Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shonsy
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 1391
    • London/Beograd
    • Honda CBR 125R

Re: Citroen Saxo VTS 1.6 16V by Shonsy

Moguce to kad je kisurina da se uvuce vlaga medj kablove, tamo gde nisu obezbedjeni ili se uzhebala izolacija... Moram to sve da prekontrolisem, il ida ga parkiram i vozim samo leti!
    Sto se sodni tice, identicne su, ali potpuno po svim vrednostima, cak im je i duzina kabla ista. Mislim da su jos fabricke na njemu... bar ja nisam menjao niti shonetdi, ne znam dal je vlasnik pre njega, al ne verujem tad je auto bio mlad. Jedino sto ako su original, prva nahebe zbog toga sto se uvrce u granu, a druga bi trebalo da duze zivi jer je posle kat-a, a tamo je hladnije i bolje. Probacu pa cemo da vidimo.
    Bobina nova, presla nekih 20tak k km, svecice NGK presle nekih 15ak k km.
    Bice u nedelju dijagnostika, Svarglic spasava situaciju, pa cemo sve otkriti, nadam se.

E, da, danas sam moram a kablove da ga palim. Nije hteo da vergla, onako jadno jednom i vec nema snage za drugi put. Mislio sam da je do akumulatora koji je jos u garanciji al izgleda da nije. Kaze covek iz ovlascenog servisa da kao sto pise u garantnom listu za taj akumulator mora biti punjenje od 14.2 do 14.4. Meni saxo puni 13.7 i kao zbog toga je... Jbm li ga bas... Radio sam pred proslu zimu servis alternatora, obradjen kolektor, zamenjene cetkice, jedino ako je regler krenuo da zeza. Dogovorio za ponedeljak u 9, vadimo alternator, pa da vidimo sta je. Fino mi se skupilo sad pred put, treba da menjam poluosovinu, da vidim to oko sonde, da zamenim sajlu haube ( rascvetala se kod same ruckice, verovatno ce morati da se menja, ne pada mi nista drugo napamet) i jos ako je regler otisao bice veselo.
    Al dobro, da ne kukam napamet, sve cu tacno znati u narednoj nedelji, pa idemo redom.

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

nemoj da sad da trosis pare pred put. parkiraj ga pa zdravlje, kad se vratis
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• alenas
        CBC Član
        • 21.01.2008
        • 102
        • negotin

druze koliko si ulozio u saxa mogao si da kupis bembaru i da se slatko navozas ne verujem da je saxo toliko vredan ulaganja s obzirom da se jedva nalaze delovi a o ceni da ne pricam

Comment

• VR6
          CBC Senator XXL
          • 31.10.2004
          • 512
          • Sarajevo

Pa vozaj BMW, mi vise volimo Saxa

Imam ja BMW-a od tate, E46, mogu ga uzeti kad god hocu, al Saxo mi je mnogo drazi

Ne znam kod vas, al u BiH nema nikakvih problema za djelove. Sve mogu nabaviti isti dan.

Comment

• shonsy
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 1391
            • London/Beograd
            • Honda CBR 125R

E da, zaboravio sam da napisem sta je bilo na dijagnostici...
            1. Sonde obe rade lepo, menjaju vrednosti od x do y bas kako treba.
            2. Definitivno alternator ne puni kako treba, verovatno je do reglera, posto ni pri kojim obrtajima ne prelazi 13.6, a ovom akumulatoru je nepohodan opseg izmedju 14.2 i 14.4. Tako da se on svaki put po malo isprazni i onda dodje do toga da nema snage ni da upali. Anlaser u redu, akumulator jos u garanciji, znaci i on odlican, pa da zamenim taj regler i onda ce sve sto se struje tice biti ko lutka.
            3. Step motor opet povadili, cistili i on malo setka nije zakucan na vrednost 50-51 (cini mi se da je to idealno), nego setka ispod toga malo.
            4. Dizne sam mislio da vadim i da cistimo, ali necu najverovatnije sad, vec cu mu sipati neki od aditiva, pa na prolece\leto kad dodjem cu lepo da poskidam sve i da uglancam.
            5. Sajlu haube sam namestio, radi lepo.
            Dakle ostalo je da zamenim poluosovinu i servis alternatora (regler).
            @alenas - to je moja velika zelja ali sam se zarekao da cu ga uzeti onda kad budem imao para da ga izvezem iz salona ili ti fabrike.
            @VR6 - e46 mi je omiljeni. Najradije bih imao i njega i saxonija.

p.s. danas odneo one ozovace kod vulkanizera na proveru 3 su krive, 2 gume i nisu lose, tako da cu ih spremati dok ne odem, a kad se vrnem idu na ispravljanje i onda cu da ih ofarbam i metnem na kola.

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Pa s'obzirom koliko ga cackas tamo svaki dan nisi mnogo stvari ni pokvario
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

Realno!

Comment

• alenas
                  CBC Član
                  • 21.01.2008
                  • 102
                  • negotin

to si upravu nejbolje je direktno iz salona neki x6 po mogucstvu ali bogami ja bi se nacekao ili jedino da prodam kucu

Originally posted by VR6
                  Pa vozaj BMW, mi vise volimo Saxa

Imam ja BMW-a od tate, E46, mogu ga uzeti kad god hocu, al Saxo mi je mnogo drazi

Ne znam kod vas, al u BiH nema nikakvih problema za djelove. Sve mogu nabaviti isti dan.
                  saxo je zujalica za zajebanciju po gradu, ali meni je puko film kad sam otisao u Metro i nisam mogao da ubacim tv u njega nego sam se nabio u volan a da kocim nisam ni mogao zamisliti inace bi bio na haubi

Comment

• shonsy
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 1391
                    • London/Beograd
                    • Honda CBR 125R

Evo drustvo javljam se ovog puta sa manje razdaljine, necemo vise preko bare, sad samo preko kanala!
                    Zamenio sam pk kais pre nego sto sam otisao, a sad ovde pokusavam da nadjem sve ostalo hehe, jer mi regler ne puni dobro, a kosta u Srbiji ko ceo alternator u Engleskoj. Tako da cu uzeti alternator, imaju nove za 100 funti, a recimo samo regler je kod nas 90 eura... Nasao sam i neke sitnice zanimljive, naravno sve cu da vam pokazem kad kupim, nista necu kriti.
                    Tako da saxoni sad stoji na parkingu, koliko sam cuo, igra se u snegu...
                    Cim uzmem alternator saljem mami pa neka nosi Ziletu da vrate saxonija u zivot. Jbg puni 13.5 al na ovu ladnocu to nije dovoljno. Mora od 14.2 - 14.4.
                    Takodje sam se aktivirao na saxperience-u ponovo, tako da se nadam nekim "kombinacijama" tj. dobrim cenama tj. dobrim drustvom koje ce me odvesti do dobrih delova i cena. haahahha
                    E sad moram da skidam slike sa kenona (posto nemam ovde), pa da kacim na saxperience, kako bih predstavio svoj auto tamo... E, da, stigle su mi alu vezice i heat wrap ogromna, debela, siroka i dugacka, ima da je obmotam do zadnjeg lonca!

Comment

• VR6
                      CBC Senator XXL
                      • 31.10.2004
                      • 512
                      • Sarajevo

Jedno pitanje shonsy, posto si ti umoravao ispusnu granu onom trakom, koliko centimetara trake treba da se kompletna grana "obuce"?

Comment

• shonsy
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 1391
                        • London/Beograd
                        • Honda CBR 125R

Kad bih mogao da se setim tacnih dimenzija moje trake... mislim da je bila 25mm x 5m, takva ili jos kraca mozda... sira i duza nije sigurno i sa njom sam uspeo da "obucem" 1/3 grane. Pa ti izracunaj koliko da uzmes u donosu na duzinu ali i sirinu jer imaju i 5cm sirine - nju sam skoro uzeo i ceka leto da bude montirana.

Comment

• VR6
                          CBC Senator XXL
                          • 31.10.2004
                          • 512
                          • Sarajevo

Cekaj ne razumijem te, jesi nesto pogresno napisao mozda?

Po ovom sto pises, ispade da treba 15 metara trake za onu grancicu, a to mi izgleda previse...

Comment

• shonsy
                            CBC Senator XXL
                            • 11.05.2007
                            • 1391
                            • London/Beograd
                            • Honda CBR 125R

Dobro si razumeo, to pod uslovom da je ova uska kao sto sam uzeo prvi put. Izgleda sumanuto to je tacno, ali pogledaj kolika je grana i svaku duzinu kraka pomnozi sa 4. Znam da zvuci neverovatno i ja sam bio vrlo iznenadjen kad sam shvatio da cu jedva gornju trecinu uspeti da obmotam (al dobro to je i najvaznije podrucje).
                            Zato sam sad uzeo duplo siru ali i deblju, pa necu morati bas gusto da namotavam, niti ce mi trebati toliko duzine jer ova pokriva vecu povrsinu.
                            Mogu da ti posaljem 10m recimo, da probas, pa posle jos ako zatreba. Sa 10m ces sigurno srediti sve do donje krivine...

Comment

• VR6
                              CBC Senator XXL
                              • 31.10.2004
                              • 512
                              • Sarajevo

E hvala, ma kontam to da narucim preko ebaya, samo ne znam koliko mi treba, zato pitam za neki orjentir.

Koja je preporucena debljina?? Nasao sam neku 10 m - sirina 5 cm, 1.5 mm debela. Il sire da trazim?

Comment

• svarglic
                                CBC Senator XXL
                                • 30.10.2007
                                • 396
                                • Novi Sad
                                • golf 4 TDI

evo ja sam ovo uzeo i bilo je sasvim dovoljno

celu granu sam zamotao tako da mislim da ce ti to biti sasvim dovoljno
                                VTS
                                Originally posted by QV lale
                                Jos jedan....
                                Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
                                where real Saxomans live...

Comment

Working...
                                X