Mazda 323F BG, 1.6i '91

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stnebojsa
    CBC Član
    • 05.09.2008
    • 24
    • Pirot

Hvala Amavrenski za trud, bas si drug. Ti si pravi MAZDAS. Videcu sa majstorima da mi to odrade sto skorije. Nazalost u Pirotu nema bas dobrih majstora, tako da cu to najverovatnije da uradim u Nisu, najkasnije na prolece kad budem menjao i prednje amortizere. Ja sam ti skroz dunster za mehaniku, nazalost, bruka za jednog elktro inzenjera, ali jbg nisam imao prilike(nisam imao dosad svoj auto), a nije me nesto ni preterano zanimalo…
    @djoleBgd, hvala na pohvalama. Bas mi imponuje da cujem pohvale za auto od coveka koji je vec imao isti duze vremena. Tvoji saveti su skroz iskustveni i pravi, uzecu u obzir ovo za amortizere…
    @burazDalton, hvala i tebi na pohvalama. Video sam tvoj auto, super je, a ovo sa volanom ti je prava stvar.. dao si mi dobru ideju..

Comment

• stnebojsa
      CBC Član
      • 05.09.2008
      • 24
      • Pirot

Imam jedan mali problemcic od pre par dana. Bas sad posle ovih kisnih dana, centralna mi ne zatvara suvozaceva vrata, a ne samo to, nego i tesko ide zakljucavanje i otkljucavanje. Moram po nekoliko puta da izvadim i vratim kljuc, da ga okrenem i ne znam sta pa da otklj/zaklucam. Ima li neko ideju sta mose biti? ...
      Moj neki utisak je, kao da je voda usla u brave i da to nesto zeza?

Comment

• djoleBgd
        CBC Član
        • 25.06.2008
        • 31
        • Beograd

Proveri da ti voda nije usla u vrata...
        Kod mene se to redovno pojavljivalo od kada sam se napravio pametan pa skidao tapacirunge da ih rucno operem
        Mada se kod mene to vise odralo na el podizace....
        Probaj,nije na odmet
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Nissan Sunny 2.0 Gti , Megan 1.5 dci

Comment

• amavrenski
          CBC Senator XXL
          • 08.08.2008
          • 306
          • Zrenjanin

za otkljucavanje i zakljucavanje, skines tapacirung od vrata, i lepo wd40 i naspricas sve pokretne delove, najbolje bi bilo neko retko ulje ako mozes da dohvatis. izvadis motoric od centralne (bar je kod mene motoric), i u njega slobodno spricnes malo wd-a. i bravu gde guras kljuc, samo vrhom kljuca, ili tankim srafcigerom mrdnes onu malu klapnicu gde ulasi kljuc, i tu naspricas isto. i mora da radi. tako je bilo kod mene.
          samo pazi kad skidas tapacirung da ne pokrivis polugicu za otvaranje vrata sa unutrasnje strane ima neki fazon za skidanje, ali sam zaboravio . a kad sve to vec rasturas, podmazi i podizace stakala.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Ako je kao na BA, treba prvo da skines poluga za otvaranje vrata, pre tapacirunga.
            Odmaknes je i zakrenes, pa svuces. Lako je, videces kada krenes da skidas.

Comment

• stnebojsa
              CBC Član
              • 05.09.2008
              • 24
              • Pirot

Nema porebe za skidanjem tapacirunga, DW40 je cudo. Naspricao sam malo u obe brave i posle par minuta je proradilo. Ovo bi trebalo svako da uradi, ako nije skoro. Pogotovu oni kojima auto nije u garazi...
              Amavrenski, jos jednom hvala na pomoci. Pozdrav

Comment

• amavrenski
                CBC Senator XXL
                • 08.08.2008
                • 306
                • Zrenjanin

ma nema na cemu. zato i sluzi ovaj forum, da se pomazemo. ono sto znam i mogu, ja cu pomoci.

Comment

• stnebojsa
                  CBC Član
                  • 05.09.2008
                  • 24
                  • Pirot

Homokineticki ili nesto drugo?

Postovani Mazdasi, imam jos jedno pitanje za Vas.
                  Kad krecem autom, i naglo motam u desnu stranu cuje se neko lupanje ( kao “krkrkrkr”). Samo sekundu, dve i kad malo ubrzam prestane. Predhodni vlasnik mi je napomenuo da je to najverovatnije homokineticki. Jel imao neko slican problem? Sta mislite o tome?

Comment

• MarsI
                    CBC Član
                    • 06.08.2008
                    • 31
                    • bg

imao ja isti problem, i bio je homokineticki, znaci cuje se samo kad smotas pun (ck ck ck ck).... homokineticki ti je 2600din kod japanx-a...

Comment

• djoleBgd
                      CBC Član
                      • 25.06.2008
                      • 31
                      • Beograd

Kad ubrzas sa namotanim volanom ili pravo?
                      Ako je sa namotanim volanom onda je sigurno homokineticki.
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Nissan Sunny 2.0 Gti , Megan 1.5 dci

Comment

• amavrenski
                        CBC Senator XXL
                        • 08.08.2008
                        • 306
                        • Zrenjanin

i ja isto mislim da je homokineticki. mada mislim da bi se ponekad cuo i voznji, npr polukruzno i slicno. verovatno zavisi i od toga koliko je ostecen (homokineticki).

Comment

• burazDalton
                          CBC Član
                          • 03.01.2008
                          • 45
                          • Ivanić Grad (CRO)

Originally posted by stnebojsa
                          @burazDalton, hvala i tebi na pohvalama. Video sam tvoj auto, super je, a ovo sa volanom ti je prava stvar.. dao si mi dobru ideju..

Sto prije izrealiziras, duze ces biti sretniji i zadovoljniji! Osjecaj u rukama je fenomenalan

Comment

• stnebojsa
                            CBC Član
                            • 05.09.2008
                            • 24
                            • Pirot

problem sa satom

Od kako sam kupio auto, imam problem sa digitalnim satom na komandnoj tabli. Cas radi, cas nece.
                            Imam utisak kao da gubi kontakt. Predpostavljam da je jos neko imao slican problemcic, pa ako nesto znate o tome pomagajte

Comment

• MaRe_
                              CBC Senator
                              • 20.02.2008
                              • 248
                              • Nish/SRBIJA

Ja sam imao taj problem na audiju, gubi kontakt negde.... moras da skines tablu pa da pogledas...

MAZDA KLUB SRBIJA

Comment

• MarsI
                                CBC Član
                                • 06.08.2008
                                • 31
                                • bg

Re: problem sa satom

Originally posted by stnebojsa
                                Od kako sam kupio auto, imam problem sa digitalnim satom na komandnoj tabli. Cas radi, cas nece.
                                Imam utisak kao da gubi kontakt. Predpostavljam da je jos neko imao slican problemcic, pa ako nesto znate o tome pomagajte
                                isti slucaj i kod mene... nisam nesto preterano pridavao paznju, ali primetih skoro da kad pritisnem malo jace onu "rucicu" za stelovanje sata onda sat proradi i radi tako par dana, pa kad se ugasi ja opet pritisnem malo jace i tako u krug...

Comment

Working...
                                X