PROBLEM Samo se odjednom ugasi na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Byk
    CBC Veteran
    • 24.01.2007
    • 105
    • Kragujevac

PROBLEM Samo se odjednom ugasi na plin

BIo ja malopre kod drugara i da krenem kuci ja na plin kad on nista.Tj. posto auto pali na benzin i normalno radi i kad treba da prebaci na plinodjednom samo se ugasi.Znaci kao da mu je neko oduzeo sav gas i ugasio ga.STa bi to moglo da bude???Aj pomozite mi ne znam sta da mu radim.Auto punto 55s
    vectra 2.0 DI
    kangoo 1.9D
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Nestalo ti plina Za pocetak provjeri ovo, a onda daj detaljnij informacije o sistemu koji je ugradjen i uopste svemu sto ti padne na pamet da bi moglo biti korisna informacija.
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Byk
      CBC Veteran
      • 24.01.2007
      • 105
      • Kragujevac

Ma ima plina puna boca napunio sam je do vrha.Uredjaj je valjda onaj landirenco ili kako se vec zove.Ubrizgavanje je preko karburatora.Iso normalno na plin ceo dan i onda odjednom poceo da se gasi
      vectra 2.0 DI
      kangoo 1.9D

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Detaljnije kolega detaljnije, ovo nije dosta za sesticu
        Godiste, godiste ugradnje, predjena kilometraza, tip ubrizgavanja benzina, tip plinskog uredjaja, radi li kada se potpuno zagrije, da li uopste radi na plin ili se mometnalno ugasi itd. Ili da ga jednostavno odvezes do majstora

Comment

• Byk
          CBC Veteran
          • 24.01.2007
          • 105
          • Kragujevac

1998 godite je auto sa plinom je mozda preso oko 12000 km.Plin ugradjen pre oko godinu ipo dana,Ubrizgavanje preko karburatora ne znam koji je tip.Znas kako ja auto pallim na benzin pa kad predje 2500r/min on sam prebaci na plin.Auto iso skroz normalno i ja otiso do drugara bio kod njega nekih 15 min i ja da upalim na benzin on skroz normalno radi kad treba da prebaci na plin on se ugasi.Znaci uopste ne radi na plin kao da mu je neko iseko dovod plina.Ja proverio sva creva sve mi izgleda normalno.Ne znam sta bi moglo da bude.A plinsko boca je puna.
          vectra 2.0 DI
          kangoo 1.9D

Comment

• nijebitno
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2006
            • 629
            • Modrica

Trebao bi da provjeris da li auto hoce raditi na plin kada se potpuno zagrije, mada bih iz prilozenog rekao da nece, i da li si potpuno siguran da je boca puna, pogledaj na onoj kazaljki ako je imas na multiventilu.

Sljedece sto treba da provjeris je kada prebacis na plin da li dobijaju napon elektroventil koji prekida dovod plina(onaj sa sto je obicno sa filterom) a takodje i onaj namotaj(spulna) ili kako ga vec zoves na isparivacu. Ako i dobijaju napon to ne znaci da rade. Da li rade obicno se osjeti po jasnom zvuku pri prebacivanju na plin, ako ne rade nece se cuti nista ili nece biti bas jasan ostari zvuk. Podrazumijeva se da slusas u neposrednoj blizini ventila a ne iz kabine. U stvari mozes prvo da zvucno pokusas ustanoviti da li rade pa onda da provjeravas napon.

Da li se gasenje desava tacno na broju obrtaja kada je prije prebacivao na plin?

Comment

• Byk
              CBC Veteran
              • 24.01.2007
              • 105
              • Kragujevac

E pa ljudi moji kao da je duh u ovim mojim kolim.Ja jutros da ih upalim ona sve normalno.Ja na plin ona sve normalno kao da nista nije bilo.Znaci auto radi isto kao i pre bez ikakvih problema.
              vectra 2.0 DI
              kangoo 1.9D

Comment

• nijebitno
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2006
                • 629
                • Modrica

Pazi samo da ga ne ureknes

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

I nije karburator nego SPI
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Byk
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2007
                    • 105
                    • Kragujevac

SPI = single point ingnition????
                    vectra 2.0 DI
                    kangoo 1.9D

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Odgovor je tačan...

https.autogas.rs

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

odgovor je netacan
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• BARTONE
                          CBC Senator XXL
                          • 25.09.2006
                          • 398
                          • Bor

@rank
                          tacno je da je odgovor netacan

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Šta je tačno da je netačno a tačno je da nije tačno?

SPI=Single point ili šta?

https.autogas.rs

Comment

• DraxNS
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2006
                              • 520
                              • Bačka Palanka
                              • Peugeot 307 SW

Ajd da se i ja nadovezem na ovu temu.

Vec 4 ili 5 puta mi se ladno ugasio auto na plinu. Posle nije hteo ni na benzin da upali.

Ali da pobrojim relevantne (meni poznate) stavke:
                              -1. Toyota Carina E 1600 ccm 16v injection '93god
                              -2. TNG Lovato skoro sredjivan za famozni atest, zamenjeno valjda sve osim boce (to Dora zna najbolje )
                              -3. Ovaj "noviji" datum (letnji) mozemo uzeti kao TNG rebirth od tada presao recimo 1000 km
                              -4. TNG inicijalno ugradjen pre 3 do 4 godine i recimo da je auto presao do 10000 km na plin ukupno
                              -5. Trenutna kilometraza ~204000 km

Simptomi:
                              Kao prvo poceo da se gasi auto iz cista mira i to uvek na kocenju (semafor) tj. laganom zaustavljanju. Nakon toga je bilo nemoguce upaliti auto, razlog naknadno otkriven > crko akumulator.
                              Zamenom akumulatora resen problem verglanja ali ne i gasenja auta. Nakon ove zamene (pre par dana) auto se opet 2 puta gasi u toku voznje i oba puta opet u zaustavljanju. Uz to, pocela je da se pali lampica koja pokazuje motor na kokpitu.
                              U Go.Ta.Car Toyota ovlascenom servisu mi je receno da ta lampica signalizira: previse goriva/premalo vazduha/pojavu viska ulja. Sugerisano da ima veze sa TNG instalacijom ali nije obavezno.

Auto sasvim regularno upali na benzin, radi x vremena na TNG i tako se povremeno ugasi prilikom zaustavljanja, znaci NE naglog kocenja.. vec normalnog usporavanja kod npr. pesackog ili semafora. Poslednji put kad se ugasio, jedva ga upalih na bezin.. znaci bilo je par duzih verglanja uz pazljivo "pumpanje" gasa i tek iz 3. pokusaja uspeh da upalim auto. Od tada opet radi normalno.
                              Svaki put kad se ugasio je bio na TNG. Motor je bio i hladan i zagrejan tj. radio manje od 5 odnosno vise od 15 minuta, zavisno od slucaja.

Kao dodatni simptom mogu da primetim uvecanu potrosnju ulja tj. od zamene ulja i filtera dolio sam ukupno oko 1,5l ulja a i dalje mi na kontrolnoj sipci za ulje ne pokazuje ni min. Prilikom zamene sipano 3,5l ulja, od onda proslo vise od godinu dana i predjeno 2 do 3000 km.

Predlog iz gore pomenutog servisa je ili da se naspe neki aditiv u pun rezervoar goriva... pa da se tako vozi dok se to gorivo ne potrosi kako bi se ocistile sve dizne, kanali,stavec i/ili da se zamenu uljni dihtunzi (ili sta vec) na karikama (negde na motoru ako nisu karike..).

Moram da priznam da auto vozim 98% vremena na plin i da na benzin samo palim i da ne cekam bas previse nakon paljenja da prebacim na TNG, ali kontam da tako radi velika vecina nas

Svaka pomoc dobrodosla.

Comment

Working...
                              X