F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Ross Brawn napusta Mercedes na kraju sezone?

On bi trebalo da sve svoje dužnosti preda Paddyu Loweu.

Ovu informaciju preneo je Sport Bild a kao sledeća stanica za ovog Britanca spominje se McLaren, koji će 2015. godine preći na Hodnine motore.

"Ne znam odakle se pojavila ova priča. Kod nas se još ništa nije promenilo", kazao je Niki Lauda.
    On je dodao da oni trenutno pregovaraju sa Brawnom, ali da odluka još nije doneta i za sada on ostaje na čelu Mercedesovog tima.
    Sa druge strane Sport Bild navodi da bi njega na vodećoj poziciji u Mercedesu trebao da zameni Paddy Lowe. Takodje pojavila se informacija da je Brawn u Koreji rekao vodećim ljudima da ima nameru da napusti tim.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Alonso: Hulkenberg je odlično vozio

Vozač Ferrarija imao je samo reči hvale za Nica Hulkenberga.

Nemac je u trku krenuo sa sedmog mesta, ali je kroz cilj prošao kao četvrti. Posle veoma velike bobre u samom finišu trke, Hulkenberg je uspeo da zadrži svoju poziciju na stazi i tako zabeleži najbolji rezultat za tim u ovoj godini.

"Nico je vozio odlično i zaslužio je ovo mesto. Njegova trka je bila fantastična. Sauber je bio veoma dobar ovog vikenda i oni su odradili dobar posao. Takodje, imali su dobar rezultat i u Monci", kazao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Grosjean molio da mu tim vrati poziciju

Ovu informaciju nam je preneo šef Lotusovog tima Eric Boullier.

Oba vozača Lotusa imali su direktan okršaj na stazi, gde je Kimi Raikkonen bio uspešniji od Romana Grosjeana. Kimi je u finišu trke uspeo da obidje Romana na stazi, ali je Francuz odmah pokušao da vrati poziciju. Ipak, njega je u toj nameri omeo vatrogasni džip, koji se čudno pojavio na stazi posle izbijanja požara na Webberovom bolidu.

Roman je zbog toga tražio od šefa tima da mu se vrati pozicija u trci, ali mu je Boullier kazao da mora da se trka protiv Raikkonena ako je želi nazad.
        "Roman je bio uznemiren jer je napravio malu grešku na restartu trke, kada ga je Kimi obišao. To je bilo normalno. Grosjean je preko radija molio da mu se vrati pozicija, ali mi smo znali da je on bio frustriran zbog situacije na stazi" izjavio je šef Lotusa.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Di Resta nije siguran da li ostaje u Force Indiji

Paul di Resta priznao je da mu je budućnost u Formuli 1 neizvesna.

Škot je 2011. godine debitovao u Force Indiji, ali je skoro uvek tražio neki bolji angažman. U ovoj sezoni, na poslednjih nekoliko trka, di Resta je napravio nekoliko greška i tom prilikom ostao je bez bodova.

"Ja sam bio kriv za greške. Izvinio sam se timu. Moja budućnost u Formuli 1 je neizvestna. Moraću da sačekam kraj sezone i da vidim šta će se sve desiti", kazao je di Resta.
          I šef tima Bob Fernley kazao je da odluka o vozačkoj postavi nije u njegovim rukama.
          "To će odlučiti Vijay Mallya i ostali vlasnici tima. Svi ćemo mi sesti na miru posle VN Indije i glavna tema biće odabir vozača za narednu godinu", izjavio je Fernley.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Sauber ne zeli Barrichella u timu za narednu sezonu

Ovo je potvrdila šefica tima Monisha Kaltenborn.

Pre nekoliko dana, šefica Saubera otvorila je mogućnost da bi Rubens Barrichello možda mogao da se nadje u njihovom timu. Ipak, ona je u nedelju kazala da ta opcija nije realna.

"Barrichello neće voziti za naš tim naredne sezone. Možda je bolje tako kada rasčistimo stvari", kazala je Kaltenborn.
            Sa druge strane Rubens je preko svog Tviter naloga kazao da ako postoji neka dobra prilika onda može da se vrati u najbrži cirkus.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Paul Hembery se izvinio Alonsu

Šef Pirellija izvinio se za oštre komentare koje je uputio vozaču Ferrarija.

Fernando Alonso je posle trke u Koreji uputio oštre komentare na račun Pirellijevih guma, na šta ni šef Pirellija nije ostao dužan.

"Mogu samo da kažem da je on mogao da ima četiri titule šampiona kada bi znao da izvuče maksimum iz pneumatika", kazao je Hembery.
              Brazilske novine O Estado de S.Paulo izveštavaju da su se Alonso i Hembery susreli i uputili izvinjenje zbog ovakvih prozivki.
              "On je priznao grešku i izvinio se", pisalo je u ovom listu koji je naveo da je Paul Hembery prvi prišao Fernandu Alonsu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Maldonado možda ostane kod kuće naredne sezone

Pastor Maldonado bi više voleo da ostane kod kuće naredne sezone u slučaju da nema dobar bolid.

Venecuelanac je 2012. godine pobedio na VN Španije, ali sada tim se suočava sa svojom najgorom sezonom.

"Meni je potreban pristojan bolid kako bi uživao u trkama. Trenutno proživljavam loše trenutke i potrebna mi je dodatna motivacija kako bi na najbolji način odradio posao. Da budem iskren, ne želim da budem u Formuli 1 i da se ovako mučim, radije bih ostao kod kuće. Voleo bih da naredne sezone imam bolji bolid", kazao je Maldonado.
                "Nisam ovde da bi se borio sa Bottasom na stazi. On je dobar vozač ali mi nije meta. Želim da se trkam sa većim timovima. Kada sam u Barseloni imao šansu za pobedu ja sam je u potpunosti iskoristio", dodao je on.
                Zbog smrti Huga Chaveza, Maldonado nije sigran da li će se naredne sezone naći na gridu.
                "Nadam se da ču i sledeće godine biti ovde. Sve zavisi od finansija. Prošle godine sam imao pobedu a ove nisam ništa uradio. Još se ništa ne zna", kazao je vozač Williamsa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hulkenberg sve bliži Lotusu

Dobre vožnje u Sauberu sve više približavaju Hulkenberga u tim iz Enstona.

Nico Hulkenberg je jedan od najtežih vozača na gridu, što bi prema nekim procenama moglo da bude kriterijum za dobijanje mesta u Lotusu. Sledeće godine bi prema nekim procenama mogla da se smanji granice za težinu vozača, ali šef Lotusa Eric Boullier kaže da za njegov tim to neće biti problem.

"Mi više gledamo talenat i potencijal vozača nego li razliku u nekoliko kilograma. Imamo poverenja u naš razvojni tim i nadamo se da će naš bolid naredne sezone biti konkurentan", kazao je Boullier.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Kimiya Sato treći vozač Saubera u Japanu

Ovaj Japanac imaće ulogu test vozača na trci u svojoj zemlji.

Sato će pored ovoga odraditi i pravolinijski test 18. oktobra u Vairanu. On je već vozio bolid Saubera na testu mladih vozača na Silverstonu, a pored toga tim ima nekoliko japanskih partnera kao što je NEC.

Japan od ove sezone nema svog vozača u Formuli 1 jer je Kamui Kobayashi ostao bez angažmana. On je upravo napustio tim Saubera sa kojim je na trci u svojoj zemlji stigao do trećeg mesta.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Red Bull koristi KERS kao zamenu za sistem kontrole proklizavanja?

Ovo je još jedna teroja koja bi mogla da objasni dominaciju Sebastiana Vettela i RB9 bolida.

Na trkama u Singapuru i Koreji Red Bull je izjavio da oni koriste napredne mape za kontrolisanje motora kako bi postigli efekat elektronskog sistema za kontrolu proklizavanja koji je zabranjen od 2009. godine.

List El Confidencial navodi da je Adrian Newey iskoristio KERS sistem na nekin način kako bi poboljšao kontrolu proklizavanja. Priča se da je KERS povezan sa senzorima na ogibljenju dok je motor ubačen u mod štednje energije. Baš zbog ovoga sumnja se da Red Bull ima čestih problema sa sistemom za povraćaj kinetičke energije.

P.S. jedno je sigurno, a to je da Red Bull ima nesto sto drugi nemaju...ne kazem da je zabranjeno, ali Vettel nije toliko bolji vozac od Alonsa, Hamiltona, Raikkonena...

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Alonso: Treba mi cudo kako bih dosao do titule

Španac ne sme da trku u Japanu završi ispod osmog mesta ako želi da idalje ostane u borbi za titulu.

"Da ste pričali nekom koji tek sada počinje da gleda Formulu 1, da vozač u crvenom bolidu sa plavom kacigom ima još šanse za osvajanje titule, on bi vam rekao da je to pravo čudo. Mi to čudo činimo već na 15 trka i pokušaćemo da ga što duže održimo u životu", kazao je Alonso.

Posle serije od tri druga mesta, Fernando Alonso je trku za VN Koreje završio na šestoj poziciji.
                        "Ti rezultati su bili upravo to čudo koje sam spominjao. Mogli smo veoma lako da budemo treći, četvrti ili peti. Trka u Koreji je bila realnost i mi ćemo se idalje truditi da ostale trke završavamo na podijumu. Mi moramo da budemo realni, što znači da je na kvalifikacijama na Suzuki naš domet je izmedju petog i osmog mesta. Trka je ipak nešto sasvim drugo" dodao je vozač Ferrarija.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Hulkenberg zeli odluku Lotusa do kraja oktobra

Nemac želi da do kraja meseca zna svoj status u Lotusu.

Nico Hulkenberg ne želi da mu se ponovi situacija sa kraja 2010. godine, kada je u poslednjem momentu bio izbačen iz Williamsa i tako ostao bez tima u narednoj sezoni. Pošto je on već u dubokim pregovorima sa Lotusom, Hulkenberg želi da do kraja meseca zna svoj status u ovom timu.

"Želim da znam na čemu sam oko angažmana u Lotusu. Ta informacija mi je potreba do kraja ovog meseca, jer ću tada donositi neke odluke. Imam negativno iskustvo kada sam čekao razvoj situacije iz 2010. godine i ne bih voleo da mi se to ponovi", kazao je Hulkenberg.
                          Ako se on i Lotus dogovore, ovo će biti četvrti tim za Hulkenberga u poslednjih pet godina.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Kovalainen vozi na prvom treningu u Japanu

Heikki Kovalainen dobiće priliku da vozi bolid Charlesa Pica.

Heikki Kovalainen je poslednji put vozio bolid Caterhama na prvom treningu za VN Belgije, a ova vožnja na Suzuki biće mu peta u ovoj sezoni. On se ranije pojavljivao na treinzima u Bahreinu, Španiji i Italiji.

Charels Pic će na ovoj trci imati kaznu od pomeranjem za deset mesta na gridu, zbog treće opomene koju je dobio na VN Koreje.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Maldonado kontaktirao Lotus?

Pastor Maldonado želi da se sa svojim sponzorom preseli u Lotus.

Kako prenosi Auto Motor und Sport ovaj Venecuelanac je napravio prvi kontakt sa Lotusom u želji da zameni Kimija Raikkonena koji odlazi u Ferrari. Priča se da je Maldonado izgubio stpljenje sa Williamsom i željan je da u narednoj sezoni ima bolji bolid.

"Ugovor koji imamo sa kompanijom PDVSA je neprobojan", kazao je Williams koji je naredio svojim advokatima da ponovo pregledaju ove papire.
                              Auto Motor und Sport prenosi da ovaj dogovor vredi 35 miliona evra godišnje i ističe na kraju 2015. godine.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Jedna DRS zona na Suzuki

Ovo je drugi put ove sezone da na stazi imamo samo jednu DRS zonu.

Za stazu Suzuka predvidjena je samo jedna DRS zona koja će se nalaziti na startnom/ciljnom pravcu, dok će detektovanje vozača biti ispred 16. krivine. U donosu na prošlu godinu, DRS zona duža je za 100 metara.

Comment

Working...
                                X