F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Red Bull kažnjen zbog incidenta u pitlejnu

Točak koji je odpao sa Webberovog bolida pogodio je kamermana u pitlejnu.

Red Bull će zbog nesigurnog puštanja Marka Webbera iz boksa morati da plati 30 000 evra. Naime, mehaničari nisu lepo montirali zadnji desni točak na Webberovom bolidu, koji je odmah odpao i tako udario kamarmana FOM-a u ledja.

Takodje, kažnjena je i ekipa Force Indije koja će zbog nesigurnog puštanja Paula di Reste, zbog čega se on umalo nije sudario sa Jeanom-Ericom Vergnom, morati da plati 5000 evra.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Allison definitivno u Ferrariju

Španski dopisnik je siguran da James Allison ide u Ferrari

Britanac Allison se povukao sa svoje pozicije Lotusovog visoko-cenjenog tehničkog direktora ranije ove sezone, i od tada se o njegovom narednom potezu intenzivno priča u padoku.

Ali Manuel Franco, dopisnik za španski AS, izveštava iz Nurburgringa da Allison definitivno ide u Italiju.

"AS je siguran da je Allison potpisao za Ferrari. McLaren je želeo da on zameni Paddy Lowea, ali on (Allison) je odabrao da ode u Ferrari."

Franco je rekao da je Allison trenutno šest meseci, pod ugovorom, u odlazećoj fazi.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ovaj sniper se godinam dopisuje sam sa sobom

Posle najmanje 20 godina sam prvi put odgledao F1 od početka do kraja i to reprizu Sumnjam da da je trka bila uveče
        Razlog zašto nisam gledap 20 godina je monotonija što ova trka svakako nije bila. Čak je i jedan točak otpao, srećom bez težih povreda.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Steta je sto nisi pogledao proslu trku gde se napucalo toliko guma da to nije normalno
          E sad Dora...monotonija....sta to znaci?
          Iskreno da ti kazem...toliko ljudi prati fudbal i na skoro svakom sportskom kanalu je neka utakmica.Jesam nekad trenirao i igrao za neke klubove ali mi je F1 neprikosnovena...barem meni.

F1 pratim od malih nogu...svaka trka je sama za sebe...posebna.
          Kada bi samo pokusao malo da zagrebes i da udjes dublje u svet F1...veruj mi da bi se iznenadio.
          Koliko vozaci maximalno moraju biti fizicki a posebno psihicki pripremljeni, i kakve sve sile telo mora da im istrpi...a da ne pominjem da samo tokom jedne trke svaki vozac izgubi od 2-4kg.
          Covek iste gradje kao sto je "pilot" F1, koji se 4 puta nedeljno rekreaciono bavi nekim sportom (fudbal, kosarka, rukomet...)...mogao bi najvise da izdrzi u kokpitu F1, devet krugova voznje.Nakon toga bi izgubio svest.
          Svaki pilot F1 je vrhunski spremljeni sportista koji trenira minimum tri discipline (trcanje, teretana, biciklizam, plivanje, borilacki sportovi, kondicioni treninzi....), zato nije ni cudo sto kazu za vozace F1 da su posle pilota najzdraviji ljudi i u najjacoj kondiciji.
          Takodje pravila nalazu da svaki vozac mora biti u stanju da sam izadje iz vozila u roku od 5 sekundi, ne pomerajuci nista osim volana, sto je od izuzetnog znacaja za vozaca.Takodje taj isto volan kosta minimum 50.000 dolara...u zavisnosti od timova i njegove slozenosti.On mora da bude izuzetno cvrst i da izdrzi ogromnu snagu.
          Ne znam da li znas ali "legendarni" Sena je poginuo tako sto mu se sipka volana zabila u vrat...jer je volan tokom voznje pukao.
          On je podneo zahtev FIA-i da se odobri da mu se produzi sipka volana.FIA je odobrila i na sam dan trke je to odradjeno, sto je bila fatalna greska.
          Ali necemo sad o tome.

Performanse F1 su zadivljujuce.
          Verovao ili ne, F1 je ubedljivo najskuplji sport na svetu.
          Jedan F1 tim, moze da potrosi i vise od 10 miliona dolara po trci.
          Cena jednog bolida je oko 2.5 miliona dolara.Naravno, veoma skup deo je motor.
          Motor je fenomenalno delo inzenjera F1.On mogu da razviju i do 18.000 o/m i naravno da proizvedu do 800 KS.
          Samo par godina unazad, motori F1 su se vrteli iznad 21.000 o/m i imali su skoro blizu 1000 KS.
          F1 je takodje i fascinantna po tome sto se koristi gorivo od samo 100 oktana.
          Minimalna tezina F1 je 640kg.Veruj da svaki dodatni gram moze napraviti veliki problem u ovom sportu.Zato se u F1 ne gledaju samo minute, sekunde, desetinke...vec i hiljaditi delovi sekunde.

F1 je izuzetan sport i ni po cemu (verovao ili ne) nije standardna.Svaki deo na njoj je poseban...bas kao i F1

Pisao bih ti mnogo o ovome....ali cemu sve to ako ne pratis redovno F1.
          Ako ikad budes imao prilike da uzivo pratis F1....veruj mi, neces zazaliti.
          Fenomenalan osecaj.
          Last edited by Pro FX-Sniper; 09.07.2013, 15:51.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Tačno je da je s vremena na vreme bilo monotono i bez mnogo preticanja (nešto kao u fudbalu na svetskim prvenstvima u to vreme sa malo golova, pa 1:0 bude veliki rezultat).
              Pre izmena sa DRS-om i KERS-om uzbudljiva je bila turbo era (osamdesetih) sa manje preticanja ali ih je bilo.
              Sada je takođe slično tom dobu i po tome što postoji nekoliko izuzetnih vozača koji mogu da pobede na svakoj trci (kao i nekad, Sena, Prost, Mensel, Pike ...). Šumaher je jedno vreme utupeo F1 (Hakinen je bio dobar takmac ali posle njega se čekalo na Alonsa i bolje bolide drugih, osim Ferarija) ali je tako bilo i ranije kada je jedan tim mnogo odskakao od drugih, na primer: početkom i sredinom osamdesetih (Meklaren), početkom devedesetih (Vilijams) ...
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Eto, da nisam ovo napisao ti bi još pisao samo izveštaje sa trka
                Onaj Sri je znao da ode sa roštilja, pogleda trku pa se vrati a sad ne zna dva slova da napiše ovde
                Sve se bre ulenjilo...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ma druze moj....nisu ovo izvestaji...nego kako da ti objasnim sta osecam dok gledam F1?
                  Ti nisi svestan na koji nacin dozivljavam F1....
                  Pa od malih nogu pratim Formulu...bio sam na nekim trkama....ti ne mozes shvatiti kakav je osecaj stajati na oko 50-ak metara od bolida i osecati kako se trese tlo pod nogama, kakav je osecaj kada na startu vristi skoro 20.000 "konja", za koliko sekundi dostigne brzinu od 100, 200, 300.... km/h, i za koje vreme sa 300 i nesto km/h, uspe da se zaustavi za malo jace od stotinu metara.Sve to ne moze da se niti isprica, niti docara dok to ne osetis uzivo.

E zato je meni svaka trka posebna i zato sa takvim odusevljenjem pratim F1.

U pravu je expendable....i meni je pre bila zanimljivija....ali i dan danas u meni je isti zanos za njom.

Hebi ga...takav sam.

Nije meni ovde nikakav problem pisati vesti o F1....i kada sam u najvecoj frci, nadjem vremena da ove vesti podelim sa vama.

Sve su to "suvi profesionalci" (mislim na vozace)...pa cak i onaj najgori u F1 je veoma daleko od nekog ko vozi bilo gde osim u F1.
                  Svaka cast GP-u, RALLY-ju, ostalim vrstama formule....ali za mene....samo je jedna F1.
                  Ona je sam vrh...tj. "Zenit" automobilizma.

Ona je sve samo ne "standardna"...kao sto sam vec napisao u prethodnom postu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Ruski bankar spašava Sauber

Kako je već poznato, Sauber je u velikim finansijskim problemima.

Nico Hulkenberg od maja meseca nije dobio svoju platu, dok je tim privremeno prestao sa razvojem bolida C32. Ipak, šef tima Monisha Kaltenborn veruje da je ovim mukama došao kraj.

"Uskoro ćemo objaviti ime novog sponzora", kazala je ona.
                    Kako prenosi Bild, Sauberov spasilac mogao bi da bude jedan od najbogatijih ljudi Rusije, Boris Rotenberg. On je suvlasnik SMP banke i u bliskoj je vezi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Lotus potvrdio pregovore sa Hulkenbergom

Eric Boullier je potvrdio da je Hulkenberg jedan od kandidata za mesto u timu.

Lotus se odlučio na ovakav potez jer se suočava sa mogućnošću da ostane bez svog najboljeg voazača, Kimija Raikkonena. Eric Boullier bi trebalo da se sastane sa Kimijevim menadžerom ove nedelje kako bi razgovarali o nastavku saradnje.

Sa druge strane, Nico Hulknebreg bi uskoro mogao da postane slobodan agent, jer ga Sauber nije platio za predhodna dva meseca.
                      "U kontaktu sam sa Nicom", izjavio je Boullier, koji je pritom dodao da je i Paud di Resta jedan od kandidata za mesto u timu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Ferrari podržava Massu

Italijanski tim potpuno će podržati svog vozača koji u poslednje vreme ne donosi željene razultate.

Posle dobrog starta sezone, Massa je na poslednje četiri trke zabeležio samo 12 poena. Brazilac je odustao od trke u Nemačkoj posle samo četiri kruga kada se nalazio na šestom mestu.

"Naravno da ćemo stati iza našeg vozača. Uvek sam govorio da imamo puno poverenja u Massu. Znamo da je situacija dosta kritična i da su ovo teški trenuci za njega. Pored toga mi moramo da ga podržimo i brzo vratimo u ritam, kako bio ostali u borbi za konstruktorsku titulu", kazao je Domenecali.
                        "Uveren sam da ću i naredne sezone biti ovde. Mislim da imam dobre šanse da ostanem u Ferrariju. Moram da se fokusiram na trke kako bih imao što bolje rezultate", dodao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Pirelli u Madjarskoj sa agresivnijim gumama

Italijanski dobavljač promenio je specifikaciju guma za VN Madjarske.

Kao što je ranije bilo objavljeno, Pirelli je trebao da se na trci u Madjarskoj dostavi medijum i tvrdu komponentu guma. Pošto se nova meka guma odlično pokazala na trci u Nemačkoj, koja je bila vožena u toplim uslovima, Pirelli se odlučio da je uvrsti i za VN Madjarske.

"Mislim da ćete u Madjarskoj videti istu kombinaciju guma kao u Nemačkoj. Odlučili smo se da na stazi Hungaroring donesemo meku i medijum komponentu. Ova kombinacija pneumatika je bolja u odnosu na izbor super-meke i meke gume, gde bi timovi na kraju trke imali velikih problema", kazao je Hembery.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

FB fanovi biraju novog vozaca RB

Red Bull tim u F1 takmičenju zamolio je svoje fanove da im putem Facebook stranice pomognu u izboru novog vozača za sezonu 2014.

Nakon najave da se Mark Webber povlači iz Formule 1, u Red Bullu uveliko razmatraju ko će pored Sebastiana Vettela činiti tandem vozača za 2014. godinu.

Šef tima, Christian Horner suzio je listu na tri imena. Pored Kimija Raikkonena, u igri su i dva vozača tima Toro Rosso, Australijanac Daniel Ricciardo i Francuz Jean-Eric Vergne.

U akneti koju je na svojoj Facbook fan stranici organizovao Red Bull, Raikonen za sada ubedljivo vodi ispred Rikarda, dok je Vergne na trećoj poziciji.

Ostaje da se vidi da li će se konačna odluka rukovodstva tima poklopiti sa željama navijača, odnosno u kojoj meri će Red Bull poslušati glas svojih fanova, s obzirom da na izbor vozača odlučuju i brojni drugi kriterijumi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Horner potvrdio kandidate za Webberovo mesto

Raikkonen, Ricciardo ili Vergne? Neko od njih će postati novi Red Bullov vozač

Šef Red Bulla, Christian Horner potvrdio je dana za Webberovo mesto u timu postoje tri kandidata. Daniel Ricciardo i Jean Eric Vergne iz Toro Rossa kao i šampion iz 2007. godine i trenutni vozač Lotusa Kimi Raikkonen.

Kada je upitan od strane oficijelnog sajta F1, da li bi Red Bull trebao da uzme vozača iz svog junior tima, Horner je izjavio: "Red Bull je šampionaski tim, i mi želimo da dovedemo najboljeg vozača".

"Ako bilo ko od vozača iz juniorskog tima bude došao u Red Bull, to će biti isključivo zbog zbog njegovh zasluga. Sada oba vozača imaju priliku da zasijaju, ali mi takodje gledamo i na druge vozače koji su na raspolaganju. Naravno, oba vozača Toro Rossa su kandidati, ali i još jedan ili dva vozača kojima ističe ugovor na kraju ove godine".

Kada je upitan da li postoji još koja opcija za Red Bull, Horner je odgovorio:"Ima mnogo vozača kojima ugovor ističe na kraju godine, ali sveli smo spisak na samo tri - dvojac iz Toro Rossa i Kimi", završio je Horner.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Alonso godinu dana bez pol pozicije

Fernando Alonso godinu dana nije bio na pol poziciji

Fernando Alosno je poslednji put osvojio pol poziciju pre godinu dana, na VN Nemačke 2012. godine, na kojoj je i pobedio.

Tokom proteklih godinu dana, Španac nije uspeo da osvoji ni jednu pol poziciju, a loša startna mesta sa kvalifikacija nadoknadjivao je trkačkim strategijama, boljim i stabilnijim trkačkim tempom svog bolida i svojim umećem.

Od kako se pridružio Ferrariju, 2010. godine, uspeo je samo četiri puta da se nadje na pol poziciji, dok je za to vreme, njegov glavni rival Sebastian Vettel to uradio 34 puta.

Iako je čak tri puta pobedjivao na VN Nemačke, više od bilo kog aktuelnog vozača, teško da će svoju četvrtu pobedu na VN Nemačke zabeležiti ovog vikenda.

Comment

Working...
                                X