F1 sezona 2007

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Originally posted by neshaoct
    Jedino sto moooooozda moze da se dogodi to je da timovi budu kaznjeni oduzimanjem bodova, ali slabe sanse i za to....
    ...i u tom slucaju, ako im oduzmu bodove, Hamilton dobija jos 3 boda, cime postaje novi sampion.

Cinjenica da je razlika izmedju spoljne temperature i temperature goriva bila veca od 10*C, ne utice na bolje performanse bolida....nisu zbog toga bili nista brzi nego inace...
    Tipicna tehnicka greska, bez namere da se nesto time dobije...jer i ne moze da se dobije...
    Ne da gresis nego nisi svestan koliko si lupio. Itekako utice, imalo je efekta i na snagu samim tim i na brzinu bolida, a tehnicke greske te vrste se ne prave slucajno i tek tako, znali su oni vrlo dobro sta moze time da se dobije, zato su i radili
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

''...i u tom slucaju, ako im oduzmu bodove, Hamilton dobija jos 3 boda, cime postaje novi sampion...''

Timovima da se oduzme...tako sam i rekao, TIMOVIMA, a ne vozacima...Uostalom, tako su i McLarenu oduzeti bodovi, a vozacima su svi osvojeni bodovi ostali...
      A, za ono da ''nisam svestan koliko sam lupio'', hajde prevedi ovaj deo :
      We know, without even enquiring, that neither team would have sought to achieve a performance advantage by such an irregularity and that the situation could only have arisen as the consequence of an operational error within the team on the day...''
      To sami kazu u McLarenu...
      Jedino ako ti znas bolje od njih...

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

U prevodu: "zaguzvali smo sa svima u F1, ne ide nam u prilog da zaguzvamo sa jos par timova, tako da cemo u cokoladni papir da uvijemo nasu izjavu da su igrali prljavo, ali, eto, necemo ih direktno optuziti za to, ali cemo ipak ocekivati od Bernija da ih lupi po usima na takav nacin da to nama odgovara. Eto, otprilike tako...

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

..a, kakve veze ima sada Berni ???
          Nece on odlucivati, vec FIA...ona pise pravila za F1...
          Ako ce ti pomoci oko prevoda : http://www.wordreference.com/definition/
          WordReference.com Dictionary
          A sad ozbiljno...ne treba tako da se zaleces i odmah za nekoga da govoris kako lupeta i sl... !

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa kad si lupio, sta drugo da ti kazem? Hladjenje, odosno temperatura goriva, je jako bitan parametar za performanse motora i ima prilican uticaj.

Osim toga, FIA u F1 igra kako Berni kaze, svidelo se to kome ili ne

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

..evo, kada ti vec neces da prevedes :
              '' Mi znamo, bez dalje istrage, da nijedan tim nije imao za cilj da postigne prednost u performansama putem ove neregularnosti, i da je ta situacija...''
              A, da mozda ovi iz McLarena nazovu tebe, pa da im lepo objasnis sta su ustvari zeleli u Williamsu da postignu....
              jer izgleda da sam McLaren to ne zna...
              Berni je zaduzen za promociju F1...odlucuje o sponzorima...o mestima na kojima ce se voziti...a FIA pise pravila...a tamo je glavni Max Mozli...
              Cak je Berni sebi dozvolio da kaze [ pre trke u Brazilu ] da bi voleo da Hamilton bude sampion [ cak je rekao da je steta sto nije Musliman ili Jevrej, jer bi tada F1 bila jos popularnija u tim delovima sveta ]...
              Time se bavi Berni...

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Naivno nema sta

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Ne mogu biti svi tako ''pametni'' kao ti...
                  Jedino mi je cudno sto su i iz McLarena isto naivni...eeeeee, Ron Dennise, nemas ti pojma...

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Oni nisu nimalo naivni niti je prica tako jednostavna kao sto se tebi cini, ono sto tebi izgleda i zvuci onako kako si opisao, ljudima naviklim da traze malo dublje znacenje reci zvuci sasvim drugacije...

A to da ne mogu biti svi kao ja - pa naravno, trebala bi nam makar jos 3-4 foruma.

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

@neshaoct

Normalno je da ce da napisu ovako fino pismo, sigurno nece da kazu "ovo je nas zadnji pokusaj da se domognemo titule, pa smo nasli neregularnost na koju bi eventualno mogli da dodjemo do par poena i osvojimo je".

Drugo, neki ljudi daleko strucniji i pametniji od mene i tebe su napisali pravilo o toploti goriva, tako da sigurno postoji valjani razlog zasto je ona ogranicena. Ako je neko prekrsio pravila, morace da odgovara. E, sad, da li ce da budu kaznjeni vozaci, tim ili oba, ostaje da se vidi, ja bih licno voleo da vidim Hamiltona sa titulom, ali koga boli za to...

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Da se razumemo, i ja bih voleo da vidim Hamiltona sa titulom, ali nikako po cenu da je dobije preko zalbi i oduzimanja bodova bilo kome. Mislim da ni sam Hamilton nikako ne bi voleo na taj nacin da je osvoji.

Mozda sam navijao za Hamiltona, ali Kimi je posteno osvojio titulu, svaka mu cast na tome, videcemo sta ce ko uraditi sledece godine i to je to.

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

@ 206 & Brabus

Niste ni morali da naglasavate da ste navijali za Hamiltona, nekako se to vec dalo primetiti...

Ima vremena za Hamiltona...valjda ce do sledece godine nauciti kako se menjaju brzine...
                          Taman posla da postane sampion u F1, covek koji ne zna ni brzine valjano da promeni...
                          Mada, zasto bi postao sampion neko ko je i pre Brazila imao jednu pobedu manje od Kimija...a, posle VN Brazila - 2 pobede manje...
                          Ovo je upravo primer zasto treba menjati sistem bodovanja u F1
                          [ mada je to druga tema ], jer se lako moglo dogoditi da Hamilton sa 5-tim mestom u Brazilu, i pored toga sto bi isto imao 2 pobede manje, postane sampion...Sistem 12, 8, 6, 5, 4, 3 ,2 ,1 bi ponovo na pravi nacin vrednovao pobedu na jednoj Velikoj Nagradi...Uostalom, u vreme kada je samo prvih 6 osvajalo bodove, razlika izmedju pobede i drugog mesta je bila 4 poena...ali se to promenilo kada je povecan broj osvajaca bodova, na sadasnjih prvih 8...
                          Jel' Kimi bese ostavio Hamiltona za ceo krug u Brazilu...a, Alonsa [ koji je znao da menja brzine ] oko 50 sekundi ?

Bice dobra sledeca sezona...ako McLaren bude znao sam da napravi dobar bolid, a ne da se sluzi tudjom dokumentacijom...

Comment

• Igor
                            CBC Senator XXL
                            • 30.12.2004
                            • 394
                            • DORCOL REPUBLIKA

Pa ako je ferrari uspeo da napravi bolid posle pobeda hakinena i kultarda od po 2 kruga prednosti... onda ce i oni uspeti...
                            Saab 900 SE Cabrio 2.0 Turbo - B204L
                            Saab 900 SE 2.x Turbo - B236R

Comment

• AreOut
                              CBC Senator XXL
                              • 22.07.2006
                              • 590
                              • Zabjelo

Razlika u temperaturi je koliko sam shvatio bila vrlo mala (3-4 stepena) sto donosi mozda 5-6 KS a sto nije ni par stotinki po krugu a to ne bi uticalo na krajnji rezultat te stoga samo timove treba kazniti novcano zbog neopreznosti i nista vise.
                              http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Znate li da se u F1 ide do tih detalja da se skida svaka vsta nakita, koriste laksi donji ves, svojevremeno je bilo prica da su vozacima i laksative davali - sve da bi dobili par sototinki po krugu, a da im bude svejedno za 5-6KS?

Comment

Working...
                                X