AE 86 - Auto za svaki dan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolicha
    CBC Početnik
    • 24.07.2009
    • 2
    • beograd

Re: AE 86 - Auto za svaki dan

Prvo auto je ispao extra lep pola ljudi se nalozilo na tu boju izmedju ostalog i MIlicko,a drugo nije te trpeo samo Majstor Rasko,nego i moja malenkost zajedno sa Milickom))tako da pazi sta pises)))pozzz i da se lepo sluzis i vozis sa njim.

Comment

• skijash
      CBC Senator XXL
      • 07.09.2007
      • 1354
      • Beograd
      • wrx

Taaakumii

Comment

• cvrle
        CBC Senator XXL
        • 11.06.2006
        • 1008
        • Beograd,Banovo brdo

Ma jer moguce da je taj projekat limarije i farbanja konacno gotov, sto je mnogo mnogo je za tih 4 meseca pogotovu sto se to placa, ali dobro, bitno je da je gotovo i da ces konacno moci da se vozis. Nadam se da si zadovoljan kako je sve ispalo na kraju.

Ne znam zasto ali meni se ne svidja crna hauba na Panda kombinaciji boja, da je skroz belo ajde ali ovako mislim da je previse crne nekako i jos plus dve nijanse, moje misljenje samo.Ove maglinke uopste i ne izgledaju lose kao na nekim prethodnim slikama, jos kad skines tu zastitu verovatno ce biti i efektnije.

Jer ova bela traka sto je na prelazu branika i lipa prelazno resenje ili trajno? Malo mi je

Jedva cekam da vidim uzivo auto pa da ga zagledam detaljno
        Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Snejk
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2008
          • 704
          • BG

Sipano je malo silikona sa zadnje strane, pa da ne udje prashina, dobro da si me podsetio sad cu da je skinem.

Meni je hauba super, a da nam se svima sve isto svidja sigurno ne bi valjalo, poshto bi se vrtelo deset klonova po ulicama.

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

svala cast majstore
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• V-Tec
              CBC Senator XXL
              • 30.06.2006
              • 1615
              • Beograd
              • '89 Civic d16a6

@Snejk: Videh te pre neki dan na auto-putu, malo pre bubanj potoka.Bio u dacjiji i svirao ti

Primetio sam na onoj uzbrdici da ti mnogo cupka auto, ne znam koliko je to dobro...
              shuto-expressway.com

Comment

• TOKYO
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2006
                • 1696
                • Beograd- NBGD

Pa dobro je kad trebas da izbacis kamenje iz bubrega!!!

elem...

Svaka cast za auto, 5+!!!
                MY ex RWD Alfa
                Drift & Donuts & Track

Comment

• Snejk
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2008
                  • 704
                  • BG

Heh.. Sreća pa su opruge konačno stigle, te će taj 'problem' biti rešen..

Preslabe opruge koje su trenutno na autu su problem u svim jačim krivinama - auto se previše nagne i ako je amortizer nedovoljno učvršćen dođe do malog češanja gume o plastiku potkrila.
                  Kada se amortizeri podese na recimo 80% tvrdoće ne dolazi do ovog češanja iako se opruge naginju zato što amortizer jedva šeta ali je rezultujući kvalitet vožnje blago do umereno nikakav.

Nove opruge su posle tri meseca od poručivanja konačno u bg, juče sam bio do carine da završim papirologiju, pa ću ih od nedelje najverovatnije montirati na auto i srediti postojeći problem.
                  Izabrani model je Megan Racing sa 4.5 kg/mm napred i 4 kg/mm pozadi što je po meni sasvim dovoljno za AE86 i više nego duplo tvrđe u odnosu na dosadašnje rešenje. Ovakve opruge će mi
                  dozvoliti da još malo 'omekšam' amortizere, povratim dobro držanje u krivinama i pronađem neku zlatnu sredinu.

Drugi problem koji sam imao je onaj sa benzinom. Otkako sam sredio auto subjektivni utisak pri vožnji je bio sve gori i gori, motor je sve više 'kliktao'. Prvo sam mislio da nešto nije dobro podešeno,
                  ali kako sam prešao granicu i sipao benzin u RS tako je motor počeo da radi normalno. Isto se ponovilo i sa hrvatskim benzinom. Naravno, kada sam se vratio u Bg i sipao gorivo, problem se
                  opet pojavio. Kako je vreme odmicalo, kvalitet goriva je bio sve gori i gori, da mi je na kraju pukao film pa sam otišao kod Dore i ugradio sekvent TNG.. Deluje šašavo, ali problema sa gorivom više
                  nema.

Motor radi mirnije, auto vuče bolje na nižim i jedva lošije na višim obrtajima, ali ako uzmem u obzir da mi je paljenje zbog lošeg benzina pomereno 5 (pet) stepeni, mislim da će auto u svim
                  režimima ići bolje nego na benzinu kada paljenje vratim na 'fabriku'. I ovako puni preko 7k u petoj.

Eto toliko. Ostalim sam stvarima sasvim zadovoljan, čekam da ugrabim vremena da konačno odem po sedišta, planiram nabavku zimskih guma, itd..

Comment

• Shikamaru
                    CBC Član
                    • 17.03.2008
                    • 20
                    • Beograd
                    • Honda Civic EG5

Originally posted by skijash
                    Taaakumii
                    A NE, NE nije Takumi nego Wataru Akiyama hehehehehe

vidis

Comment

• Snejk
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2008
                      • 704
                      • BG

Ovo sam gledao pre par godina, al' se 'ladno ni ne sećam da je bila baš ova kombinacija

Comment

• skijash
                        CBC Senator XXL
                        • 07.09.2007
                        • 1354
                        • Beograd
                        • wrx

Pa nije, još nema kompresor, a Wataru ima

Comment

• Snejk
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2008
                          • 704
                          • BG

Opruge legle. Auto se podigao 1-2 cm, dosta manje se naginje pa sam luksuza radi još malo 'olabavio' amortizere. Mogu reći da sam potpuno zadovoljan svime osim carinom , no - šta je tu je.

Makar više nema bojazni da će točak da zakači potkrilo u krivini, a i zadnji deo je postao mnogo 'veseliji'

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Carina na amortizere/opruge bi trebala da bude 1%, toliko je drugar platio za coilover-e...

Comment

• Snejk
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2008
                              • 704
                              • BG

Al' za malo - uzeli su mi 5500 din carinu+PDV na 260$ vrednosti robe i transporta.

Da ne pričam što je pametna teta mislila da je JEDNA opruga 140$, a ne sve četiri. Jedva sam joj dokazao da nije tako, sreća pa ima 1000 sajtova sa cenama ovih i sličnih opruga.

Comment

• Snejk
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2008
                                • 704
                                • BG

Opruge namontirane, ponašanje auta je mnogo bolje, ne toliko u bržoj vožnji koliko po rupama i sličnim čudima. Prednji deo je sada osetno podignutiji, što možda nema nekog estetskog smisla, ali se ništa nije izgubilo na ležanju a definitivno se dobilo na lakoći prelaska preko ležećih policajaca, ivičnjaka, itd.

Atest za plin urađen, normalno prošao bez problema, a onda je usledila registracija koju sam jedva prošao zbog 'preglasnog auspuha'. Na kraju se završilo sa pričom da 'što pre to skinem da ne bih imao problema'.

Stavljene nove letnje (da, letnje) gume Barum Bravuris 2.

Potom je usledio odlazak do Hrvatske po sedišta..

Prvo se malo brusilo i varilo..

Japansko društvo u garaži

Evo uporedne slike, dok drugo još nije bilo zamenjeno..

Comment

Working...
                                X