Prognoza rezultata trke F1 - tip za kladionicu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Pozdrav Tebi, uvek si dobrodošao, pozdrav i ostalima, naravno. Pogledao sam prognoze, sve su dobre, kad bih stvarno išao u kladionicu, svaki od ovih tiketa bih uplatio.

Ako ste obratili pažnju na rezultate kvalifikacija, videli ste da su prvih 9 spakovani u 0,569 sek. Kao da voze Moto 3. Ko će najbolje povući od starta i izbeći kontakte sa rivalima, zidovima i ogradama, videćemo uskoro. Toto Volf veli da su njegovi vozači "postali neprijatelji".

Šta će doneti "radio tišina"? Ko može (uspešno, kvalitetno) da upravlja ovakvim visoko-tehnološkim čudima i barata svim onim dugmićima dok zidovi proleću pored njega na centimetar? Previše pitanja, jel' da.

Imam utisak da Alonso uživa simpatije većine ovde prisutnih i da bismo voleli da ga vidimo bar u prva 3, a mišljenja sam da je njegovo mesto realno 4. ako je sve u redu.

1. Hamilton
    2. Rikardo
    3. Alonso
    4. Rozberg
    5. Botas
    6. Raikonen
    7. Masa
    8. Magnusen
    9. Baton
    10. Kvjat

U ovom momentu mi deluje teže za tip nego Monte Karlo.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Potpuno si u pravu...mnogo dugmica a prolaze bukvalno na par cm od zidova (da ne preteram i ne kazem mm...mada ne verujem da bi i tu pogresio).
      Sto se tice radio tisine....ne znam.U pravu je Berni kada kaze da treba vozac da se bori i da odlucuje sta, kako i u kom momentu da odradi, ali je preterao sa pravilima. Cinjenica je da F1 svake godine uvodi nova pravila (prim. prev.-menja), ali ponekad pomislim da ni Berni vise ne zna sta hoce...doduse svi znamo da je nezajazljiv kada je novac u pitanju.

Sto se tice Mercedesa, ne znam Boki da li si juce video "blagi" pozdrav njih dvojice (Ham-Ros).Nema sumnje da je Mercedes ove godine najbolji i da ce (po meni) njihovi vozaci biti prvi i drugi.
      Vatreni sam navijac Ferrarija i uvek sam uz njih i kad je najteze...ali realno...ove godine mogu samo Alonsu (kome i nisam nesto naklonjen) da zahvale. On ih je puno puta "izvukao".

A za par minuta pocinje "cirkus" .....ajmo da uzivamo
      You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

E pa gospodo...ne znam sta da vam kazem.
        Sto se mene tice, izgleda sam jedino pogodio Hamiltona, Raikonena i ulazak sejfti kara
        S' obzirom da sam ostao bez slike 17 krugova pre kraja ( kao i uvek SBB je zakazao), dobro je da sam bilo sta odgledao.
        Iako ne volim pistu i Singapuru, moram reci da je danas bila zanimljiva na momente...makar za mene.

Ajde da na brzaka preletim trku.....

Iskreno, nisam ocekivao da ce Rosberg imati problema sa menjacem, tj. da ce startovati poslednji. Alonso me je prijatno iznenadio na samom startu trke kada je dosao na drugo mesto kao i Baton na sedmo. Masa i Botas kao i uvek veoma veoma dobri, bez obzira sto je Botasa izdao auto na samom kraju. Takodje cestitke i Perezu. Sto se tice ulaska sejfti kara na stazu, mogu da kazem da je upravo to i trebalo da se desi da bi se malo podigli na noge. Rikardo je veoma dobar kao i uvek a Fetel me je odusevio. Nisam uopste ocekivao da ce zavrsiti trku sa tim motorom ali eto...prevario sam se. Sto se tice Raikonena-klasika.
        Koliko je Mercedes nadmocniji od konkurenata, videli smo nakon restarta kada je Hamilton odlicnom voznjom (prim. prev.- niskim letom ), dosao do 21sec prednosti. Necu da pljujem Sutila, jer da nije bilo njega, mozda bi trka bila monotona

Gospodo....toliko od mene a mi se vidimo za dve nedelje

Comment

• Cp6uH
          CBC Senator XXL
          • 22.09.2008
          • 553
          • Beograd
          • Corolla TSn

Ja pogodih samo Rikarda i Alonsa, trka sa brdo dešavanja ono što mi je ostavilo najviše u sećanju Vergne u poslednjim krugovima, Perez isto dobar. Alonso i Raikonen kao da nisu hteli da rizikuju sa duelima, Red Bull odličan mogli su bolje samo sa Rikardom na drugom mestu.
          Opet jedva čekam sledeću trku

Edit
          Zaboravio sam na Viliams koji je sve odradio kako je mogao, Botas jednostavno nije više imao gume jer Pirelli kad otkaže tako bude, Masa dokle god ne mora da obilazi nekog direktno na stazi uspešno odrađuje trku
          Last edited by Cp6uH; 21.09.2014, 18:40.

Comment

• jevrem
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2006
            • 948
            • Smederevska Palanka
            • A4 2.0TDI quattro

Ubode ja Rikarda i Masu
            Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
            Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Ovo je super napisano:
              Originally posted by expendable View Post
              ... dosta, i ovo je nerealno jer bar jedan od njih ne završava i bar jedan ispada iz prvih 7, ali ostalih 5 bi moglo po sličnom poretku da budu u TOP 5.
              Niko nije predpostavio da će Rozberg biti taj. Teoretičari zavere pominju da Rozberg treba da vrati dug Hamiltonu, te da je Red Bul u tajnosti promenio Fetelov agregat. Kako god bilo, Hamilton je demonstrirao ogromnu nadmoć Mercedesa sa 3 sekunde po krugu. Vernije i Perez odlični!

Ovo stoji:
              Originally posted by Boki Ar View Post
              ... Alonso.., a mišljenja sam da je njegovo mesto realno 4. ako je sve u redu.
              Repriza ima noćas na SK1 u 03:15, malo je kasno ali mi se čini da ću da gledam. Sve u svemu, dobro se družimo ovde, vidimo se za 2 nedelje u Japanu.

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Naravno!
                Solidne prognoze. Malo smo isforsirali Alonsa ali je očigledno da je RB bio bolji ovaj put.
                Za Fetel-a sam bio konzervativan jer je (zvanično) vozio sa izanđalim petim motorom inače ovo je "njegova staza" pa nije iznenađenje što je drugi (mislim treći, da Rozberg nije odustao).
                Vilijams je ipak dobar i na ovakvim stazama i bio je bolji na trci (tek koliko da ne pređu Alonsa inače bar na nivou Ferrari-ja ili za nijansu bolji).
                Nisam hteo da ih potcenim ali svakako nisu bili konkurentni kao u Monci ili Belgiji (na pravcima najbrži od svih).

P.S.
                Vidimo se par dana pred Japan.
                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Evo nas u Japanu. Posle sat vremena prvog treninga Mercedesi su neprikosnoveni. Ako se po jutru dan poznaje - ovaj vikend je njihov. Drugi trening počinje u 07h, treći u subotu u 04, a ono što nas zanima su kvalifikacije, subota 07h.

Vidimo se...

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Tip za QP:

1. Hamilton
                    2. Rozberg - može dvoznak
                    3. Botas
                    4. Rikardo
                    5. Fetel
                    6. Alonso
                    7. Masa
                    8. Raikonen
                    9. Magnusen
                    10. Kvjat

Treba videti gde bi Baton mogao da dođe, Perez isto. Da li Lotus može u Q3? Kako god, videćemo ujutro u 07.

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Dobra prognoza!
                      Prespavah trening (a i činjenicu da je ovog vikenda trka). Nisam baš bio oran za prognoze ali pogodio bih jedno: prvih 10 iz 5 timova.
                      Ipak prvo bih omašio NIka (mada je izgleda bilo tu borbe "junačke"), pa za Vilijamse bih strefio, onda bih okrenuo Rikarda i Alonsa, itd. Za Raikonena je i ovo uspeh (to bih čak pogodio) mada je na jednom od nezvaničnih nagovestio da bi mogao biti i bolji. Ipak ostaje činjenica da je najveća razlika (makar u rezultatima) između vozača kod Ferarija i RB-a što su i ovi rezultati potvrdili.
                      Rezultat je:
                      1 6 Nico Rosberg Mercedes 1:33.671 1:32.950 1:32.506 13
                      2 44 Lewis Hamilton Mercedes 1:33.611 1:32.982 1:32.703 13
                      3 77 Valtteri Bottas Williams-Mercedes 1:34.301 1:33.443 1:33.128 16
                      4 19 Felipe Massa Williams-Mercedes 1:34.483 1:33.551 1:33.527 16
                      5 14 Fernando Alonso Ferrari 1:34.497 1:33.675 1:33.740 16
                      6 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault 1:35.593 1:34.466 1:34.075 17
                      7 20 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 1:34.930 1:34.229 1:34.242 16
                      8 22 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:35.150 1:34.648 1:34.317 17
                      9 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:35.517 1:34.784 1:34.432 17
                      10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 1:34.984 1:34.771 1:34.548 16
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

a sta cemo sa kisom?
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Bez kiše prvih 4 sa treninga će biti prvih 3 na kraju trke (recimo da jedino Hamilton i Rozberg mogu zameniti mesta; start i strategija ali sa "samo" 49% šansi) i da je Botas treći sa 80%.
                          Kiša bi dovela do zanimljivijih rezultata.
                          Hamilton bi mogao biti prvi (izvesno) a Alonso i Rikardo bi mogli da budu 2 i 3.

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Hamilton je na nezvaničnom imao "izlet" i oštećenje bolida, na kvalifikacionom je bio vrlo tačan ali ga zadnja šikana koštala dve desete... Kiša je vrlo izvesna, mokra trka će biti zanimljiva. U tim uslovima vidim Hamiltona kao pobednika.

Verovatno već znate da Fetel prelazi iz Red Bula u Ferari, da li će mu to biti motiv da juriša na bar jednu pobedu do kraja ili će se "štekovati" i tako čekati novu sezonu? Voleo bih Vaše komentare ovde...

Comment

• jevrem
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2006
                              • 948
                              • Smederevska Palanka
                              • A4 2.0TDI quattro

TRKA

1. Hamilton
                              2. Botas
                              3. Rosberg
                              4. Alonso
                              5. Vetel
                              6. Massa
                              7. Ricardo
                              8. Raikonen
                              Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                              Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Pozdrav svima....evo sad uhvatih malo vremena a Q nisam ni gledao.

1. Rozberg
                                2. Hamilton
                                3. Rikardo
                                4. Alonso
                                5. Fetel
                                6. Botas
                                7. Masa

Ako pljusne kisa....bice svasta.

Comment

Working...
                                X