Novi vlasnik Đuđaro 156-ice (i novi član foruma)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • byMaX
    CBC Član
    • 29.07.2008
    • 72
    • Beograd

Novi vlasnik Đuđaro 156-ice (i novi član foruma)

Samo sam hteo sve da vas pozdravim

Pre alfe 156, vozio sam 2.5 godine Stilo, 3V, sa "istim" JTD motorom, a pre njega Bravo, 1.4 16V, koji mi je bio prvi automobil (prvi koji sam kupio sam, pre toga sam pozajmljivao od roditelja, naravno ).

Alfa koju sam kupio od prijatelja i koja je u vrhunskom stanju, tek ću da slikam (ne stižem od posla ni da je operem i namažem kožu). Bitno je da sam uradio sitne popravke na mehanici, a imam i dve jako male ogrebotine za koje mi svi kažu da ih ne diram (videćete za dan-dva na slikama)...

Do tada, slike imate na http://www.italiaspeed.com/new_models/n ... index.html

u pitanju je zlatno-srebrni (kako već tu boju da nazovem) model, sa kompletnom opremom (mislim da jača ne postoji) i izgleda baš kao na tim slikama.

Imam i jedno pitanje. Video sam na par tema da ste pričali o Mp3 muzici i kako je najbezbolnije ubaciti a da se ne dira fabrička muzika (Mp3 plejer sa SD kartom koja simulira šaržer). Jel uzeo to neko, ima li nekog drugog rešenja?

I drugo pitanje - gde je najbolje raditi reparaciju alu-felni. Tripujem da mi je jedna malkice kriva, imam blaga, ali baš blaga podrhtavanja kada vozim preko 170-180 km/h...

Pozdrav!
    www.benchmark.co.yu/forum
    Benchmark Hardware Community
  • igorkrnic
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2007
    • 572
    • Kikinda

opa, jos jedna zlatna koka, svaka cast
    dobrodosao
    imas sestru bliznakinju ovde samo da znas (07.2004)

Comment

• byMaX
      CBC Član
      • 29.07.2008
      • 72
      • Beograd

Sad baš gledam slike tvoje... evo ja ću ASAP da slikam moju, mada je ista kao na slikama gore, ali u odnosu na tvoju, ima par tačkica napred, od kamenčića sa autoputa i malu, gotovo neprimetnu crticu na vratima (mislim da je suludo da radim sredjivanje toga, ali možda i hoću pošto mi je auto u garaži). Unutrašnjost je ista, ali meni nije izvrnuta koža (što mi je čak i žao), nego standardna i felne su mi ipak malo lepše (ali je auto prešao nekih 40k km više od tvog). Ne reče nam koliko te je izašao, ako nije tajna ?

Comment

• byMaX
        CBC Član
        • 29.07.2008
        • 72
        • Beograd

nisu bliznakinje, tj. nisu jednojajčane, moja je nešto mlađa - zeznuo sam se kad sam napisao 07/2004, moja je napralvjena u septembru, ali nije ba[ tako čuvana kao tvoja (baš si imao sreće). Elem, Tražio sam po forumu "tuning + jtd" ali nisam ništa korisno našao...

Da li se isplati tjunovati ovog lepotana (115 ks) i šta se time dobija? Ako dobijem 20-ak ks, koliko se povećava potrošnja i "akanje" motora ?

Comment

• -Miloš-
          CBC Senator
          • 16.12.2007
          • 269
          • Beograd, Karaburma
          • yugo tempo 1.1

Chipovanjem smanjujesh potroshnju, a povecavash snagu.

Nije chip nikakav bauk, ali nije preporuchen za likove koje siluju do auto do granica izdrzljivosti poshto jelte sa chipom su vec te iste granice pomerene

Za svakodnevnu voznju sa par momenata sa nogom na gasom chip je apsolutno bezopasan.

Pozeljno bi bilo da znash stanje motora pre chipovanja chisto da ne bi doshlo do nezeljenih efekata npr. proveri stanje bregaste i sl.

Comment

• igorkrnic
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2007
            • 572
            • Kikinda

uf pazi, kao sto ti rece milos, nije chip za svaki motor i ne smes stalno da silujes, ja sam chip uradio iskljucivo jer mi je motor savrseno je zdrav ali pre svega jer mi treba snage za preticanje na otvorenom i eto kad mi naleti neki svaba pa da mu objasnim, a za chip samo pusti PM na user Gumetina ovde na forumu pa ce ti on odgovoriti, iz NS je.

E sad ne znam da li si nekad vozio alfe, ja sam recimo imao 1.8ts koja isto ima tu negde 140KS ali sasvim drugaciji obrtni momenat i trkao sam se sa njom i znaci nema teorije, idem iza, on obilazi 4. brzinom na 100km/h neki auto ispred a ja iza njega isao i ja sutnem gas i samo ih obojicu preskocim i odem poprilicno daleko i tek kad se tspark uvuce u alfine obrtaje malo krene da stize ali nazalost taj motor ne ide 210
            Bar ne ako nije cipovan

Tako da ono, uradi to nije skupo za takav auto ali nemoj preterivati i obavezno imaj na umu da ni slucajno ga ne cepas dok se ne ugreje bar do 70 stepeni i posle cepanja obavezno da radi na leru 1 min pre gasenja, u suprotnom ce ti stradati turbina

p.s. mene je auto izasao 11000 sa registracijom plus kojekakvi dodaci (chip, xenoni, mali servis, muzika nazad, pragovi itd) tako da sam spucao oko 12000, sto za ovako stanje je premalo tako da sam zadovoljan

Comment

• gane 33
              CBC Veteran
              • 14.10.2007
              • 103
              • Zemun

Dobro dosao,

Ta Alfa je prelepa

sto pre slike

Comment

• byMaX
                CBC Član
                • 29.07.2008
                • 72
                • Beograd

Hvala ljudi, evo danas je isterujem iz garaže da je slikam, samo za vas (sunčano je, pa se valjda neće videti koliko je prljava ). Inače, kancelarija mi je bukvalno na 3 min od kuće, pa ga i ne vadim iz garaže.

Što se tjuninga tiče, mogu da ga uradim jer mi je motor u perfektnom stanju, a sada su i kugle i viljuške i sve ostalo... Mada, često sam na autoputu pa volim da ga zgazim na malo duže (160 do 180 km/h). Ali kroz grad i sl. ga ne silujem - retko kad prelazim 3000 rpm.

Razmislicu jos... lepo ide as it is!

Comment

• byMaX
                  CBC Član
                  • 29.07.2008
                  • 72
                  • Beograd

E da, jel imate negde da preporuČite, u beogradu, nekog ko reparira alufelne?

Comment

• IgorBGD
                    CBC Član
                    • 01.04.2007
                    • 74
                    • Novi Beograd

Izgleda je sve vise "zlatnih" alfi, ako, ako, boja joj ekstra cuci!

Ajd okaci slike kad budu, i lepo da te sluzi!

Offtopic: jel da je najlepsa grafika i rezolucija kada picis preko 100ke na autoputu, a nema ni vestackog blooma?!

Comment

• mitrowsky
                      CBC Član
                      • 22.12.2006
                      • 74
                      • N.BGD. blok 38

Ja sam pre par dana sredio 4 telefonke. Jednu su mi zavarili i ispravili kod ADAM-a na Tošinom bunaru, a onda sam sve 4 ofarbao kod nekog dečka u Kotežu (od njega sam i kupio na ovom forumu).
                      Алфа... и то црвена!

Comment

• ToNcA
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2006
                        • 868
                        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                        • Mazda 6 2.0d

Ja sam felne radio u Beogumi - korektno su odradili posao ali ne znam sadakako se krecu cene takvih zahvata (a ne secam se ni koliko su mi naplatili).

Ako ti nesto znaci, ne znam za druge, oni daju zamenske felne i gume za vreme dok su tvoje na obradi.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Video sam ja ovaj konkretan auto među prvima kada je stigao posle uvoza. Zaista ostavlja bez daha kada je o izgledu reč. Šteta samo što je dizel...

Comment

• byMaX
                            CBC Član
                            • 29.07.2008
                            • 72
                            • Beograd

Meni odgovara dizel jer godišnje ubijem preko 20k kilometara, što je dosta... a čak i ne idem na posao kolima, pa vi vidite.

Evo slika, sa iPhone-a, a kad ga operem, vozim ga negde u prirodu da ga slikam kako treba... Ovde me je ubijalo sunce, ali šta da se radi...

Comment

• byMaX
                              CBC Član
                              • 29.07.2008
                              • 72
                              • Beograd

I još malo (nadam se da će moderatori tolerisati, ne znam koliko slika sme da se kači)...

Eh, da na pretposlednjoj slici, sve što se čudno vidi na limariji je odsjaj, samo sam na jednoj dao close up one ogrebotine o kojoj sam govorio gore...

Comment

Working...
                              X