidač nema veze sa onom šemom i sad sam bolje pogledao sliku, treba da ga spojiš po onoj šemi što si poslao ako je to od njega ali nemoj da spajaš na minus bobinu već namotaj žicu oko VN kabla. Niosam obratio pažnju na priključak, ono na slici je klasičan Lovato prekidač ali za karburator, ovi Bugari su čudo prirode

I pored sve priče oko emegas ventila ti uzmeš taj ventil I montiraš ga onako kako ti se svidja, mora da ide izvod sa strane i plovak mora da ide gore dole a ne nastranu kako si ga stavio
                      Zato ne puni kako treba, verovatno....

Isparivač može i nemora praviti problem tako kako stoji, dok ne probaš nećeš znati...

https.autogas.rs

Comment

• Type_R
                        CBC Senator XXL
                        • 26.05.2007
                        • 900
                        • Valjevo

Oooooo, a ja sam braon zicu prikacio na signal broja obrtaja

Moze link prema toj temi o emegasu jer stvarno nisam imao pojma da nevaljaju........

I jos nesto, ja plovak nisam ni stavljao
                        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Kako nisi stavljao plovak? Plovak je sastavni deo multiventila.
                          A da ti to ipak sve slikaš.
                          Prvo si rekao klasičan Landi Renzo a onda ispadne na kraju Emegas skalamerija, Lovato kopija prekidača i sl...

U tražilici na piši emegas pa će ti se samo otvoriti

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Sta?
                            Da nije mogao mozda plovak da udje kroz tako mali otvor. cccc
                            Mnogo si neozbiljan. Vodi racuna da ti se jednom ne desi neko s.....
                            Eksperimentisanje napamet ume da bude ponekad cak i opasno.
                            NE ZURI i razmisli dobro pre nego sto nesto uradis.
                            Jednostavno je tako sigurnije a imas manje muke i posla i ogromnu verovatnocu da poduhvat uspe ma sta radio makar i prvi put.
                            Pitao si za ventil.
                            Skini ga i namontiraj polugicu i plovak na njega pa simuliraj kako radi i videces u kom polozaju treba da bude montiran na bocu.
                            Zar i to treba da se objasnjava?
                            Na ventilu treba da pise pod kojim uglom treba da bude boca da bi sonda bila tacno na dnu (najnizoj tacki dna tanka).
                            Za pocetak sipaj najvise 10 litara gasa ili cak mozda i 5 ako ti je pumpa blizu. Onda prvo proveri da ne curi negde gas oko ventila i spojeva cevi. Ako je to ok na konju si.
                            Na kraju ces videti da nije tako tesko da sve proradi sto ne znaci da nije moglo bolje da se ugradi. Ne zaboravi da treba imati iskustva oko smestaja ispod haube i da je rizicno da isparivac stoji popreko. Retki su kojima to ne smeta. Ogromna je verovatnoca da ces imati problema prilikom kocenja ili naglog ubrzavanja u zavisnosti kako si ga postavio.
                            Pitas da li ima veze. Znaci ZNAS kako treba ali ipak radis KAKO TI HOCES.
                            Ne gubi dzabe vreme ljudima sa foruma. Nije fer. Ako ga ti imas da se zezas ili zabavljas nemaju ga svi.
                            Citaj forum. Sve je vec napisano vise puta i BAS TAKO TREBA.
                            Planiras li ti da ta instalacija prodje i atest?

Comment

• Type_R
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2007
                              • 900
                              • Valjevo

Znaci ZNAS kako treba ali ipak radis KAKO TI HOCES.
                              Isparivac sam postavio poprecno jedino zbog prostora jer nisam mogao nikako drugacije.

Prvo si rekao klasičan Landi Renzo a onda ispadne na kraju Emegas skalamerija, Lovato kopija prekidača i sl...
                              Veruj mi ni ja nisam znao kada sam kupovao, multiventil i punjenje su emegas, isparivac je LANDI valjda EC04, prekidac kopija lovata, emulator je neki LECHO E4.......

meni je nebitno da mi plovak pokazuje nivo jer se nikada ne oslanjam na njega nego uvek drzim pun rezervoar, e sada ako to ima neke veze sto mi neprima gas u bocu skinucu multiventil i namestiti plovak,
                              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Plovku je primarna funkcija sigurnosna mera točenja 80% kapaciteta boce i da zaustavi točenje kad dodje dotle, tek onda usput pokazuje koliko ima goriva.

Mislio sam ipak da više vladaš materijom ili da si malo više pročitao ovde o toj temi. Ovo neće izaći na dobro sa tim motorom, tu se i majstori pate da nameste kako treba.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X